string fordítás

peri22 képe

Sziasztok,

egy olyan problémám van, hogy egy sztringet akarok visszafordítani az eredeti nyelvre (tehát angolra), de nem találtam semmi lehetőséget (az adatbázisban túrkáláson kívül).
tehát a probléma a következő:
a form beküldése után visszakapok egy sztinget, aminek kellene nekem az angol megfelelője. pl. "may" -> "május" van a rendszerben. én annyit tudok hogy "május" akkor melyik függvénnyel fogom visszakapni a "may" sztriget? :)

köszi.

Drupal verzió: 
aboros képe

minden angolul van és onnan kaphatod meg bármelyik bekapcsolt nyelvre, a csodálatos t() függvény segítségével. tehát azt írod t('May') és május lesz.

0
0

-
clear: both;

peri22 képe

igen, de pont az a problémám, hogy nekem fordítva kellene. egy lefordított szövegből kellene az eredeti angol. nem találtam eddig erre semilyen lehetőséget. ezek szerint fordítani csak egy irányba lehet és vissza nem?

0
0
szantog képe

Sztem by design igen, ha ezt kódból fordítva kell elérni, az tervezési hibának tűnik, szóval érdemes lenne futni egy kört azzal, hogy egészen pontosan mi a feladat, amihez ez kell.

Edit: ezt egy kicsit végiggondolva lehet, hogy amit írtam nettó hülyeség, de lehet, hogy nem, majd szólok, ha eldöntöttem. :D

1
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

aboros képe

ez egy tervezési dolog, a kódban minden angolul van, először mindig minden angolul készül, ez a forrás nyelv minden más fordításhoz, a fordító alrendszer így működik és kész. mi az akadálya, hogy alkalmazkodj ehhez ahelyett, hogy megpróbálod megerőszakolni? biztos el tudod érni amit akarsz valami eszement nyakatekert módon, de az is biztos, hogy sokkal könnyebb lenne az életed, ha követnéd a megszokott fordítási folyamatot.

1
-1

-
clear: both;

peri22 képe

jogos :)
visszaerőszakoltam a kódot a helyes mederbe inkább :)

0
0
szt képe

Bocs, csak a vicc kedvéért: ezen az oldalon jártál?
admin/config/regional/translate/translate
Mert itt rá tudsz keresni bármilyen nyelv szövegeire (kis-nagybetű számít), ha csak az kell.

1
0
peri22 képe

köszi ez nagyon jó ötlet, hiszen itt is megcsinálja azt ami nekem kellett. magyarra keresve kiírja az eredeti angolt is :) csak meg kell keresni a kódban hogy csinálja.

ami vicces, hogy még régebben nekem is eszembe jutott ez, csak elfelejtettem megnézni a kódot, helyette bőszen írogattam a googlebe a jobbnál jobb keresőszavakat :P:)
---
köszi mindenkinek a válaszokat, ha esetleg találok rá valami jó megoldást, akkor megosztom.

0
0