"Új felhasználók" blokk nem megfelelően frissül

nlp képe

Sziasztok!

Nemrég telepítettem egy 5.6-os Drupalt. Az "Új felhasználók" blokkal van jelenleg problémám, hogy (bár eddig még nem túl sok regisztrált felhasználóm van, de) az első 4 felhasználó ott marad a lista alján, és utána nem írja ki az összes regisztrált felhasználót. Ahogy nézem, minden második szerepel ott az első 4 felett. Megoldás?

tiwaz képe

az én szájtomon félóránként frissül minden, de ehhez a cron jobot meg kell adni a szervernek.

Ha Cpanel akkor
Advanced>Cron Jobs
és a következő parancs:

wget -O /dev/null http://yourdomain.com/cron.php 2>/dev/null

Az idő-intervallumot pedig a felületen megadod (akár többször is). A szolgáltatók általában 30 percnél gyakoribb cronozást nem engedélyeznek.

0
0
nlp képe

A cron konfigurálásához nem értek, sajnos,a Cpanelt sem tudom hova tenni... Fizetős tárhelyen van a weblap, így remélem, nincs nagyon bekorlátozva a cron.

Az Adminisztráció » Naplók » Állapotjelentés menü alatt lehet futtatni böngészőből is az időzített feladatokat. Ezt megtettem, de a helyzet nem változott.

0
0
tiwaz képe

Az nem elég neki, ha böngészőből futtatod, semmit nem ér.
Szerintem 90%, hogy a te szolgáltatód is CPANEL-t használ. Próbáld meg beírni a böngészőbe:
www.yourdomain.com/cpanel
ilyenkor elő szokott jönni egy kisablak, ami kéri a tárhely-szolgáltató által megadott felhasználónevet és jelszót.
Ha a fenti nem megy akkor nézd meg az emailben amit a szolgáltatódtól kaptál:
a tárhely adminisztrációs felület hozzáférése (itt ip cím, vagy webcím)
felhasználónév+jelszó

Ha bent vagy az adminisztrációs felületen akkor amint fentebb írtam keresd meg a cron jobs ablakot és a fenti parancssort add meg neki, ha kell többször is (mellette beállíthatod az időközöket).
Nálam pl. 2-szer van megadva, minden óra :00-kor és :30-kor frissül.

Egyébként ha fizetős a tárhely, akkor nyugodtan felveheted a kapcsolatot a szolgáltató supportosaival, akik biztos segítenek neked a cron-ügyben, ha valami nem menne.

0
0
nlp képe

Szia,

A CPanel nem elérhető az én weblapom esetében.

FTP elérésem van, MYSQL/PHPMYADMIN, és adminfelület e-mail címek létrehozásához. Ennyi.

Ha a szolgáltatóhoz fordulok, tulajdonképpen a cron beállításának módjáról kell érdeklődnöm?

Köszi

0
0
tiwaz képe

"Cron jobs" funkció, muszáj, hogy legyen, különösen, ha a tárhely fizetős.
Még valami: magyarul "időzített feladatoknak" hívják a "cron jobs"-t, nem tudom milyen nyelvű a felület nálad. Egyébként, ha ilyen egyszerű a felület, amilyennek leírtad, akkor lehet, hogy nem is parancssorral, hanem csak a "http://www.yourdomain.com/cron.php"-t és az időközt kell neki megadni, nem úgy mint a Cpanel esetében.
Egyébként nyugodtan érdeklődj a szolgáltatódnál. Azért vannak fizetve.

0
0
nlp képe

A "http://www.yourdomain.com/cron.php"-ra egy üres oldalt hoz be a böngésző. Az időközt hogyan tudom megadni ebben az esetben? Rá fogok kérdezni a szolgáltatónál, egyébként.

0
0
tiwaz képe

de nem is azt kell megcsinálni, hanem a cron.php fájlt megadni az adminisztrációs felületen, hogy a szerver futtassa. "Időzített feladatok" vagy angol felület esetén "Cron Jobs" alatt. A böngészőben nem lehet, meg nem is tudsz semmit beállítani, kizárólag az admin felületen. Melyik szolgáltatónál vagy egyébként, ha nem indiszkrét? Már csak azért is kérdezz rá, mert arra gondoltam itt közben, hogy lehet, hogy olyan előfizetést/csomagot választottál amiben nem foglaltatik benne cron jobs futtatása.

0
0
nlp képe

A Silihost-nál vagyok, és benne van a csomagban a cron (megnéztem). Már írtam nekik, várom a válaszukat. A Drupal admin felületén viszont csak a "Naplók - Állapotjelentés" résznél találtam "Időzített feladatok"-at. Ott ki van pipálva...

0
0
Pasqualle képe

Az nem elég neki, ha böngészőből futtatod, semmit nem ér.

