MySQL adatbázis szürővel kerüljön az oldalamra linkekkel...

zangax képe

Sziasztok!

Amatör vagyok mindenben, amiről most szó lesz, viszont feltételezem sokan pedig már túl okosak vagytok, hogy egyszerűen segítsetek, de előre is kérlek, legyetek velem türelmesek.

Azt szeretném megoldani, hogy egy MySQLben készült adatbázis tartalmát tudjam megjeleníteni az egyik oldalamon, ráadásul úgy, hogy a weboldal látogatói a táblázat tetején oszloponkénti legördülő menüben tudják szűrni a tartalmat (mint az excelben az autofilter) és így választhassák ki, amit keresnek.
Persze mindezt valami szép formába öntve, hogy passzoljon az oldalamhoz, tehát ne rondítsa el.

Egy fontos jellegzetessége az oldalnak, hogy az egyik oszlop linkeket tartalmazna, és ha lehetséges szeretném megoldani, hogy href html kóddal tegyem be, rövid klikkelhető nevet adva nekik.

Hogyan tudnám mindezt megoldani?

Egyéb apróságok, amikhez még amatőr vagyok:
1. MySQLben a linkes oszlopban a data type txt legyen? Berakhatok ide href-es html kódot?
2. Milyen modulokat és hogyan kellene használnom, hogy működjön ez a táblázat?
3. servage.net-en van a tárhelyem, de nem tudom, hogyan töltsem fel az adatbázist, ebben tud valaki segíteni?

Nagy Gusztáv képe

1. Fejlesztesz modult
2. CCK + Views modulok.

Az első elég húzós, de a másodiknak is van sok nyűgje. Szóval inkább a http://drupal.hu/forum/temak/munkak%C3%B6zvet%C3%ADt%C5%91 javasolt.

0
0

Nagy Gusztáv

Pasqualle képe

ha sajat adattablakat akarsz Drupalban megjeleniteni ahhoz mindenfelekepp fejlesztened kell, azt nem lehet osszekattingatni.
"egyszeru" views modulhoz irt kiegeszitovel megoldhatod a sajat tablad megjelenitest, szurest, sorbarandezest.. a szerkesztest nem.

masodszor vegigolvasva a kerdeseid, az az erzesem, hogy Te nem ezt akarod. Neked nincs is meg adatod, tehat sajat tablad sincsen.. jol erzem? mert ha valoban igy van akkor nincs szukseges fejlesztesre, osszekattingathatod amit akarsz.. (es ha valoban igy van akkor mar tenyleg elmegyek gondolatolvasonak)

szoval a valaszom az, hogy amig nem tudom mibol indulsz ki, a semmibol, vagy kesz adathalmazbol, addig nem tudok a kerdesedre jo valaszt adni..

0
0
zangax képe

Mehetsz gondolatolvasónak:)
Jól érzed... abból kiindulva mondtam, hogy az adatok megvannak, de a MySQLbe is csak akkor vittem volna be, ha az megoldja, mert azzal mostanában megismerkedtem.
Az adat nem olyan sok egyelőre, viszont folyamatosan bővül.
A válaszaitok alapján megtaláltam ezt: http://drupal.hu/tippek/tartalomszervezes2
És úgy tűnik tényleg összehozhatom minden nélkül, sőt sokkal jobb érzés is, hogy csak drupalban megoldom.

Újabb kérdésem, ami felmerült, hogy mi az a ""egyszeru" views modulhoz irt kiegeszitovel" amit említettél? Ez már egy létező valami?

Illetve most hogy elkezdtem kattintgatni a viewst meg a CCk-t, lehet elboldogulok a cikk alapján, csak még nem tudom mi lenne a táblázatszerű tartalomtípus, amiből minden kiindulna.

0
0
Pasqualle képe

kattingass meg, ez ha nagyon nem megy, kerdezz.. nagyon jol indultal, a tartalomszervezes nagyon jol elmagyarazza a dolgokat..

nem hiszem, hogy "táblázatszerű tartalomtípus"-t akarsz, mert annak semmi ertelme. Tartalmat akarsz tablazatosan megjeleniteni. Arra van a views modul.

"egyszeru" views modulhoz irt kiegeszito, az amit neked kellene megirni (Drupal) php-ban, ha sajat adattablat akarsz megjeleniteni Drupal 6ban. es azert irtam idezojelekkel, mert ha mar egy ilyet csinaltad, akkor tok egyszeru. de ha ma latod eloszor a views modult, akkor meg hosszu ut all elotted..

ha most indulsz neki a Drupalnak, akkor a 6os verzioval probalkozz, igaz, hogy a tanito videok 5osben keszultek, de 6osban nehany dolog mar egyszerubb..

0
0
zangax képe

Köszönöm a tanácsokat, de a cikkeket átolvasva, és a képességeimet figyelembe véve úgy döntöttem, hogy a book és taxonomy modullal oldanám meg a dolgot...

Eredetileg most kérdést akartam megfogalmazni, de ahogy megfogalmazódott, meg is találtam a válaszokat, amiket kerestem, és mondhatom zseniális munkát végeztem! :)

Még egyszer, le a kalappal előttem :)

Köszi mindent!

0
0