views-ben tartalom elrejtése

silytb képe

Sziasztok!

Egy drupal 6os site-on a következőt készítettem el:
- felső vízszintes menü (muchomenu modul)
- a menüpontokban minipanelek jelennek meg
- a második minipanelben("pontgyűjtés") egy view-blokk látszik csak belépett felhasználóknak, ebben a view-ben olyan node-oknak a címei jelennek meg, amelyeknél egy létrehozott mező értéke (pl.: field_felülre_kerül) "igen"-re van állítva
- belépés után látszanak csak a címek, és javascript-tel megszámolom, mennyi van(egyedi class-t állítottam be a mezőknek), ezt kiíratom a usernek (piros hátterű szám)

(feltettem egy fejlesztő-oldalra, hogy szemléltethessem Itt található Belépés: demo - demo)

A következőt szeretném, csak nem tudom, hogy fussak neki:

A menüpontban levő view-blokk-ban megjelenő címek-re kattintva megjelenik ugye a tartalom a usernek, én szeretném, ha miután megnézte, utána a felső menüben ne jelenjen meg már a megtekintett node címe, de csak annak a usernek tűnjön el, aki kattintott.

Az elképzeléseim szerint a tartalom típushoz adok még egy mezőt: pl.: 'megtekintette' , ennek az értéke alapértelmezetten 'nem' lenne, de, ha valamelyik user megnézte, akkor változna 'igen'-re. Ez után a view szűrőjében beállítom, hogy csak a 'nem'-es node-okat listázza.

A kérdés itt az, hogy lehetne megcsinálni, hogy, ha a címre kattint, akkor módosuljon a mező értéke 'igen'-re, illetve, hogy csak annál a usernél, aki megnézte?

Tudtok erre valamilyen használható megoldást, bármi jó, ami a célra vezet..

azt is el tudom képzelni, hogy mondjuk kapnak egy plusz linket a view sorai, amivel elrejthetővé válnak.. tehát nem muszáj mindenképp a node cím URL-jének megnyitásával

ha valaki csinált már hasonlót, kérem jelezze, hogy el tudjak indulni valamerre..

köszönöm!
Üdv.

Drupal verzió: 
aboros képe

is new, vagy has new content vagy valami ilyesmi beszédes neve van, ez per-user alapon működik. élesben is láthatod pl a drupal.hu/tracker oldalon vagy ha a saját oldaladon a viewsban bekapcsolod az alapértelmezett tracker nézetet, az is alkalmazza ezt a filtert. ez azt is figyelembe veszi, ha pl egy már megtekintett node tartalma legutóbbi látogatásom óta frissült.

2
0

-
clear: both;

silytb képe

Hú, hát ez nagyszerű!
Már mindent próbáltam, új adatbázis táblát hoztam létre amikben a node id-kat és a used id-ket tároltam, és javascript-tel hívtam meg a függvényt, ami beteszi a rekordokat, ha megnyitotta a cikket..stb..

ezen is látszik, hogy milyen okos a drupal, szenvedhet az ember több napig php-val és javascripttel, mire megvalósít valamit, amit a drupal már alapból tud..

és persze ezért nagyon hasznos, hogy ennyien vagytok ilyen nagy rutinnal, és segítő szándékkal..
örök hála, most sok munkaórát spóroltál nekem:)

0
0