Képek RSS-be

Anonymous képe

Tanácsotokat szeretném kérni, hogy az RSS szolgáltatásba melyik modullal tudok képeket is beletenni.

A fórumot átolvasgatva egy másik topicba Gábor írásából számomra az derült ki, hogy ehhez az kell, hogy a kép a node-ba is belekerüljön, (mert csak akkor ajánlja ki az RSS) de azt sajnos nem tudom, hogy ezt hogyan, melyik modullal tudom elérni.

Jelenleg is használok a képek csatolásához egy egyszerű modult, azt ami fix méretbe fixen jobb oldalra rakja a képeket, de ha ezzel csatolok a hírekhez képet, akkor azok a címlapon szépen jönnek, de nem jelennek meg az RSS csatornába.
(így Gábor tanácsát követve csak tippelek: ez azért van mert a kép nincs benne a node-ba)

Fontos lenne, hogy egyszerűen csatolhassak a tartalmakhoz képet (mert rajtam kívül még sokan/többen raknak be tartalmat és nekik ha html utasításokat kell a hírekhez beírni az probléma)

Szóval segítsetek kérlek benneteket, hogy melyik képkezelő mudolt használjam ahhoz, hogy
1 - könnyen csatoljak a tartalomhoz képet
2 - ÉS az a kép kerüljön be a nodeba is azért, hogy azokat az RSS-be is ki tudjam ajánlani.

RED

Illyés Edit képe

Lehet, hogy van erre egyszerűbb megoldás is, de én ilyenkor létre szoktam hozni CCK-val egy képmezőt (Imagefield modul), és Contemplate modullal meg tudom mondani, hogy pontosan mi kerüljön az RSS-be.

0
0
Anonymous képe

Köszi Edit - megpróbálom.

Még egy kérdés (valahol kapcsolódik az rss-hez): Egy link kimenetét bele tudom-e valahogy gyűrni egy blokkba?
Konkrétan nekem jó az ahogyan az aggregator kinéz és azt kellene egy blokkba betennem csak nem tudom, hogy az új blokk hozzáadásánál mit írjak be, hogy ne az "aggregator" szöveg jelenlen meg, hanem az a tartalom amit az aggregator linken érek el.
Tehát oké átkapcsolom php-ra a blokk tartalmat, de mit írjak oda, hogy egy link kimenete legyen és ne pl. szöveg?

(vagy ezt mindenképpen a wievs-el meg kell szenvednem, hogy kapjak egy ugyan olyan kimenetet mint az aggregator? /mert ha meg az rss ketagóriáit -ami van blokk formában most is- rakom ki, akkor csak linkeket kapok szöveg és kép nélkül/)

Előre is Köszi: RED

0
0
aboros képe

tudtommal az aggregator létrehoz minden csatornának egy blokkot és ha kategorizálod a csatornákat, akkor a kategóriák számára is létrejön blokk, csak engedélyezned kell a blokkoknál a megjelenést, mert alapból nem jelenik meg.
ilyen például (szerintem:) itt a drupal.hu -n a 'Biztonsági figyelmeztetések' blokk... ;)

0
0

-
clear: both;

Anonymous képe

Kösz aboros!
Igazából nekem a kimenettel volt problémám, mert azok a blokkok amik legenerálódnak máshogyan (vagyis sehogyse) illesztik be a képeket.
Éjjel 5-re viszont megcsináltam :)
Segített ebben Edit (bár fura mód a végét értettem az elejét nem így visszafelé haladtam) ám találtam egy ilyen linket is: http://drupal.org/node/63883#comment-124861

+ haszon, hogy találtam egy node_images modult (javaslom annak aki olyan új mint én)

Mindezt pedig már csak az utókornak véstem.

Köszönöm mindkettőtöknek: RED

0
0