Új sminket teljesen....

ReviSeDani képe

Sziasztok .

Az lenne a kérdésem ,hogy én mint , egy kezdő színtü , de már inkább közép szintű DRUPAL 6
kezelő , képes lennék csinálni egy teljesen új sminket a weboldalamnak ? És ha igan , akkor mik szükségesek, vagy inkább , hogy induljak el ?

kösszi előre is .

Fórum: 
danyg képe

Szia,

a drupal.org-on érdemes kiindulni, mondjuk innen: http://drupal.org/theme-guide/6
Aztán kissé beljebb találod ezt, ami szépen elmagyarázza, hogy mi micsoda.
http://tips.webdesign10.com/how-to-make-a-drupal-theme
Pici angol tudás kell hozzá.

0
0
ReviSeDani képe

köszönöm a segítséget :) De itt amint láttam csak az alap drupal témát készítí el , és nekem egy olyan kell ami leírja , hogy hogy lehet mondjuk a jobb oldalra is tenni oldalsávot vagy a lap tetejére egy diavetítőt meg ilyeneket . :)

0
0
pp képe

Ez nem Drupal téma akkor.

pp

0
0
Den képe

Bizonyára másik doksit nézünk:

http://drupal.org/node/171224

Regions are areas in a theme that are available for adding blocks and content to. The regions available in the theme are defined within .info files. They are specified with the key of 'regions' followed by the internal "machine" readable name in square brackets and the human readable name as the value, e.g., regions[theRegion] = The region label.

Illetve:


Keep in mind that the internal names are converted into region variables inside the "page.tpl.php" template automatically. In the above example, the [left] region will output all the blocks assigned to it through the $left variable.

Tehát, ha jobb oldalra akarsz egy régiót, akkor definiálod a smink .info fájljában a regions-ba beteszed:
regions[my_left_foot] = Ez jön a jobb oldalra.

A sminked page.tpl.phpjába pedig egy erőteljes billentyűzet sorozattal beteszed: $my_left_foot. Hogy ez a div.jobbra közé teszed, az már a te dolgod.

A diavetítőt hasonló módszerrel teszed be egy másik (vagy ugyanebbe) a régióba. A diavetítő blokk definiálására pedig 1000 módszer létezik.

0
0
kispi92 képe

Hát ha már itt tartunk :) én erősen ajánlanám mindenkinek az Artisteer legújabb változatainak egyikét, sminkkészítésre - már-már varázslásra - csodálatos eszköz amit mellesleg én is csak egy pár napja ismertem meg. Baromi könnyen kezelhető, és hihetetlenül hatékony. Kis odafigyeléssel, próbálkozással, ügyeskedéssel na és némi szépérzékkel egész könnyedén lehet vele PÁR óra alatt sminkeket gyártani.

És ha már itt sminkekről ejtünk szót, nekem is volna egy témám emitt ni:
Belépő oldali smink gondok. Segítene valaki benne? :)

Üdv:
kispi92

0
-1

Forgalomnövelés üzleti alapon...

Den képe

A csoda szoftver nem oldja meg? Megnyomod a gombot és kész, nem?

0
0
nevergone képe

Annyira nem csoda szoftver, mert az ingyenes butított, a fizetőset pedig remélem nem warezolja senki innen, legalábbis bízom benne, mert én nem szívesen segítenék ebben az esetben.

0
0
kispi92 képe

megoldottam az ügyet. :)

0
0

Forgalomnövelés üzleti alapon...

csakiistvan képe

Ha megvan mit akarsz készítsd el az alap html-t, css-el, image mappával stb, innen elég könnyen el lehet készíteni az akap sminket, lásd itt: http://drupal.org/node/313510

Ha az info fájlba több css kellene, esetleg plussz js, akkor lásd hogy hoygan épül fel az infó fájl: http://drupal.org/node/171205

0
0

Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest

herdsman képe

Régóta ismerem az Artisteert, de szeritntem az általa generált theme pöcörgetése, finomhangolása majdnem annyi időt vesz igénye, be mintha 0-ról (na jó, nem teljesen 0-ról) készíteném (x)html+css+Js kombóval, manuál way.

Szóval nálam is marad, a régi jól bevált módszer: elkészítem a theme-t html+Css+Js, aztán "ráhúzom" a drupalra

0
0
kispi92 képe

Szóval nálam is marad, a régi jól bevált módszer: elkészítem a theme-t html+Css+Js, aztán "ráhúzom" a drupalra

Aki pedig nem tudja azt hogy hogyan is kell ezt a ráhúzást csinálni, az marad az Artisteer-nél.

(apró hozzáfűzés, nekem is azért annyi gondom volt vele így utólag, hogy az oldal-teteji gombok betűtípusát nem állította be az Artisteer az alul lévőekkel megegyező betűtípusúra, ezt tehát kézzel kellett korrigálnom, meg még egy input-mezőszélesség beállítás de nagyjából össz-visszesen ennyi :))

0
0

Forgalomnövelés üzleti alapon...