tartalmankénti felhasználó regisztráció

venis képe

Üdv.
Egy olyan oldalt kellene létrehoznom ahol pályázati anyagokat lehetne letölteni viszont minden anyag letöltésnél regisztrálnia kellene a felhasználónak. Nem muszály drupal felhasználóként regisztrálni. Arra gondoltam egy webform lenne ahol megadnák a kötelező adatokat és a webform beküldése után megjelennének a pályázati anyagok (általában fájlok, de lehet szöveg is). Ez azért kell hogy tudjuk kik töltötték le az anyagokat hogy emailen ki tudjuk értesíteni őket amennyiben változás történt a kiírásban. Milyen modullal tudnám ezt megoldani? Vagy esetleg valami más ötletetek lenne? Segítségeket előre is köszönöm.

Taxonomy upgrade extras: 
Drupal verzió: 
tompagabor képe

Szia, szerintem használd nyugodtan a Drupal felhasználókezelését, erre a feladatra pont megfelel.

0
0
venis képe

Az a baj hogy projektenként kell regisztrálni. 1 projekt 1 node. A drupalban pedig egyszer regisztrál és utána be tud lépni és több tartalmat is lát. Itt pedig pont az lenne a lényeg hogy egy regisztrálással csak azt a projektet lássa amire beregisztrált. Vagy hogy gondolnád a drupal felhasználókezelését?

0
0

Üdv.
Venczel István

"Csak a puffin ad neked erőt és mindent le bíró akaratot."

szantog képe

Nem vagyok benne biztos, hogy a számodra megfelelő biztonsági szintet jelenti, de én erre a feladatra el tudnám képzelni, az általam csak maszatolásnak nevezett jogosultság kezelést. :)

Fogod a flag modult, csinálsz egy flaget, mondjuk myproject néven. A user rendesen regisztrál, és nyomogatja a flaget a projecteknél, ami érdekli.

A lightweight jogosultságkezelést panels-szel tudod megoldani. Ez nem lesz igazi (adatbázis szintű) node access layer, ezért említettem a maszatolást. Vagyis pl views-al simán lehet neki olyat mutatni, amit nem kéne.

A lényeg, hogy felülírod page managerben a node/%node oldalt, és ott már megadhatod, hogyha flaggelt a user, akkor a full nodeot lássa, ha nem, akkor meg valami kivonatot.

2
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

venis képe

A probléma ott kezdődik hogy a projektek nem egy időben kerülnek fel az oldalra. A felhasználók pedig nem fogjak azzal kezdeni a weblap látogatást hogy először kiválasztják a projekteket. Én valamiért a webform felé szeretnék keresgélni, olyanra gondolok, hogy a webformba megadja a kötelező adatokat majd a beküldés gomb után megjelenik a letölthető adatok listája. Tudom ennek az a hátránya, hogy ha módosítás kerül a feltöltött adatokba akkor újra meg kell majd adnia a webformban az adatait.
Mindenesetre kipróbálom amit javasoltál.

0
0

Üdv.
Venczel István

"Csak a puffin ad neked erőt és mindent le bíró akaratot."

knorbi képe

Nézd meg az Organic groups modult. Sztem azzal ezt szépen meg lehet oldani.

1
0

Kiss Norbert
adatmentespecs.hu