q=admin -ra lap nem jeleníthető meg, ha van delete hook

szabozee képe

?q=admin -ra a lap nem jeleníthető meg hibaüzenet kapok, de csak akkor, ha a modulba benne van a

function modulneve_delete(&$node) { }

Nyilvánvalóan nem ebben a sorban van a hiba, de nem tudom merre keresgéljek.

A direkt hivatkozások pl. ?q=admin/build/modules jön akkor is, ha bent van a delete hook, csak a ?q=admin nem.

Ugyanez a jelenség, az update,view,insert,form hook esetén is.

Bónusz plusz, hogy a localhoston semmi gond, csak, ha a szerverre másolom a modult.

5let hogy mit nézzek meg ?

RaptoR képe

Pedig elvileg semmi köze hozzá. A hook_menuben definiálsz valamilyen admin/valami útvonalon elérhető függvényt? Forrást nem tudod megmutatni, akkor biztos hamarabb rájövünk a hibára.

0
0
szabozee képe

Egy elég nagy modulról van szó, azért nem tettem ide. Van egy csomó include-ja, és kb. 2000 soros. Van több admin/valami is a menüben. Miután nem tudom mikor került bele a hiba a fejlesztés során, azért vagyok gondba. Nekem lesz a legegyszerűbb megkeresni benne a hibát, csak megakadtam, mert nem tudom merre keresgéljem. Most megpróbálom, hogy kikommentezem az összes admin/valamit, hátha közeleb kerülök a megoldáshoz. Egy ötletnek jó volt, köszönöm a segítséget, bár gyanítom nem itt lesz a hiba.

0
0

szabozee (zee zee zee kukac free mail pont hu)

szabozee képe

A problémát sikerült megoldani. Elég alattomos volt, azért is válaszolok ide, hátha más is belefut. Dinamikusan adatbázisból generáltam a menüpontokat, és sikerült eléni azt a határértéket, amikor a szerver memóriája nem engedett többet allokálni. Erre jött a http kiszolgáló "az oldal nem található" válasza, és ezért működött a localhoston normálisan, mert ott magasabb volt a memóriakorlát. Ugyanezért működött akkor is, ha mindössze egyetlen funkcióval a példában szereplő
"function modulneve_delete(&$node) { }" kevesebb volt, úgy már elég volt a memória. Szintén ugynez volt az oka, hogy direktbe el lehetett érni a modulokat, mert kevesebb menüt kellett legenerálni, és kevesebb meória is elég volt.

Tehát összegzés: nagy fehér semmi, vagy az oldalnem található üzenet esetén érdemes arra gondolni, hogy elfogyott a memória.

Mindenesetre köszönöm mégegyszer a segítséget.

0
0

szabozee (zee zee zee kukac free mail pont hu)

RaptoR képe

Számszerint hány darab (átlagban) menüt generáltattál a modullal? Nehéz elhinni, hogy csak ettől megfeküdne a teljes oldal.

0
0