Ezt reszletezned, mert ez nem vilagos nekem. Mi a kulonbseg ha bongeszobol inditom el fel orankent vagy automatikusan fut fel orankent?

0
0
eMeLA képe

Teljesen jó, ha böngészőből futtatod. Ugyan a végeredmény egy üres képernyő lesz amin nincs semmi, de ez nem azt jelenit, hogy nem történt semmi, csak nem akar közölni veled semmit a program...

A különbség a böngésző és a automatikus indítás közt, hogy hajnali 1/2 3-kor elég nehéz felkelni, főleg ha előtte félóránként keltél ;))

0
0

...mit tudok: http://web.termuves.hu

nlp képe

Megjött a szolgáltató válasza:

Nem áll felület rendelkezésre cron jobhoz. Lévén ez egy olyan
szolgáltatás, mellyel könnyedén le lehet halasztani a webszervert, így
minden kérést egyedileg állítunk be.

Ha jól értem, ez a cron egy olyan időzítő, ami meghatározott időközönként lefut, és a rendszerben található várakozó feladatokat lefuttatja? Vagyis van egy érték, amit be tudok állítani, ami lehet minden óra valahanyadik perce? Vagy akár óránként több időpont? Gondolom, először meg kellene tudnom, hogy jelenleg hogyan működik...

És engem is érdekelne, mi történik, amikor kézzel indítom böngészőből.

Más:
Rájöttem miért nem frissül az "Új felhasználók" blokk. Csak azokat a usereket nem írja ki, akiknek az utolsó aktivitásuk "soha". Ez gondolom azt jelentheti, hogy beregisztráltak, de a megerősítő e-mailben érkezett adatokra nem reagáltak... Mindensetre az adatbázisban a "created" mező tartalmát átmásoltam az "acces" mezőbe, és így már kilistáz mindenkit. Tehát ezt nem a cron okozta. Azért most már szeretném tudni, hogyan is lehet beállítani és milyen értéket célszerű megadni neki.

0
0
tiwaz képe

Szerintem kérd meg őket, hogy a gyökérben található cron.php-t félóránként futtassa a szerverük. Ha szívóznak, akkor legyen csak óránként.
Az én szolgáltatóm (interneteurope) félóránként engedi a szerződés szerint. Mondjuk be lehet állítani gyakoribbra is, de ha rájönnek balhé lesz, mert tényleg belassíthatja és túlterhelheti a szervert.
Örülök egyébként, hogy megoldódott a problémád, mindazonáltal, a cron beállítása nélkül soha nem fognak a dinamikus tartalmak maguktól frissülni az oldaladon, tehát szerintem mindenképpen fusd le ezt a kört.
Írj nekik tehát egy email, amiben kéred, hogy a http://www.yourdomain.com/cron.php -t futtassák félóránként szerverileg.

0
0
nlp képe

Rendben, köszi, megírom nekik. Remélem jó lesz nekik a 30 percenként.

0
0
nlp képe

Már be is állították 30 percre.

Köszönöm szépen a segítséget! :)

0
0
Paal képe

Üdv,

Már tegnap is megütötte a téma a szememet, de mivel mobilról olvastam, nem kezdtem neki a válasznak, utána meg elfelejtettem :)

Miért nem jó a poormanscron modul? Felrakod, és utána semmit nem kell konfigurálni... Legalábbis cron-t nem :)

http://drupal.org/project/poormanscron

Film is van róla tanarurkerem.hu (pp) jóvoltából: Időzített feladatok beállítása

Üdv, Pali

0
0

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan

tiwaz képe

Igen, most néztem meg nlp Drupal oldalát, ami szerintem remekül sikerült, ezúton is gratulálok, és a szájt jellegéből fakadóan célszerű lehet a poormanscron modul. A tárhely szolgáltató nem szólhat bele és a látogatók így mindig láthatják majd a legaktuálisabb információkat (hány vendég, hány látogató, stb. a webhelyen), emellett természetesen szerver oldalról is félóránként frissülni hagyjuk. Így lesz a szájt a lehető legnaprakészebb a felhasználók számára.

0
0
nlp képe

Sziasztok!

Paal, köszi szépen az ötletet, bár nem vagyok szakértő, de a videó segítségével egészen biztosan boldogulok majd.

Tiwaz, örülök, hogy tetszik az oldalam, bár még teljesen az elején vagyok, és küzdök egy pár dologgal, ha nagyon elakadok, úgyis itt fogok segítséget kérni. Sok mindent szeretnék még beüzemelni, pl. hírlevelet, aminek az autoresponder teljesen megfelelne, de még nem sikerült rendesen beállítanom.

Köszi még egyszer! :)

0
0
tigger képe

Hiába olvasgatom a cron helpjét a drupal.org-on, meg az itteni hozzászólásokat nem tudok velük mit kezdeni.

