Webform automatikus kitoltese

.DoK képe

Sziasztok!

Keresgeltem, de sehogy nem talaltam megoldast ra (pedig gondolom egyszeru):
Van egy node-m amin van 5 gomb es van egy webformom.
Azt szeretnem, hogy ha az 1. gombra kattintok akkor a webform egy meghatarozott mezoet kitoltse 1-essel, ha a kettesre kattintok akkor 2-essel es igy tovabb. (D7-ben)

Elore is koszonom.

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Nagy Gusztáv képe

de ha elárulod a konkrét példát, hogy miért is kell ez, talán könnyebben tudunk valamit javasolni. Pl. tudni kellene, hogy mitől függ az az x érték, amit be kell másolni. Mindig ugyanaz?

0
0

Nagy Gusztáv

.DoK képe

a node 8 különböző javítás leírásat tartalmazza. És ha a mellette levő linkre kattintok akkor a webformra irányít ami mindig ugyanazokat az adatokat kéri be de lenne egy szovegdoboz amit automatikusan kitölti azzal amit választok. Pl.: 1 gomb csatlakozó 2 gomb hangszóró es igy tovabb. Ha az 1-re kattintok a webformon a szovegdobozba automatikusan bírja, hogy csatlakozó. Ha a 2-re kattintok akkor ugyanabba a szovegdobozba azt irja, hogz hangszoro.
Szoval a webform ua. mindig, csak egy fix mezot automatikusan kiszeretnek tollteni azzal amit valasztott. Ilyesmire gondoltam.

0
0
.DoK képe

Kenytelen leszek egyesevel megcsinalni mindet .... :-(

0
0
vajdasági képe

Nem szoktak itt uppolni, en pl. nem hasznaltam meg sosem a wobform modult, de most ahogy olvasom az uppod feletettem es vettem ra egy pillantast. Szoval igy futolag a formban a mezoknel nezd meg vagyis keresd meg ezt a teszt a Token values -nel emlegeti ezt a reszt:

%get[key] - Tokens may be populated from the URL by creating URLs of the form http://example.com/my-form?foo=bar. Using the token %get[foo] would print "bar".

Itt nezelodj egy kicsit, nekem most nincs ra idom hogy ezzel foglalkozzak, es lehet hogy majd lesz egy olyan valaki is aki ezt neked kapasbol megoldja csak vard ki.

Szoval a formod valami ilyen link formajaban kapja meg a parametert hogy azt az mezot hogy toltse ki. Egy masik nodeban pedig megirod az a szoveget es a szovegben bennelessz az a 5-6 link erre a formra kb. igy parameterezve.

0
0
.DoK képe

Maris utánnanézek.

0
0
.DoK képe

... sajnos hiaba probalom nem igazan talalom hova is kellene betenni, beallitani. ertem en, hogy az url-ben adja at de a webformom hol fogja azt ertelmezni, hogy mit mit kell beirnia?
.. megvan, de nem mukodnek csak az alaptokenek. De probalkozom meg.
Az en URL-em igy nez ki : http://example.com//?q=node/5?rd=kabel

a webformon szovegmezoeben pedig: %get[rd]

clean url-t meg nem tudom bekapcsolni. :-(

Egyeb otlet, hogyan lehetne megoldani?

Segitseget koszonom elore is.

0
0
vajdasági képe

Ez az url amit irtal igy ahogy most van nem jo ... Egyreszt sok benne a / jel vagyis nem kell duplan a masik meg hogy ketszer van benne a kerdojel. Lehet hogy az alapokat sem nagyon tudod?

0
0
.DoK képe

.. az tenyleg nem jo de azt veletlenul (itt) elirtam. A ket kerdojel pedig mint elmitettem azert van benne mivel a szerveren nem megy a clean URL funkcio. Mint azt is irtam abban kernek segitseget, milyen mas modon lehetne meg megoldani a problemat, persze azon kivul, hogy egyesevel megcsinalom a webformokat.

Kosz.

0
0
Nagy Gusztáv képe

Két kérdőjel akkor se lehet benne, tehát a HTTP GET paraméterátadást kellene jobban megismerni.

0
0

Nagy Gusztáv

.DoK képe

%get[key] - Tokens may be populated from the URL by creating URLs of the form http://example.com/my-form?foo=bar. Using the token %get[foo] would print "bar".
Ezt megtalaltam en is feltettem a Token modult, es ha jol ertelmezem akor a kerdo jel utan all a get kulcs egyenlo tartalom (jelen esetben).
Tehat nalam igy kellene kineznie ha jol ertem: http://example.com/node/5?rd=kabel

De mivel a szerveren nem futott le a Drupal Clean URL tesztje (sem), nem tudtam ezt a funkciot bekapcsolni ezert az 5os nodera igy tudok hivatkozni: http://example.com/?q=node/5.
Ezek utan hogyan tegyem bele a get-et, mivel mar van benne egy kerdojel es azt nem tudom eltuntetni, pedig probaltam a .htaccess-ben is atirni ugy ahogy a drupal oldalon irtak, de a clean url-t nem tudom bekapcsolni.

Szoval most mar teljesen tanacstalan vagyok, mivel en is latom, hogy 2 kerdo jel van benne de nem tudom mit tegyek.

0
0
dj képe

0
0

Üdv!
Dudás József

.DoK képe

Koszonom a segitseged, ezt kerestem.

0
0
Nagy Gusztáv képe

a HTTP GET paraméterátadást kellene jobban megismerni

0
0

Nagy Gusztáv