Miért kell CSS belenyúlás Menülink/kép cseréhez?

DruTa képe

Üdv!

https://www.drupal.org/project/menuimage
https://www.drupal.org/project/menu_image
https://www.drupal.org/project/menu_icons
https://www.drupal.org/project/nice_menus

Meg még nem tudom hány ilyen modul kipróbáltam, de egyiknél sem cserélődik le, sőt meg sem jelenik pl. a főmenü link helyett az adott ikon, kép (az alaprendszer témáját használom).

Néztem itt a fórumot és mindenhol azt olvasom, hogy ezek a modulok nem elegek önmagukban, mindenképp bele kell nyúlni a CSS-be.

A kérdésem: miért???

Másrészt, ha új menüelem készül, mindig kódolni kell?

Szóval technikailag miért nem megoldható, hogy ha már a modul ad file feltöltő részt a menü link lecseréléséhez, fel is töltődik az adott kép, ikon, hogy az működjön?

Egyszerűen nem értem.

Tudom, hogy van akinek a CSS kódolás már kirázós dolog, de ettől függetlenül.

Drupal verzió: 
nevergone képe

Azért, mert a menü megjelenítésére nincs általános megoldás. Egyrészt nagyon nagy részben függ a használt smink működésétől és kialakításától, másrészt pedig más modulok is belenyúlhatnak a menüelemek generálásába.
Szóval az nem fog menni, hogy te feltöltesz egy ikont a menüelemhez és az mindenféle oldalon tökéletesen fog megjelenni anélkül, hogy neked az oldal kinézetén módosítanod kellene.

0
0
DruTa képe

Na de akkor mire valók az említett modulok?

0
0
szantog képe

Kb nagyságrendekkel több érdemi választ kapnál, ha visszavennél az ilyen 'szaradrupal', 'énkirányvagyokdeezmostmiértnem' szintű, arrogáns kérdésektől.

Kevesebb kérdőjel, több gondolkodás. A nice_menusnek köze nincs, amit akarsz.
A menu_icons egy kimondottan jól összerakott modulnak tűnik, a másik kettő elég felejtős, de ez látszik is az dorg oldal statisztikáin.

Az ilyen modulok célja nem a fejlesztő dolgának megkönnyítése, hanem a felhasználóé. A css-t senki nem fogja megírni univerzálisan, minden sminkre passzentosan.
Use case: Megcsinálok egy ajándékküldő oldalt, ahol az egyik menüpont 'Küldj ajándékot'. Ennek a menüpontnak Valentin nap előtt egy héttel szívecske ikon kell, foci eb alatt focilabda. Na most a megrendelőnek nem mindegy, hogy én fogom cserélgetni sokezer forintos órabérért szívecskét meg focilabdát évente x alkalommal, vagy ő meg tudja csinálni magának ingyé'..

Attól, hogy te valaminek nem találod értelmét, nem kell úgy hozzáállni, hogy háddemééé???

Másrészt, ha új menüelem készül, mindig kódolni kell?
Nem.

Szóval technikailag miért nem megoldható, hogy ha már a modul ad file feltöltő részt a menü link lecseréléséhez, fel is töltődik az adott kép, ikon, hogy az működjön?

Megoldható, ezerféleképpen, csak nem épp általánosan. Smink/feladatfüggő. Úgyhogy nem lesz itt egy universal <?php #whatever /?> kód, hogy te most ezt csináld.

1
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

DruTa képe

Ezt nem tudom hol olvastad ki abból, amit írtam:

"Kb nagyságrendekkel több érdemi választ kapnál, ha visszavennél az ilyen 'szaradrupal', 'énkirányvagyokdeezmostmiértnem' szintű, arrogáns kérdésektől."

1
0