Viewsban "bővebben" link + igazítás

Szotyi képe

Sziasztok!

Készítettem egy termékkatalógust, amit views-al - 'Grid' stílus - jelenítek meg. Itt a link: http://championkft.hu/akcios-termekek.html Ha a látogató rákattint képre vagy a névre, akkor bejön a termék adatlapja, tehát az adott node. Ez oké. Két kérdésem lenne:

1. A tulajdonos azt mondta, hogy szeretné ott látni a kép alatt valahol a "Bővebben" szót, amire kattintva szintén bejönne az adott node. De hogy varázsolom én azt oda bele?

2. Ezen a linken http://championkft.hu/videotechnika.html lehet látni, hogy ha nem egyforma a feltöltött képek oldalaránya, akkor szétcsúszik a views lista. Lehet ezen igazítani, hogy egy sorba kerüljön a termékek ára, vagy a megnevezés?

Előre is köszi az ötleteket.

Péter

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
dj képe

felveszed a cím mezőt újra és a "Rewrite the output of this field" opcióban beírod, hogy "Bővebben ..." a címkét üresre állítod.

A másodikban, ha imagecache-el szabályzott méret van akkor azt a méretet kell css-ben alkalmazni, a kisebb képek körül akkor nagyobb lesz az üres hely, de egyforma lesz a kinézet.

0
0

Üdv!
Dudás József

Szotyi képe

Sikerült, köszönöm Józsi! Már sokszor segítettél...:-)

Kis kiegészítés a megoldáshoz. Ezt írtam bele a 'Rewrite the...' mezőbe: 'Bővebben...<br /><br />', illetve természetesen a 'Link this field to its node'-hoz pipa.

A 2. feladat megoldásán kicsit elakadtam:
Igen, Imagecache-el szabályozom a képek méretét.
Hol is kellene a css-t átírni? S mit is kéne beleírni? Firebuggal keresgélek, de nem találom azt, hogy hova kéne belepiszkálnom, hogy egységes legyen kinézet.. Itt a link: http://championkft.hu/videotechnika.html

0
0

Péter

dj képe

.views-field-field-termekek-kep-fid {
   width : szélesség;
   height : magasság;
}
0
0

Üdv!
Dudás József

Szotyi képe

Köszönöm. Ez kicsit hozzásegített ahhoz is, hogy hogyan kell 'becélozni' egyes elemek kinézetét.

0
0

Péter

Paal képe

Elvileg ha mindet egyforma méretre alakítod (minden bizonnyal vágni is kell, ha előre nem méretezed át a képeket valami képszerkesztővel).

Az a probléma, hogy sokan azt gondolják, hogy csak feltoljuk a képeket - mindenféle grafikai előkészítés nélkül - és minden rendben van. Francokat. NAGYON sok elő-munka van velük. Ha ezt nem teszik meg a felhasználók, akkor hozzád hasonló problémába ütköznek. Arra figyelni kell, ha valamelyik mérete extrém módon eltérő, akkor fekete sávval fogja kiegészíteni a méretet nem teljesen kitöltő részt.

Csinálj rá mondjuk egy scale (170px-170px), megy egy crop (150px-150px) - vagy ami jól esik. Így minden kiskép egyforma dimenziójú és méretű lesz.

A legtöbb képnél nem túl szerencsés ha mindet egyféleképpen akarod vágni, ezért a vágási felületet a epsacrop modullal a megfelelő helyre tudod igazítani (ezt a minap találtam, remek kis modul).

1
0

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan