Érték(mennyiség hozzárendelése hivatkozott tartalomhoz

hu0882 képe

Sziasztok!

Egy receptes honlapon dolgozom. Létrehoztam egy Recept és egy Alapanyagok tartalomtípust, majd ezeket a Reference modul (node reference) segítségével összekapcsoltam. Igy a Recept beküldésekor ki tudom választani a kapcsolódó alapanyagokat.

A problémám az hogy az alapanyagokhoz szeretnék mennyiségeket is rendelni mértékegységekkel. Formailag úgy, ahogy az a Recipe modulban elérhető (lsd. csatolt kép). Ugyanakkor ez a modul nem jó nekem, mert az alapanyagokat nem kezeli tartalomszinten, sőt a kategóriákat sem elérhetők a taxonomyban.

Van erre valamilyen modul vagy egyéb megoldás?

Üdv. Miki

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
CsatolmányMéret
Kép ikon recipe.PNG15.91 KB
aboros képe

megcsinálhatod field collection modullal vagy pontosan ilyen feladatokra, amikor a kapcsolatnak vannak tulajdonságai, ilyenre készült a csodálatos relation modul. én az utóbbival csinálnám. elég vaskosan dokumentált, egy rakás videó linkjét megtalálod a modul leírásában.

1
0

-
clear: both;

hu0882 képe

Nagyon köszönöm az ötleteket! A Field collectiont egyébként már próbáltam, de nem sikerült összehozni a kívánt formát, viszont ez a Relation nagyon tetszik! Elkezdtem tesztelgetni ls menni fog ez...:)

0
0

Miki

hu0882 képe

Működik szépen a Relation, összehoztam a kapcsolatot az Alapanyag és a Recept tartalomtípus között, sőt még egy Heti menü tartalomtípust is kreáltam, ami a Receptekkel van kapcsolatban és egy Calendar-ban jelennek meg a heti receptek. Ez eddig kiváló, nagyon tetszik a modul, mindenkinek ajánlom!

Most azt tervezem, hogy egy olyan Nézetet hozok létre, melyben az Alapanyagok alapján lehet keresni a hivatkozott recept(ek)re. Az a terv, hogy ki lehet választani egy vagy több alapanyagot (melyek a háztartásban rendelkezésre állanak) és a rendszer lelistázza azon recepteket, melyekben az összes megadott alapanyag megtalálható...Sajnos órákat töltöttem próbálkozással, de nem sikerült, pedig a vies működése azért nem ismeretlen számomra.

Van valakinek ötlete, hogy hogyan induljak el? Én próbáltam Recepteket megjelenítő viewst létrehozni, majd ehhez hozzáadni a Relationshipben a Relation node-node és a Relation node-relation-t is, de így sem sikerült elérni, hogy a Filter Criteriában a Alapanyagokra tudjak keresni exposed formában.

Egyébként minkdkét tartalomtípushoz (recept, alapanyag) kapcsolódik egy-egy taxonomy szótár (recept kat., és alapanyag kat)..

Minden apró segítséget, ötletet szívesen vennék.
Köszönöm!

Üdv.Miki

0
0

Miki