Új drupál oldal készítése

Totya képe

Sziasztok Drupálosok!

Én teljesen kezdő vagyok a Drupállal kapcsolatban. Az az igazság, hogy nekem már van egy napi több ezer látogatottságú oldalam, ami Joomla motoron fut, viszont szeretném lecserélni egy Drupál oldalra.

A cikkeknek, kategóriáknak, szekcióknak a migrációjára már rájöttem (és most itt megköszönném az itt fórumozóknak a segítséget ezért). A Joomlához profin értek, de a Drupál nagyon sok mindenben más, ezért kérném a segítségeteket.

A jelenlegi oldalam egy filmes portál, ahol főleg filmekkel, sorozatokkal foglalkozunk, illetve elemzéseket írunk róluk. Na már most mivel én új vagyok, szeretném tőletek megkérdezni, hogy tudtok-e valami filmes vagy ahhoz kötődő sablont/sminket? Ez lehet akár fizetős is, persze az ingyenes jobb lenne. Sajnos én nem nagyon találtam és van egy olyan érzésem, hogy magamnak kell majd elkészítenem az egész sminket.

A másik fontos tényező, az lenne hogy én kimondottan az új 7-es Drupál alá akarom az új oldalt csinálni, tehát arra építkeznék. Itt jönne is egy kérdés, hogy a régebbi verziókhoz készült sablonokat az új Drupálnál is lehet használni vagy nem?

Ezen kívül, a keresőbaráttá tétel még nagyon fontos a számomra. Sajnos a Joomla esetén kis millió dolgot kell használni és beállítani, hogy normális linkeket generáljon az oldal. A Drupál esetében mik a teendők, hogy szép URL-eket kapjunk?

A következő pedig, hogy a Joomlánál vannak a magyar Joomla oldalon a leghasznosabb/legnépszerűbb modulok (fórumok,chat, slideshow...) , kiegészítők, amiket le lehet tölteni. Nos, én itt nézegettem, de nem nagyon találtam ahhoz hasonlót. Tehát a kérdésem az lenne, hogy mik a legfőbb kiegészítők, amiket Ti szerintetek mindenképpen szükségesek egy sikeres Drupál oldal létrehozásához? Gondolok itt hirdetés modulokra,chat,fórum,képváltó modul(a képeket cikkekhez tudjam kötni, tehát ha rákattintanak, akkor a képhez kötődő cikk jöjjön be), közösségi kiegészítő és megosztó kéne még nekem, valamint egy értékelő modul, ami jó lenne ha csillagos lenne, hogy a látogatók tudják értékelni a filmeket. Hozzávetőlegesen ennyi lenne.

Most pedig megmutatom, hogy kb milyen elrendezésben szeretném az oldalt felépíteni. A moderálóktól előre is bocsánat a link miatt, de ez kb elrendezésében hasonlítana az enyémre.

Link:
www.napiszar.hu

Ahogyan ott is nálam is lenne egy kategória rész, oldalt pedig a hirdetések. Fent futna a slideshow, illvetve lenne a fórum/chat és a kapcsolat oldal. Alul lenne az oldal számozás, illetve közvetlen alatta bannerek helyezkednének el.

Remélem ezt elolvassátok és azt is remélem, hogy nem voltam túl hosszú, csak tudjátok ha már csinálok valamit, akkor az legyen jó.

Előre is köszönöm a válaszotokat!

Üdv, Toya

Drupal verzió: 
Fórum: 
nevergone képe

Mivel új vagy még, ezért nem ismerheted a régi dörmögésemet, hogy ne gyűjtőtémákat indítsunk, benne sok lazán kapcsolódó kérdéssel, hanem tényleg a tartsuk az "egy kérdés, egy téma" elvet. Erre pedig ezért lenne szükség, szóval bár én itt most semmi konkrét megoldást nem írtam, de külön szétbontott kérdésekben szívesen válaszolok Neked, pláne ha azok is jól érthetőek lesznek. :)
Nagyon sokat segítene, ha nem azt mondanád el, hogy a Joomla! milyen, hanem hogy te pontosan mit is szeretnél elérni, megvalósítani. A kezdő lépésekben pedig nagyon sokat segít Nagy Gusztáv jegyzete, olvasd el kétszer és sok dolgot megtudsz. :)

Ui.: Avatar -> "Javasolt felismerhető önarckép feltöltése. Kérjük az egyéb képek feltöltésének mellőzését."

0
0
Totya képe

Húha, akkor most már tudom, hogy hol kell jól viselkedni! :) Majd akkor keresek valami normális képet magamról, ezért sorry.

Huh köszönöm amúgy a gyors válaszodat és a mellékelt jegyzetet is, ezt mindenképpen át fogom tanulmányozni.

0
0