table modul fejlesztése

kuller képe

Van egy funkció amire sokszor lesz szükségem, úgy gondoltam megpróbálok modult fejleszteni belőle, hogy mások is használhassák.
A koncepció:
Adatbázis-táblákból generálnék táblázatot, új tartalomtípusként. A táblázat adatait alapfelállásban megjeleníteném, de lehetőség lenne elrejteni mezőket (id-k) és link-, tooltip- illetve képként is megjeleníteni az erre alkalmas adatokat. Tehát egy url típusú mzőnél választhatnánk, hogy azt kiírja (alap), linket csináljon belőle vagy inkább a hivatkozott képet jelenítse meg.
Ezt nyílvánvalóan csak adminisztrátori jogokkal rendelkező ember tudná felvinni, mert látnia kell az összes táblát.
A táblalista alapján kiválaszthatja, hogy melyik táblát szeretné megjeleníteni (új tábla tartalomként felvinni). Ehhez kapcsolhat külső kulcsokat tartalmazó táblát. (Pl: Ha a "munkakörök"-et nem a "munkatársak" táblában tároljuk.)

Valamint kiválaszthatja, hogy egy adott mező tartalmát milyen módon kívánja megjelenítni (link, kép, tooltip), sőt azt is, hogy egyáltalán meg kívánja e jeleníteni (id, timestamp, stb.).

Ezután a tartalom egy táblázat lenne, úgy hogy egy pager megformázza és még egy keresőgomb is lenne rajta, amivel az adott táblában lehet keresni szótöredékre.

Ennyi.

Ez a funkció elsősorban olyan tábláknál hasznos amit mi hozunk létre a drupal alá, pl: telefonkönyv, képkatalógus, linkgyülytemény, árlista, térképtár, stb..
De végül is a gyári adatokból is csinálhatunk egyedi felhasználólistát, nodekatalógust vagy bármit ha akarunk.

Esetleg lehetne egy hasonló tábla-editáló modult is írni, ami könnyen (sql futattás nélkül) alkalmas adattáblák manuális feltöltésére.
Vagy akár lehet egy modul, de 2 fül, végül is input-output.

Kérdések:

Mi a véleményetek, hasznos lenne egy ilyen modul?
Nincs hasonló? Melyik meglévő modulból induljak ki?
Hogyan lenne célszerű a bevitelt szervezni? (1 gombnyomásra mátrixként jelenjenek meg a táblák és mezőik, vagy először egy táblalista, utána a kiválasztott tábla mezői.)

chx képe

vagy esetleg az egész drupal node kezelést?

0
0
Anonymous képe

Egyiket sem.

0
0
Hojtsy Gábor képe

DBA néven. Gyakorlatilag minden adatbázis művelet végrehajtását lehetővé teszi a jogosultaknak.

0
0
Anonymous képe

Minkét modullal találkoztam már:

A DBA modulal egy titkárnő nem tudja felvinni a telefonköny változásait, mert neki az excel után baromi bonyolult és sql scripteket kell futatni hozzá. Tehát egy modul adminisztrációja csak informatikusnak adható ki.
Az én koncepciómban egyszer kell felvinni a tábla tartalmat egy informatikusnak, amit azután egy titkárnő is tud kezeni.

A flexinode pedig amellett, hogy nem tud külső kulcsot kezelni (nincs benne legördülő menü elem választható opciókkal), nem bármely tábla tartalmát használja, hanem vagy a node-ét vagy valami sajátot, már nem emlékszem pontosan. Emlékeim szerint nem is listáz, csak egy űrlapot képes előállítani és tárolni.

A válaszaitok szerint nem tartjátok jó ötletnek ezt a modult.

0
0
chx képe

Hogyne, csak nem biztos, hogy a) meg tudod csinálni b) ez a leghatékonyabb megoldás.

Például ismert az a drupalos feladat, hogy több nodeot pakoljunk egy oldalra. Ennek ellenére még nem láttam olyan szupernode-konténer megoldást, ami ezt ügyesen megoldaná, hanem mindig specifikusan megcsináljuk, mert általánosan k. nehéz.

0
0
kuller képe

Nem csak te, én sem bízok magamban, de valami hasonlót kénytelen leszek csinálni, -akkor is ha sokáig eltart a fejlesztés-, mert a munkámban és a hobbimban is szükség van ilyen funkcióra. (kb 100 táblát kell így megjelenítenem és admin felülettel ellátnom, úgy hogy mezei felhasználók is tudjanak adattáblát írni manuálisan)
Ha más megoldás létezik akkor inkább azt választom, de egyenlőre nem tudok róla.

0
0
chx képe

találsz itt szakembert, nem is kell sokáig keresned ;)

0
0
kuller képe

Ha ezt komolyan mondod akkor szívesen csevegnék ilyen szakemberrel.

Üdv

0
0
krampi képe

Szia

Hasonlón gondolkodok én is, érdekel mire jutottál a témában

Köszi.

0
0