Organic Groups csoport létrehozásakor FieldException hibaüzenet

dd0 képe

Belefutottam abba a hibába, hogy OG telepítés után, csoport létrehozásakor hibaüzenet fogadott:

A webhelyen nem várt hiba történt. Később érdemes újra megpróbálni.
Hibaüzenet
FieldException: group_group már létező, de nem aktív mező hozzáadására történt kísérlet. field_create_field() függvényben (/.../modules/field/field.crud.inc 81 sor).

Keresgéltem a neten, de az adott hibára csak "csellel" találtam megoldást így ezt most leírom, hogy másoknak ne kelljen sokat szívni szenvedni ezzel.

A megoldás lényege, hogy az OG modul - bár említés nincs róla a dokumentációban - igényli a List modult, tehát ezt be kell kapcsolni, mielőtt csoportot hozol létre.

(erre amúgy úgy jöttem rá, hogy a rendszert visszaállítottam angol nyelvűre, és az így adott hibaüzenetre kerestem rá. ezt a módszert ajánlom mindenkinek, aki esetleg magyar nyelven fejleszti a drupal oldalát, és kicsit is tud angolul. talán érdemes lenne beleírni a a fórumbeküldési irányelvek közé is.)

Drupal verzió: 
aruna képe

... a rendszert visszaállítottam angol nyelvűre, és az így adott hibaüzenetre kerestem rá. ezt a módszert ajánlom mindenkinek, aki esetleg magyar nyelven fejleszti a drupal oldalát, és kicsit is tud angolul...

Jó lenne egy MobiMouse szerű modul: "Elég az egérmutatót az ismeretlen szó fölé vinni a képenyőn, és a szó jelentése máris megjelenik egy buborékban." - annyi módosítással, hogy az eredeti angol string jelenik meg, amiről lett fordítva a magyar.

0
0