Module kikapcsolás hátulról?

xpkiller képe

Sziasztok,
Drupallal sajnos csak most kezdtem foglalkozni, és belülről nem ismerem még.
(php-ban és mysql-ben nem vagyok kezdő)
Az extra.hu-ra raktam fel és ment hibátlanul, bár pl. a gallery2-t nem tudtam már feltenni a borzasztó alacsony memory_limit beállítás miatt. Ma felraktam a googlemap-ot amihez kelett location, meg view modulok, mire bekapcsoltam az install nem tudott befejeződni, mert elszállt memory_limit hibával.

Most nem tudok az admin felületre sem belépni mert kedves extra-nk a következő hibát dobja:
Fatal error: Allowed memory size of 16777216 bytes exhausted (tried to allocate 16 bytes) in /nfs/extra/prepend/prepend.php(187) : system created function on line 17

ez nem is az én cuccom.. hogyan tudnám megkerülni a memory_limit-et, vagy hogyan tudok sql-ből kikapcsolni modulokat, mert gondolom ez a baja??
Ha valaki segítene, előre is hálás köszönet!
üdv
Péter

Hojtsy Gábor képe

A system tábla status mezőjét állítsd nullára azoknál a moduloknál, amiket ki szeretnél kapcsolni. A Drupal is pontosan ezt csinálja, nem kevesebbet. Ha véletlenül SQL-hez sem lenne korrekt elérésed, akkor legegyszerűbb a modul fájlokat letörölni, és kész. Akkor nem tudja betölteni. Persze utána érdemes szépen a Drupal felületen kikapcsolni, hogy ne próbálja mindig betölteni.

0
0
xpkiller képe

Köszi a segítséget.
Elmozgattam a modulok könyvtárát, és így beenged az admin-ba.. sajnos kikapcsolni így nem engedni, mert már nem látja őket.
Most kezdem tanulmányozni, hogyan is működik, és látom, hogy egy modulnak általában van install, meg uninstall függvénye, ami pl. a mysql-ből töröl táblákat.. most kicsit tele van szemetelve a nemhasznált modulok tábláival. Ezeket eltakarítom, és elvileg akkor helyreáll.

0
0
pp képe

Lehet offtopic amit írok, de teljesen feleslegesen borzolod a saját idegeidet az extraval, (és bármilyen ingyenes tárhelyszolgáltatóval) Miért nem teszel fel a gépedre egy XAMPP-ot??
Fényévekkel gyorsabb, kényelmesebb. Te vagy a rendszergazda, Te döntesz a memory limitről, a futásidőről és mindenről!!

Próbálgatni tökéletes. Sokkal tisztább szárazabb érzés.

pp

0
0