Tartalom szerkesztése - eltűnt szöveg

Atesz007 képe

Üdv!

Honlapom egy korábbi oldalát akartam szerkeszteni, amikor a szerkeszőbe belépve azt tapasztaltam, hogy eltűnt minden szöveg a "Body" részből. Minden korábban írt oldal/cikk esetében is hasonlóan. A szövegformátumot átírta "alap"-ra, nem engedi változtatni "Full html"-re (ezt használom mindig). Ha így rámegyek az üres oldal mentésére, akkor nem írja felül a korábbi tartalmat. Ha írok a szövegtörzsbe új dolgot, akkor felülírja vele az eredeti tartalmat.

Ha jól emlékszem, akkor csak a Migrate nevű modult telepítettem mostanában, nem tudom ennek van-e jelentősége. Minden esetre letöröltem, de így is fenn áll a hiba.

Ha valaki tud rá megoldást vagy van valami ötlete, előre is köszönöm!

Drupal verzió: 
pp képe

Cache torles, joga van-e a felasznalodnak a beviteli formahoz?

0
0
Atesz007 képe

Cache volt törölve, ha jól emlékszem, felhasználó pedig admin, minden jogosultsággal.

0
0
Atesz007 képe

Lehet találtam rá megoldást. Lefuttatva a következő sql lekérdezést (persze "en"-t átírva) tesztelésre használt oldalamon megjavult a fent elített hiba.

  1. UPDATE `drupal_field_data_body`
  2. SET `language` = 'en'
  3. WHERE `language` LIKE 'und'
  4. AND `entity_id` IN (SELECT `nid` FROM `drupal_node` WHERE `language` LIKE 'en');

+Cache törlés

Bár továbbra is érdekelne, hogy mi okozhatja ezt a hibát, illetve biztonságosan használható megoldás a fent leírt, hogy live oldalon is használjam?

0
0
szt képe

Hát én ezt biztos nem csinálnám, éles oldalon meg pláne. Lehet, hogy ártatlannak tűnik, lehet, hogy megjavul tőle a hiba, de lehet, hogy más hibák lesznek később.

0
0
Atesz007 képe

Az angol drupal fórumról. https://www.drupal.org/node/1635478
Milyen megoldást lenne érdemes használni helyette? Majd 200 oldal tartalomról van szó, ennyit nem szeretnék újraformázni /írni :S.

0
0
szt képe

Ez a megoldás a Feeds modullal importált hibás node-okra vonatkozik, de a kérdésedből úgy értettem, hogy egyik pillanatról a másikra romlott el nálad, szóval semmit nem csináltál.
Végülis ha elég alaposan leteszteled a tesztoldalon, és semmi hiba nem jelentkezik, akkor lehet, hogy ez megoldás neked.

0
0
szantog képe

ebből bizony baj lesz előbb-utóbb.
Arról nem is beszélve, hogy a field_revision_field_FOO tábláknak is van ám language mezője, ha az und maradt, már csak a jóisten tudja, milyen kalamajkát fog okozni.

Edit: Hülye vagyok, nyilván többnyelvű az oldal, különben a kveri nem csinált volna semmit.
De akkoris. A revision táblával inkonzisztens.
Hogy mi a konkrét baj nálad, azt neki kell állni debugolni valahol a field_attach_form környékétől.

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

Atesz007 képe

Köszönöm az eddigi válaszokat!

Egynyelvű az oldal, legalább is az alap angolon kívül csak a magyar van fent és ez van aktiválva.
A Drupal naplózását átnéztem, utóbbi időben egyedül a Migrate nevű modult telepítettem. Utólag már bánom.... Majd töröltem is.

Feeds nevű modulom nincs.

Debugolást mivel érdemes megejteni, van hozzá jól alkalmazható és ajánlott plugin?

0
0