user létrehozása node-al együtt

pp képe

Sziaszotk!

A következőt kell megoldanom:
Mielőtt a user létrehozna egy bizonyos tartalom típust regisztrálnia kell, mivel szeretném biztosítani, hogy később is módosíthassa a tartalmát.(pl. apróhírdetés) Azonban a user nem regisztrálni akar, hanem tartalmat beküldeni -> tehát valahogy úgy kéne megcsinálni, hogy az a "fílingje" legyen, hogy ő most adatot beküld, de persze könben azért "suttyomban" regisztrálódik is.

Megoldások
1. kiírom, hogy mielőtt tartalmat akar beküldeni regisztrálnia kell. Ezzel alapvetően az a baj, hogy a felhasználó nem regisztrálni akar, hanem tartalmat beküldeni.

2. A usereknél a profil modullal felveszek egy új elemet ami azt mutatja, hogy az emberünk éppen tartalom beküldeni akar. Amikor ráklikkel a tartalom beküldésre átküldöm a regisztrációs formra. Itt lecserélem a profil által kitett mezőt egy rejtett mezőre. Amikor belép akkor megnézem, hogy a mező mit tartalmaz. Ha az van benne, hogy éppen tartalmat akart beküldeni, akkor átdobom a tartalom beküldéséhez. Beküldés után törlöm a profil-lal felvett mezőt. Ez már kellően automatizált, de nekem olyan döcögősnek tűnik(nem annyira felhasználó barátnak). Persze ha jól kiírom, hogy hányadik lépésnél tart, akkor nem lehet olyan gáz a dolog, csak "minden esetre" fel kell készülni ;))

3. A tartalom beküldő formra amennyiben anonymous felhasználóról van szó kirakok egy login és email mezőt(esetleg jelszó mező is) és én magam hozom létre a felhasználót. Ez veszélyes lehet, hisz így kikerülöm a Drupal megerősítési folyamatát, ergó gépekkel lehet regisztrálni nagy tömegben.
(tehát valamilyen plusz megoldás kell, mondjuk a captcha modul segítségével)

Van-e erre kész megoldás?
Te hogy csinálnád?
Mire nem gondoltam?

pp

Illyés Edit képe

Ahhoz, hogy a felhasználó később is módosíthassa az általa létrehozott tartalmat, fel kell ismerni valahogy. Ezt megteheted pl. egy cookie-ban tárolt azonosítóval, ami megmutatja, hogy ehhez a felhasználóhoz x, y, és z node-ok tartoznak.

A probléma az, hogy mi van, ha törli a cookie-t, vagy másik gépről jelentkezik be. A tartalom létrehozásakor felajánlhatsz neki egy opciót a regisztrációra ("Az apróhirdetés feltöltéséhez regisztráció nem szükséges, de ha később másik számítógépről is szeretné elérni a hirdetésszerkesztő oldalt, kérjük regisztráljon.")

Szerintem a felhasználó-barát nem feltétlenül a legegyszerűbb, legsimább megoldás, hanem az, amihez a felhasználó hozzászokott. A regisztrációt utálják, de megszokták és tudják, hogyan működik.

0
0
pp képe

A regisztrációt utálják, de megszokták és tudják, hogyan működik.
Az én mintavételem nem ilyen rózsás állapotokat tükröz;)

0
0