A drupalt a saját apache webszerveremre telepítettem egyelőre (majd ha van egy kész induló állapot feltelepítem - bár azt hiszem, az sem lesz egyszerű). A drupal könyvtárában van egy cron.php, néhány sor található benne. Hiába indítom a böngészőből, nem történik semmi, amin, látva a tartalmát nem csodálkozom.

Ebbe kellene beírnom a saját parancsaimat? Vagy máshova? És mik azok a parancsok? És utána hogy fut le magától?

Ha van egy részletes leírást tartalmazó link, annak is nagyon örülnék!

Előre is köszönöm.

0
0
andrew képe

működik az, csak a cron.php futásának nincs semmi kimenete.
amúgy a különböző modulok cron funkcióit hívja sorra és minden csinálja a dolgát.

amúgy ezt nem neked kellene hívogatni böngészőn keresztül, hanem vagy felrakod a poormanscron-t vagy normál cron-ból van meghívva mondjuk valamelyik előre elkészített drupal-al szállított script.

0
0
tigger képe

Lehet, hogy működik, de a drupal jelentésekben továbbra is fennáll az üzenet, és pl. a tartalom indexelés sem futott le nekem :(

Mivel a tárhelyen van cron, nem szeretnék poormanscron-t feltenni. Pont az érdekelne, amit az utolsó félmondatban írtál, konkrétan. Hogy hívom meg a cront (ha nem a böngészőből), hogy állítom be, hogy majd a szerveren működjön, vagy milyen előreszállított scriptekről van szó, hol találom őket.

A drupal.org azt írja, a táblám talán így néz ki:
45 * * * * /usr/bin/lynx -source http://example.com/cron.php

ilyet hol találok, vagy hova írom be?

0
0
crt képe

Szia.

Shell hozzáférési joggal:

crontab -e

Én ezt szoktam megadni:

0 *    *   *   *    /usr/bin/wget -O - -q http://example.com/cron.php

Ha nincs shell hozzáférésed a végleges szerveren, akkor vagy a tárhelyadminisztrációs felületen keresztül tudod beállítani, vagy a szolgáltató megteszi Neked.

Üdv: Zoli

0
0
andrew képe

nézz bele a drupal könyvtárad scripts alkönyvtárába.

ott van cron-curl.sh ill. cron-lynx.sh file is.
függően attól, h a szolgáltatód mit támogat vagy preferál a megfelelő file-ban átírod a vonatkozó url-t, majd:

a: az úgy megkapott sort beírod/beíratod a cron bejegyzéseid közé (természetesen kiegészítve az időzítési bejegyzéssel)
b: az így kapott file-ra hivatkozol/hivatkoztatsz a cron bejegyzéseidnél (a crontab file formátum adott és itt is betartandó)
c: nálam ezek az sh file-ok vannak meghívva cron-ból, de megfelelően el vannak különítve a php által elérhető résztől (milyen szép is lenne egy hiba során vmi tutit írni ebbe a file-ba amit aztán rendszeresen meghív nekünk a cron). szóval szeparálod és átrakod vmilyen módon biztonságos részre és ott hivatkozol rá cron-ból.

0
0
tigger képe

Köszönöm srácok, mindkettőtök javaslatával eljutottam az elejéig... Zoli sorát "lemásolva", elmentve, kilépés után közölte, hogy nem adtam meg jól valamit, és visszaállította az eredeti állapotot. Az a baj, hogy fogalmam sincs, melyik szám/csillag/parancs mit jelent.

Andrew, az .sh fájlokat átírtam, de a leírásod többi részén megsüllyedtem, főleg amikor már a php kód elkülönítéséről beszélsz.

Egyelőre feladom, sajnos fogalmam sincs a szerverek lelkivilágáról - én csak szeretnék egy honlapot megírni drupalban :)

Még egyszer kösz.

Mellesleg, a tárhelyszolgáltatót (még mielőtt nekiálltam volna) felhívtam, hogy tudok-e drupalt futtatni a szerveren, mondta, persze, aztán megkérdeztem (mert többen riogattak vele), hogy ha majd a szerverre költöztetés esetleg nem sikerül, kaphatok-e tőlük segítséget, mondta, hogy ez nem az ő dolguk, kérdezzem a Drupal-közösséget. Puff neki, rendes fickó... Csak addig szuper minden, amíg nem leszel az ügyfelük?

0
0
Nagy Gusztáv képe

Én megértem ezt a hozzáállást. Ha jól be van lőve a szerver, 3 lépésben simán költöztethető. De hogy egy szolgáltató ismerje a több száz CMS költöztetésének specialitásait, az tényleg nem az ő dolguk. Szerintem.

0
0

Nagy Gusztáv

tigger képe

Mivel nem ismerem a szerverek lelkivilágát, igazad lehet. A stílus az, amit nem tudtam írásban visszaadni... ha Hozzád hasonlóan ezt így elmondja, valószínűleg megértettem volna...

0
0