Vörösboros drupal 2

freeware képe

Van egy kis problémám. A vörösboros 2 video alapján próbálom én is beüzemelni a slideshowt. Odáig jutottam, hogy a modulokat telepítettem, nem hiányol semmit egyik se. A views-t sikerült is bekapcsolni, megy a frontpage oldal, szépen ki is listázza a tartalmakat, van lapozó is. Itt ütköztem az első problémába, a 3. oldalra érve eltűnik a lapozó. Beírva a címeket és tovább "lapozva" van olyan oldal, ahol minden ok, de van ahol megint eltűnik, vagy nem ír ki csak 5-ből 3 tartalmat. Nem tudom mitől függ. Tartalom típusa oldal és írás. Több témával is próbáltam, ugyanúgy nem megy. Arra gondoltam esetleg nem fér ki. Egyébként Firefox 11 meg IE9 alatt próbáltam. 200 karaktert veszek bele, de próbáltam 400-al is. Ha mondjuk 10 tartalom/oldal van akkor már a 2. oldalon is eltűnik a lapozó.

Másik problémám: néztem tovább ezt az oktató videót, és ott sikeresen létrehoztak egy slideshowt. Én is végigmentem ugyanazokon a lépéseken, sikerül is kiválasztani a slideshow típust, mutatja szépen azokat a lehetőségeket, mint a videon, de sajnos nem látszik semmi a végén, csak az üres oldal. Ha nem slideshow típust választok akkor megjelenik a tartalom. A videoban elhangzik egy mondat, hogy jquery scripteket is kéne telepíteni, de sajnos ezt nem fejtették ki bővebben, szóval lehet kihagytam valamit. Elolvastam a readme-t, de abban alig van valami infó, jqueryről meg semmi.
Környezet: Drupal 6.25, views 6.3, ctool6.x.1.8, libraries 6.x.1
A segítséget előre is köszönöm!

Taxonomy upgrade extras: 
Drupal verzió: 
csakiistvan képe

Első tippem hogy a tartalmakban vannak lezáratlan divek vagy spanok, nézd meg a legutolsó nodeot amit még látsz, szerkesztd, és html nézetben ellenőrizd minden lezáró div/span/stb megvan e.

Vagy lehet ennél a tartalomnál egyből másoltak be a body-ba word-ből, és a sok mocskot ugye benne hagyta, ami hibát okoz.

2
0

Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest

freeware képe

igen, van sok tartalmam ami wordből van beillesztve. Kiszedtem a sallangokat, a lapozás így már működik. Már csak a slideshowt kéne gatyába rázni.

0
0

Köszönöm az eddigi segítséget, de a WP fényévekkel egyszerűbb, így áttértem arra.

csakiistvan képe

másodiknál: tudtommal a slideshownak szüksége van a jquery cycle pluginra (sites/all/libraries/jquery.cycle/jquery.cycle.all.js).

Ha szerkeszted ezt a kérdéses nézetet, a "Slideshow Type"-nál milyen lehetőséged van?

2
0

Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest

aboros képe

ez szerepel a követelmények között és a telepítési útmutatóban is. gyanítom a README.txt is említi a telepítés részben.
http://drupal.org/node/903244

0
0

-
clear: both;

freeware képe

Köszönöm, így már megmozdult a két teszt tartalommal. Annyi gondom van még, hogy nem megy folyamatosan, egyszer, néha kétszer vált, utána leáll.
A videoban van egy olyan, hogy pager, és ott 0-ra állítottátok. Nos nekem ilyen pager opció nincs a lehetőségek között. Ezért áll le 1 váltás után?

#aboros: én nem a views leírását néztem, hanem a views slideshow-ét. Nagyon köszönöm ezt a videot, hiánypótló szerintem!

0
0

Köszönöm az eddigi segítséget, de a WP fényévekkel egyszerűbb, így áttértem arra.

csakiistvan képe

pager: az szerintem csak az hogy honnan induljon a lista, ill van olyan opció is ám hogy menjen végig aztán álljon meg, nem lehet hogy lelkesen bepöttyintetted? :)

kétszeri váltásra nincs tippem, max a böngésző, esetleg próbáld meg Chrome-al is néha, az jobban/szebben/dinamikusabban kezeli a jquery-s fícsöröket mint az FF pl

0
0

Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest

freeware képe

Ma feltettem egy drupal 7-et, meg a szükséges modulokat, és tökéletesen működik a slideshow. Előbb-utóbb úgy is váltok majd erre a verzióra élesben is.

0
0

Köszönöm az eddigi segítséget, de a WP fényévekkel egyszerűbb, így áttértem arra.