node reference oda vissza

york képe

Kovetkezo problemaba futottam bele, van ket tartalom tipus Intezmeny es Kapcsolattarto.
A ket tartalom tipus osszerendelese a kovetkezo az Intezmenyhez tartozhat N Kapcsolattarto, a Kapcsolattartohoz egy Intezmeny.
Ezt ugy oldottam meg, hogy mindegyik tartalom tipushoz felvettem egy egy node reference mezot, de ez igy nem jo, mert a kovetkezo a feladat:
Ha felveszek egy uj Kapcsolattartot es ott kivalasztom az Intezmenyt, akkor jelenjen meg a Kapcsolattarto az Intezmenynel, ha szerkesztem az Intezmenyt es modositom a kapcsolattartoit akkor modosuljon a Kapcsolattartonal az Intezmeny kapcsolata.

Remelem ertheto amit irtam.

Hogy csinaljam ?

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
aboros képe

annak, hogy 'intézmény' és 'kapcsolattartó' típusban is van node_reference és egyikből egyiket a másikból másikat lehet hivatkozni semmi értelme nincs az ég világon.

javaslom egyiket űzzed szám.
vagy a kapcsolattartóból hivatkozz az intézményre vagy fordítva, de a kettő egyszerre csak felesleges bonyolítás. így elsőre az lesz a kézenfekvő, ha a kapcsolattartóból hivatkozol az intézményre és az intézmény típusú nodeoknál megjelenítesz egy blokkot ami az ide hivatkozó kapcsolattartókat jeleníti meg.

persze maradhat így is, ebben az esetben viszont egy saját modul kell majd, ami a kapcsolattartó és az intézmény beküldésébe/frissítésébe szól bele a hook_nodeapi -val úgy, hogy a node_reference -en keresztül hivatkozott node adott mezőjét frissíti, de ennek nem igazán látom értelmét, inkább csak bonyolítja a dolgokat.

0
0

-
clear: both;

york képe

Az vilagos, hogy az egyik node reference mezot szamuzni kell.
En is arra gondoltam, hogy a Kapcsolattartonal levo maradjon meg.
Azt szerinted, hogy lehetne elerni, hogy amikor szerkeszti az Intezmenyt akkor a Kapcsolattartokat is tudja allitani?

0
0
aboros képe

hacsaknem mindkettőbe van node reference :) és egy saját modulod szinkronizálgatja őket a hook_nodeapival, ahogy az előbb is írtam.

0
0

-
clear: both;

Illyés Edit képe

A Kapcsolattartó tartalomtípust kiegészíted egy Viewfield mezővel (vagy saját lekérdezéssel), ami kilistázza azokat az Intézmény node-okat, amelyek az adott Kapcsolattartó node-ra node reference útján hivatkoznak – konkrétan 1-et, mivel egy kapcsolattartó csak 1 intézményhez tartozhat. (A Views-nak argumentumként át kell adnod a Kapcsolattartó node azonosítóját.)

0
0
aboros képe

hogy hogyan lehet megjeleníteni a kapcsolatot a hivatkozott nodeokban is, hanem hogy hogyan lehet olyat csinálni, hogy a hivatkozott és a hivatkozó nodeban is szerkeszthető legyen ez a kapcsolat.

0
0

-
clear: both;

Illyés Edit képe

Igen. Akkor valóban marad a nodeapi megoldás.

0
0
york képe

A megoldas:
Corresponding node references: http://drupal.org/project/cnr
Osszekapcsol 2 node reference mezot.
Koszonet boobaa-nak aki felhivta ra a figyelmem!!!

0
0