Drupal 7 mozgatása

csakiistvan képe

Sziasztok,

Egyazon a szerveren, egymás melletti mappákban lévő drupal 7 mozgatás után kicsit bugos.

new.domain.hu alatt fejlesztettem ahol minden szuper, meg fasza. Látszik a wysiwyg, meg a modul neke az admin/build/modules oldalakon, stb. Hibátlan.

Amikor átmásoltam mindent a domain.hu mappában, adatbázist kapott újat, export a régiből, újba be, kézzel ürítettem a cache táblákat ha már ott jártam. elsőre a webodlal felállt, belépés után viszont már vannak bugok:

1, overlaybe újra betölt az oldal, logóstól, oldalsávostól
2, labelek eltűntek, nem csak az overlayben, hanem anélkül is http://picplz.com/user/csakiistvan/pic/h3g5l/
3, valahogy a wysiwyg nem jelenk meg

meg kissebb, user interface hibák vannak még..

Update php meghívásával ezek anotice-ok és warningok szerepelnek:

Notice: Undefined index: seven in _drupal_maintenance_theme() (line 74 of /var/www/ugyfel/domain.hu/includes/theme.maintenance.inc).
Notice: Trying to get property of non-object in _drupal_theme_initialize() (line 145 of /var/www/ugyfel/domain.hu/includes/theme.inc).
Notice: Undefined index: seven in _drupal_maintenance_theme() (line 74 of /var/www/ugyfel/domain.hu/includes/theme.maintenance.inc).
Notice: Trying to get property of non-object in _drupal_theme_initialize() (line 145 of /var/www/ugyfel/domain.hu/includes/theme.inc).
Notice: Trying to get property of non-object in _theme_build_registry() (line 549 of /var/www/ugyfel/domain.hu/includes/theme.inc).
Notice: Trying to get property of non-object in _theme_build_registry() (line 549 of /var/www/ugyfel/domain.hu/includes/theme.inc).
Notice: Trying to get property of non-object in _theme_build_registry() (line 549 of /var/www/ugyfel/domain.hu/includes/theme.inc).
Notice: Undefined index: seven in theme_get_setting() (line 1166 of /var/www/ugyfel/domain.hu/includes/theme.inc).
Notice: Trying to get property of non-object in theme_get_setting() (line 1203 of /var/www/ugyfel/domain.hu/includes/theme.inc).
Notice: Trying to get property of non-object in theme_get_setting() (line 1213 of /var/www/ugyfel/domain.hu/includes/theme.inc).
Notice: Undefined index: seven in template_preprocess_maintenance_page() (line 2433 of /var/www/ugyfel/domain.hu/includes/theme.inc).
Notice: Trying to get property of non-object in template_preprocess_maintenance_page() (line 2433 of /var/www/ugyfel/domain.hu/includes/theme.inc).
Warning: array_keys() [function.array-keys]: The first argument should be an array in template_preprocess_maintenance_page() (line 2436 of /var/www/ugyfel/domain.hu/includes/theme.inc).
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in template_preprocess_maintenance_page() (line 2436 of /var/www/ugyfel/domain.hu/includes/theme.inc).

Van tippetek hogy mi lehet a hiba forrása?

Köszi

Drupal verzió: 
mapdesign15 képe

Szia! Ezeknek a többsége NOTICE, ami nem annyira vészes. Kapcsold ki a logolásnál, hogy a hibaüzeneteket naplóba írja és ne képernyőre! (admin/config/development/logging)

Az utolsó két sor a hibánál pedig karbantartási témánál (maintenance template) lesz a gond, mivel ha jól látom egy foreach érték nem kap megfelelő értéket.

És még állíts át pár beállítást (ha nem tetted volna meg):
1. admin/config/media/file-system - Temporary könyvtárak útvonala
2. A konfigurációs fájlban add meg a 304 sorban a $cookie_domain számára az oldal címét (www nélkül!)
3. A konfigurációs fájlban add meg a 248 sorban a $base_url számára az oldal teljes címét (http://www.domain.hu).

Nagyjából most ennyi jutott eszembe, de egyébként több oka is lehet még ennek.

0
0
csakiistvan képe

2, és 3, megcsináltam semmi javulás, az első megvolt már

0
0

Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest

csakiistvan képe

kettes meglett közben, így hogy nincs overlayer már feltűnő hogy nem működik, amíg volt ez nem hatott rá.
Egy JS (infieldlabel) tüntette el..
overlayer sajnos továbbra se működik jól..

0
0

Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest

mapdesign15 képe

Hmm. Nos nem ismerem a modul környezeted, de nem lehet hogy valahol van egy összeakadás? Próbáld lekapcsolni a modulokat egyesével és ahol helyrejön ott a hiba. A JavaScript sajnos sokszor nagyon érzékeny, esetleg még a Firebug addon (firefox-hoz) segíthet megtalálni a problémát. Sőt az is elképzelhető, hogy egy modul épp egy elérési útvonalat nem talál a helyváltoztatás miatt (bár a helyváltoztatás drupal kompatibilis moduloknál nem okozhat problémát).

