Hosszú telepítés... (D7)

tzotyu képe

Sziasztok!

Az normális, hogy a fordítások telepítése miatt 600 sec-re kellett állítanom a max_execution_time-ot? Saját gépről ez rendben van, de félek, ha esetleg élesbe megy egy tárhelyen, hozzá tudok-e nyúlni a php.ini-hez...
Esetleg van tapasztalatotok ez ügyben?

Köszönöm!

Drupal verzió: 
pityu- képe

Az soknak tűnik. Valami server config baj lesz.

1
0

Pityu

eager képe

A következő van (szerintem).

Pont tökéletesen csináltad.

A 7-es core .po fájlja egyetlen nagy fájl és ez kb. igen gyakran okozza azt a problémát, hogy aki nem tudja fölemelni az időkorlátot, az bajban van vele (a letöltés ideje is beleszámít az időlimitbe)(én így hallottam)(konkrétan én emiatt kapcsoltam ki a l10n_update modult, ami amúgy milyen kényelmi modul lenne).

Kaptam már olyan tanácsot (ha jól értelmeztem), hogy hozzam be a D7-es oldalt localra, ahol én magamnak tudom emelni az execution time-t, tegyem rá a core-hoz tartozó .po fájlt és így tegyem vissza hosztingra. Utána már minden más remekül fog működni (a modulok nyelvi fájljaival már nem lesz gondja az l10n_update-nek). És nem kezdő adta ezt a tanácsot.

Amint látod, az én információim szerint a legügyesebben jártál el.

0
-2
Nagy Gusztáv képe

Nálam a szerveren max_execution_time 30 van, és simán mennek a frissítések. Erről szól a batch működés.

0
0

Nagy Gusztáv

scorchio képe

A 7-es core .po fájlja egyetlen nagy fájl és ez kb. igen gyakran okozza azt a problémát, hogy aki nem tudja fölemelni az időkorlátot, az bajban van vele (a letöltés ideje is beleszámít az időlimitbe)
A 7.7-es .po nincs egy mega, máshol egy komolyabb kép nagyobb fájlméretben. Feldolgozási idő szempontjából persze lehet nagy, de a "letöltés ideje is beleszámít" kommentedet végképp nem értem.

0
0

Adamek Zoltán aka Scorchio | http://zoltanadamek.com

scorchio képe

Érthetőek az aggályaid, én a biztonság kedvéért eljátszadoznék a szerveren egy kevésbé feltűnő helyen azzal, hogy mennyi idő alatt megy fel a Drupal. (Ráérsz akkor megoldást keresni, hogyha bizonyossá válik, hogy ott is lassúcska.)

Hasonló jellegű problémám nekem is volt local-on, kérdés, hogy mit is kellene beállítani, hogy ne így legyen?

0
0

Adamek Zoltán aka Scorchio | http://zoltanadamek.com

tzotyu képe

Köszönöm mindenkinek!

0
0