Többnyelvű oldal hasonló tartalommal

szabi83 képe

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni egy webhely többnyelvűsítésével kapcsolatban.

Már átnéztem Nagy Gusztávnak a Drupal 7-es leírását és Hojtsy Gábornak a Videotoriumban elérhető videóját is megnéztem valamint a blogját is - mindegyik rendkívül hasznos és érdekes volt, amiből már eddig is sokat tanultam - viszont van pár kérdésem, ami nem tiszta. A keresővel is találtam pár hasonló témát, de nem pont ezekre a kérdésekre kaptam választ.

Azt értem, hogy a Content Translation beépített modul segítségével tudok "tartalom másolatokat" elkészíteni. Ekkor 2 nyelv esetén 2 node lesz. Viszont megpróbáltam bekapcsolni a nyelv választót, de mind a 2 engedélyezett nyelvnél mind a 2 node megjelent a főoldalon. Miért? Hogy lehet elérni, hogy magyarnál csak a magyar node, angolnál csak az angol node jelenjen meg?

Nekem a weboldalon a következő dologra lenne szükségem.
Első körben az oldalnak nem tükör fordításnak kell lennie, mert nem akarnak minden infót feltenni angol nyelven is, csak azokat, amik külföldieknek is érdekes. Később, viszont lehet olyan kérés is, hogy minden megjelenjen angolul is. Ez átjárható? Célszerű akkor az i18n-nel indítani egyből?
A magyar mellett egy angol menü is kell, de kevesebb menüponttal.
Az oldalon mindig csak az adott nyelvnek megfelelő cikkek, menük és modulok jelenjenek meg, a többi ne. Fontos lenne viszont az is, hogy ha állok egy cikkben, akkor ha nyelvet váltok, betöltődjön annak a cikknek a fordítása, ha elérhető.

Ha jól gondolom, akkor azért, hogy a menü és a modulok is több nyelvűek legyenek, valamint a cikkeknél a nyelvváltás miatt nem elég a beépített Content Translation modul, hanem az i18n csomag is kell.

Ilyenkor van arra lehetőségem, hogy 1-1 menüt, modult lefordítsak, vagy újakat kell létrehoznom adott nyelv megadásával? Gábor blogjánál nyelvenként 1-1 menüt hozott létre.
Megoldható, hogy a magyar menüben minden, de az angolban csak kb. a fele pont legyen?
Ha van egy Hírek menüpont, ahova a Hírek kategóriában lévő nodeok szerepelnek, hogyan tudok egy angol News menüpontot létrehozni, ahol csak azok a hírek szerepelnek, amik le vannak fordítva, a többi nem?

Én alapvetően nem más-más tartalmakat szeretnék létrehozni a 2 nyelvnél, hanem azt, hogy a magyaron legyen fent minden anyag, és az angolban ugyanennek a halmaznak egy lényegesen szűkebb része, esetleg 1-2 csak angolul elérhető tartalommal kiegészítve.

Kérlek segítsetek, hogy ezeket tisztábban lássam.

Előre is köszönöm szépen a segítségeteket.

makgab képe

Az i18n modul kell.
A nyelvfelismerést be kell kapcsolni az "Észlelés és Választás" menüben: /admin/config/regional/language/configure

    Két lehetőséged lesz:
  • domain alapján, pl.: hu.mydomain.com
  • útvonal előtag alapján, pl.: mydomain.com/hu

Ha minden oké, létrehozol egy tartalmat, akkor ott meg kell adni, hogy milyen nyelvű legyen. Ha "nyelvfüggetlen", akkor minden nyelv esetén megjelenik.
A tartalmakhoz menüpontot is rendelhetsz, értelemszerűen a tartalomtól függő nyelv esetén jelenik meg a menüpontja is.

0
0