Esetleg írd le a migrálás folyamatát, én így szoktam:

0. új ideiglenis (temp) útvonalak beállítása a rendszerben.
1. adatbázis dump készítése, majd import a megfelelő adatbázisba.
2. fájlok átmásolása, majd tulajdonos és megfelelő jogosultságok beállítása
3. settings.php-ban az adatbázis adatok frissítése, $cookie_domain és $base_path beállítása.

Ezután az új oldalon lefuttatom a cache ürítést, majd az időzített feladatokat.

Javaslom próbáld elölről az egészet, lassan lépésről lépésre. Az is elképzelhető, hogy egy apró hiba okozza az egészet.

2
0
patron képe

Sziasztok!

Van egy statikus oldalam, fizetős tárhelyen www.sajatoldal.com, ami mellett a www.sajatoldal.com/valami könyvtárban fejlesztettem egy Drupal oldalt (7.4). Most tartok ott, hogy aktiválnám az új oldalt a régi helyett.
Szerintetek melyik a jobb megoldás?
Régi oldal töröl, helyére átmozgat az új a gyökérbe, vagy régi oldal töröl és a helyére index.html-ben egy átirányítás a www.sajatoldal.com/valami-re?

Köszi

0
0
Nagy Gusztáv képe

mozgatás

0
0

Nagy Gusztáv

patron képe

Köszönöm, rövid érv?

0
0
Nagy Gusztáv képe

Elég hülyén néz ki az útvonalban egy felesleges rész. Ha van jobb megoldás, érdemes elkerülni.

0
0

Nagy Gusztáv

eager képe

Repülős példa:

Van egy repülőgéped (ez a Drupal) és várhatóan előbb-utóbb úgyis palástorsókat, legyezőt, meg még dugóhúzót is meg kell oldanod vele (ezek olyan feature-beállítások lesznek, amikre most még nem mentél rá, de később jó ötletnek fogod tartani, hogy az oldalad tudja).

Szerintem (lehet, hogy csak kezdőségem miatt érzem így?) ha most, már az elején belenyugszol egy ilyen átirányítósdiba, az később esetleg plusz figyelmet igényelhet a további bővítések során: mintha egy plusz immelmannal kéne kezdened némely komoly manővereket, olyanokat is, amiknek amúgy semmi közüknek sem kéne lennie hozzá...

Szóval én ezért lennék inkább túl azon az immelmann-on most az elején egyszer (betenni a webhelyedet a helyére, (sajatoldal.com)), minthogy a későbbiekben random alkalmakkor kényszerpályára küldjön valami, amit az elején nem oldottam meg rendesen.

[igen, ezt a hozzászólást az egóm mondta tollba, csak hogy villoghassak a repülős tudásommal. Bocs érte.]

0
0
patron képe

Köszi eager!

Meggyőztél, tényleg nem túl tetszetős minden leszállást egy leborítással indítani, sőt az egészségre is roppant káros :)

Ami elindította bennem ez a gondolatot, az egy vékony internettel, kevés idővel és be kell vallanom lustasággal is vegyülő érzés volt.
Ráadásul, első felindultságomból meg is tettem ezt a file-ban meta tagos átirányítást, ami a FF és Safari esetében jó is volt, de az IE nem ette meg. Egy önmagába visszatérő ciklus lett belőle. Sok időt eltöltöttem a problémával, mire beugrott, hogy a hosting oldalon csak van valami átirányítás / GoDaddy /. Persze, hogy volt.
Tegnap elkezdtem felrakni a 7.7-el. Természetesen elsőre megborult.
Előtte pedig csak gyakorlás miatt és hogy le tudjam mérni mennyi időbe is telik, telepítettem egy alkönyvtárba. Minden simán ment.
Na mindegy, maradt az átirányítás, mert a régi oldalt már töröltem.

Közben néztem a keresőket és elég előkelő helyen jön elő a régi oldal. Nem egy nagy forgalmú lap / tavaly 7000 látogató, 27000 oldalnézés /, de 2 év alatt jól feljött.
A mostani átirányítás a régi laptalálatokat nagyon szépen átviszi az új oldal elejére, ha megszüntetem, akkor csak 404-es hibával zaklat.

Mindenféle képpen át fogom helyezni az oldalt a gyökérbe, ez nem is kérdés, főleg ilyen repülős példa után :), de megfordult a fejemben , hogy nem e jobb ötlet egy kicsit átirányításban tartani és majd amikor lekopik a keresők elejéről a sok régi lap, akkor átmozgatni.

Lehet, hogy nem túl helyes az okfejtésem, de nézzétek el nekem.
Azt hiszem még mindíg jobban tudok leborításból leszállni, mint megérteni, hogy a bit az nem bájt, bár küzdök és küzdök.

Köszönöm az okosságokat.

0
0