nodeapi (?) kérdés + modul keresés

Nord képe

Kezdő drupalosként egy modult fejlesztek (6.x alá), amelynek működéséhez szükség lenne arra, hogy egy SQL lekérdezés végrehajtódjon, valahányszor egy node megnyílik (csak ha megnyílik, ha listázódik pl főoldalon, akkor nem).

Erre kézenfekvő megoldásnak tűnik a nodeapi hook "view" paraméterrel, azonban ez úgy tűnik, akkor is lefut, ha a node a főoldalon listázódik.

Más: Kerestem olyan modult, amellyel a felhasználók az oldalon belül tudnak egymásnak személyes üzenetet küldeni, de csak olyat találtam, ami emailt küld.

Ez elég alapvető dolognak tűnik, ezért nem értem, miért nincs. Persze az is lehet, hogy én voltam figyelmetlen, és átsiklottam felette.
Létezik ilyen modul? Ha igen, melyik az?

pp képe

1.
az eredménnyel mit akarsz csinálni? Ha semmit, akkor neked kb. ez kell:

 
  if(arg(0) == 'node' and is_numeric(arg(1))){
  ...
}

2.
privatmessage modul talán, de nem hinném, hogy ez alap lenne mert én még nem használtam, vagyis nem volt rá szükségem, tehát nem lehet olyan alap ;))

pp

0
0
Nord képe

0.
Rendben, legközelebb több témát nyitok, ha több kérdésem van egyszerre.

1.
Ez bevált, köszönöm!
És ismét tanultam egy hasznos Drupal függvényt.

2.
Elég sok (nem drupalos) oldalon van erre lehetőség, feltételeztem, Drupal alá is fejlesztett valaki ilyet.
Közben én is megtaláltam a Privatemsg modult, bár az csak 5.x alá elérhető. Azt hiszem, meg kell ismerkednem a modulkonvertálás rejtelmeivel is. Illetve megtaláltam a PM lite modult, de az még nincs kész, és nem is kifejezetten annak tűnik, ami nekem kell.

0
0