Speciális mező tartalombeküldéshez

KaoszNagymaester képe

Sziasztok!

Elég speciális ötletet szeretnék megvalósítani, de nem tudom merre induljak:

A beregisztrált felhasználó létrehozhat "A" és "B" típusú tartalmat.
Azt szeretném megoldani, hogy amikor a "B" típusú tartalmat küldi be, legyen egy választható lista a felhasználó által létrehozott "A" tartalmakról. Amikor itt kiválaszt egy "A" típusú tartalmat, akkor annak a linkjét adja hozzá plusz mezőként a létrehozott "B" típusú tartalomhoz.

Gyakorlatiasan leírva:
Az "A" tartalom a felhasználó adatlapja. (Egy felhasználóhoz több is tartozhat)
A "B" tartalom egy beküldhető ajánlat.
A cél, hogy amikor beküldi a "B" ajánlatot, hozzá tudja adni linkként valamelyik "A" adatlapját.

Remélem érthető. :)
Megoldható?

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
aboros képe

cck csomag része. ezzel tudsz olyan mezőt létrehozni amivel node -okra lehet hivatkozni. korlátozhatod azt is, hogy milyen típusú nodeok hivatkozhatók az adott mezőben és bonyolultabb esetekben saját viewt is létrehozhatsz ami a választható nodeok listáját adja a mezőnek.

B típusú nodehoz kell adnod egy node reference mezőt amivel A típusú nodeokra lehet hivatkozni.

1
0

-
clear: both;

KaoszNagymaester képe

Nem jöttem volna rá magamtól, azt hittem bonyolultabb lesz, de sikerült. Köszi! :)

0
0
KaoszNagymaester képe

Sziasztok!

Azt szeretném megoldani, hogy adminként ha szerkesztésre megnyitok egy "B" tartalmat, akkor nekem kilistázza az összes "A" tartalmat. Jelenleg hozzám nem listáz ki semmit, emiatt nem tudom szerkeszteni a "B" tartalmakat, amire néha szükség lenne.

(Bocs, hogy ezt nyitottam vissza, de így az előzményekkel érthetőbb mit szeretnék.)

0
0
aboros képe

ha van 'administer nodes' jogosultságom vagy én vagyok uid1 akkor minden tartalmat láthatok és fel is jön minden tartalom a nodereference mezőben. ha egy külön viewt készítettem ami a nodereference mező listáját előállítja, akkor természetesen lehet olyan helyzet, hogy hiába van administer nodes jogosultságom a nodereference mégse hozza az összes mezőt mert mondjuk valamiféle filter vagy argumentum közbeszól.

1
0

-
clear: both;

KaoszNagymaester képe

Jobban átnéztem, hogy is működik ez a része. A mező típusa "Tartalomra hivatkozás", ebben meg van adva az "Advanced - Nodes that can be referenced (View)" résznél egy view, ami azokat a tartalmakat listázza, amit a felhasználó hozott létre. (Szűrő: Felhasználó: Current Igen)

Ezek után máshogy kérdezem: :)
Meg lehet oldani, hogy ez a szűrő az admin usernél ne működjön?

0
0
d0r0ttya képe

Ha blokk a kimeneti típusa a nézetnek, akkor a blokk tulajdonságainál (admin/build/block) be tudod állítani, hogy melyik oldalakon legyen a nézet látható. Itt meg tudod pl. csinálni, hogy a /admin oldalakon ne legyen látható az adott blokk, így nem fog zavarni adminisztráció közben.

Ugyanitt van "Testreszabható láthatóság" is, itt beállíthatod, hogy a felhasználók kikapcsolhassák maguknak az adott nézetet (a jogosultságoknál talán beállítható, hogy mindezt csak az admin tehesse meg).

0
-1
aboros képe

hanem argumentum. most erről nem tudok 6.x screenshotot mutatni, de itt egy 7.x https://skitch.com/aboros/8t5gq/argumentum nem kell a szűrő, hanem egy user id argumentum kell, provide default, user id from logged in user. és a jokernek, ami alapból 'all' megadod, hogy '1' ami ugye az admin user idje, akkor az úgy szerintem működni fog.

ha mégse, akkor ugyan ez az argumentum, csak provide default, php code, és megnézzük ki az aktuális user és ha uid1 az, akkor visszaadjuk a joker stringet, hogy 'all' egyébként meg az aktuális idt.

1
0

-
clear: both;

KaoszNagymaester képe

Pontosan ezt szerettem volna, és sikerült is, működik! :)
Köszönöm szépen!

1
0