18+ profile adatokból adódó jogosultségok

d.pryke képe

Sziasztok.

drupal 5 alatt kellene megoldanom, hogy a felhasználó korától függően láthasson vagy ne láthasson tartalmakat.
A korát mindenki jelenleg profle modulban definiált formon adja meg (születési időt ad meg).
Validateage - vel nem engedem regisztrálni a 16 év alattiakat.
Aki regisztrált az láthat egy adott tartalomhalmazt, és ezen belül aki regisztrált és a kora 18 éven felül van, az még egy adag plusz tartalmat láthat.
Ti hogyan csinálnátok a profile adat -> user csoporttagság leképezést?
Esetleg alternatív ötlete van valakinek?

köszi

ps.: Gondolkodom a node profilera való áttérésre, nem tudom, hogy ez befolyásol-e valamit?
Merthogy jó lenne a felhasználók közt keresni tudni különböző szempontok szernt és ha jól olvasgattam, akkor ezt akkor lehet jól megcsinálni, ha a felhasznéló adatokat nem a profile modul segítségvel, hanem a node profilellal tároljuk?!? Csak akkor a validateage modult vesztem el gondolom..

pp képe

keresni tudsz a profil elemek között egy profil mezőre. Ha pontos dátumot kérdeztél meg akkor az egy napon születettekre tudsz keresni. ;) Több elemre egyszerre és bonyolultabb szűréseket nem tudsz vele készíteni, ahhoz a views kell sőt a views2 mert az mindenfajta trükk nélkül tud keresni a júzerek között. A node_profil akkor kell, ha a user nem csak egy user, hanem egy node (vagyis egy tartalmi elem). Ilyen pl egy társkereső/munkaközvetítő oldal, ahol mindenki csak egy hirdetést adhat fel ekkor a júzer egyben egy node is.

pp

0
0
aboros képe

nem tudom lehet e, csak egy ötlet, de mi van, ha a profil űrlapját módosítja egy modullal? létrehoz a modullal egy 18+ jogosultságot és aztán úgy módosítja a profil űrlapot, hogy mentéskor a születési időben megadottaknak megfelelően módosítja a felh. csoporttagságát.
hm?

persze ilyenkor az lesz, hogy ha szerkeszti a saját adatokat akár percenként változtathatja a korát. :) (időgép, időgép! feltaláltam az időgépet!!!:D)

0
0

-
clear: both;

d.pryke képe

pp:
"keresni tudsz a profil elemek között egy profil mezőre. Ha pontos dátumot kérdeztél meg akkor az egy napon születettekre tudsz keresni. ;) "
na épp ez az :)
Kb olyasmi keresési megoldást szeretnék találni, hogy lehessen egy keresés során listát kapni pl azokról az userekről,
akik 23-40 év köztiek és férfiak és lakhelyük budapest - egyszerre. Vagy valami ilyesmi.
De akkor ez kb lehetetlen, ahogy olvasom, views2 csak drupa6ra lesz ha jol tudom, a drupal 5ön kell megoldanom a
problémár mert kb 30 modult használ az oldal, melyből sok nincs még drupal 6-ra.

A másik kérdés egyébként szintén fontos: regisztrácós lapon megadott kor alapján betenni-kivenni egy usert egy csoportba.
"Aboros" kollega ötlete jó, csak ezt le kell programozni, mely nagységrendileg nagybb feladat -tekintve, hogy még nem írtm modult -
mint modulokat kapcsolgatni és állítgatni :S
Másik kérdést is felvet a dolog: mi van, ha elmúlik 18 éves - csak akkor kerül be a csoportba, ha megnyitja az adatlapját
és elmenti újra. Persze cronnal végig lehet nézni időnként az embereket. De amiben reménykedek, hogy
van valakinek alternatív ötlete :S

0
0
pp képe

Azt hiszem adrienn rakott össze egy ilyen társkeresős oldalt, szinte végig követheted a lépéseit itt a drupal.hu-n. Amit meg kell egy ilyen oldalhoz oldani azt ő megoldotta ;)

pp

0
0
d.pryke képe

Megnéztem Adrienn által készített oldalt, be is regisztráltam próbaképp, de sajnos gyakolratilag nem megolodtt nála sem a fenti módon a keresés. Sima "keresendő kulcsszavak" megadására van lehetőség, ami egy társkeresőnél nem igazán praktikus, tehát nem találtam olyan funkciót, hogy x-y kor közötti embereket listázzon nekem. illetve semmi egyebet sem, az általános "részletes keresés" en kívül, ami szintént nem jó a feladatra.
Ha találunk megoldást, akkor esetleg az ő társkereső oldalát is fel lehetne vele tuningolni.

A másik (felhasználó kora -> jogosultság) kérdésem is nyitott sajnos, nem találtamerre sem megoldást, szívesen fogadnám ha lenne ötlete valakinek.

0
0
nevergone képe

Elég speciális kérdések ezek (legalábbis az utolsó), nem hinném, hogy általános megoldást találsz rá. Szóval szerintem modult kell írnod.

0
0