taxonómia kifejezések listázása kereséskor

wouhn képe

Üdvözlet!

Azt hiszem túl sok időt töltöttem el a rögtön vázolandó probléma felgöngyölítésével és nem látom a fától az erdőt, ezért több órányi próbálkozás után döntöttem úgy, hogy kérdezek.

Adott egy taxonómia szótár, amelyben több ezer kifejezés található hierarchikusan. A tartalom beküldésénél ebből választhatnak a felhasználók. Létrehoztam egy view-t, amelyben bizonyos tartalom típusban lehet keresni, a keresés eredményét szépen megsminkeltem.

Azt szeretném elérni, hogy ha rákeresek a "kisnyuszi" kulcsszóra és kiad 30 találatot akkor egy blokkban megjelennének azok a taxonómiák, amelyek az adott találatokhoz kapcsolódnak, ezzel lehetne tovább szűkíteni a keresés eredményét csak bizonyos kategóriákra.

A kérdésem, hogy a bánatba lehet ezt megcsinálni drupal 7-ben? A keresés view-hoz próbáltam új block display-t adni, ami szépen ki is írja a taxonómiákat, de akár kap argumentumot az url-ben akár nem mindig mindegyiket megjeleníti.

Drupal verzió: 
aboros képe

faceted search. létezik egy ilyen nevű modul is, de nem tudom hogy van e 7.x verziója és amúgy se ajánlanám, hogy használjad. :) jó hír viszont, hogy a search_api modullal tudsz ilyen keresést készíteni, ha jól tudom mysql alapon is, de az igazi ha solr backendel csinálod. ilyet láthatsz pl itt a drupal.hu oldalon is, ha keresel, jobb oldalsávban megjelennek a szűkítési lehetőségek.

0
0

-
clear: both;