wabi smink testreszabása (drupal 6.11-hez)

ltom képe

Sziasztok,
van egy portál ami drupal 6.11-en fut wabi-sminkkel, de van egy új fejlesztési igény, mégpedig az, hogy megadott menüpontok közé be kéne illeszteni egy kb. 10mm x 20mm-es címert (jpg).
Kivitelezhető ez valahogy?
Merrefelé induljak el?

Üdv: LTom

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Fórum: 
aksza képe

Szerintem a menüpontok közé nem lehet semmit illeszteni (alaphelyzetben, programozással biztos lehet), viszont ha két menüblokkot csinálsz és a harmadikba pedig berakod a címert amit a két menüblokk közé "súlyozol" akkor az közel olyan lenne mintha a menüpontok közé tennéd. Esetleg még megoldás lehet, hogy linkekkel csinálod meg a menüket (ha az fck-ban a linkekre kiválasztod, hogy felsorolás beillesztése, akkor teljesen olyan mintha menü lenne), akkor közé tudsz tenni képet.

0
0
Paal képe

Ha nem értesz hozzá, akkor miért írsz hülyeségeket?
Az egy másik dolog, hogy a kérdésnek semmi köze a Drupalhoz, a http://weblabor.hu -on kellene megpróbálni CSS kérdésként. De hogy fogod lemérni a monitoron a 10mm-t? Centivel vagy vonalzóval? Ja, az index.hu kezdőoldal alján van "Vonalzó és derékszög" , az talán segít!

0
0

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan

aksza képe

Nem értem mi a gondod a hozzászólással? Ő a menüpontok közé (nem mögé, háttérképnek) kérte a képet, ez így teljesen jól megoldható, még akkor is ha te "jobban értesz hozzá"

0
0
Nagy Gusztáv képe

Ez továbbra se Drupalos téma.

Van egy olyan alapelv, hogy a tartalom részét képező képet HTML img taggal teszünk be, míg dekorációs képet (amiről itt sejthetően szó van) CSS-sel, háttérképpel szokás. A háttérképes megoldással tökéletesen megoldható, amire szükség van, és nem kell a szemantikusság elvét feladni. Ezzel szemben a te megoldásod egész máshogy közelíti meg a dolgot, és még Drupalos logikával is problémás. Olyan megoldást javasolsz, amihez pl. feleslegesen több jogot kellene adni a tulajdonosnak, mint ami indokolt.

A további személyeskedéseket megelőzendő: a témát le fogjuk zárni, ha a személyeskedés növekedne.

0
0

Nagy Gusztáv

Nagy Gusztáv képe

A menüpont sminkeléssel, padding-left és background-image környékén keress megoldást.

Ha nem érted, mire gondolok, akkor tényleg CSS-nél kellene kezdeni, és nem itt folytatni a kérdezősködést.

0
0

Nagy Gusztáv

pp képe

Ha minden menüpont közé kell tenni, akkor a Gusztáv által ajánlott HTML+CSS lesz a jó irány. Ha csak két tetszőleges menüpont közé, akkor programozás nélkül aksza megoldása lesz a nyerő.

Továbbra is kérnék mindenkit, hogy a probléma megoldására koncentráljon a fórumozók személye helyett!

Peace & Love

pp

0
0
Boobaa képe

Ahova a címernek kell kerülnie, az előtte vagy utána levő menüpontnak adj egy spéci classt (mondjuk a menu_attributes modullal), és innentől kezdve CSS probléma.

0
0
ltom képe

ez tűnik a leginkább megfelelő megoldásnak. :)
Köszönök minden segítséget!
üdv: LTom

próbálkoztam még ezekkel:
Imagemenu:
http://drupal.org/project/imagemenu
és
Menu Icons:
http://drupal.org/project/menu_icons

0
0

LT