Jogosultságok tárolása az adatbázisban hol?

vrsgyrgy képe

Sziasztok!
Szükségem volt egy oldalon, hogy rss-ből olvasva megjelenítsem az aktuális névnapot. Az rss.messze.net csatornát használtam fel.
Mivel az aggregator modult egyébként használom, meg kellenek a beállításai, favágós módszerrel csináltam egy aggregator_nevnap modult. Átírtam a fájlneveket, függvényeket a modul összes fájljában, annyi, hogy nem írja ki a hírcsatorna tovább gombját, meg beállítottam, hogy a hírek 1 óra múlva elévülnek, tehát így a mindig aktuális névnapot írja ki.
Viszont a jogosultságok oldalon nem jelennek meg az aggregator_nevnap checkbox lehetőségei. Így viszont az alapértelmezett admin látja a névnapokat, az anonymous user nem. Szintén favágós módszerrel azt szeretném, hogy a mysql adatbázisba beírom phpmysqladmin-al, hogy a híreket megjelenítheti az anonymous user. Hol tárolja ezt a drupal?
Amúgy a modult így sikerült installálni, tehát vannak aggregator* táblák és aggregator_nevnap* táblák.

Sweetchuck képe

Ha jól tippelem akkor nem írtad át az aggregator_perm() függvény tartalmát. Ezért ugyan olyan jogosultság neveket adsz meg mint az eredeti modul.

Drupal 5

function aggregator_perm() {
  return array('administer news feeds', 'access news feeds');
}
function aggregator_nevnap_perm() {
  return array('SAJÁT administer news feeds', 'SAJÁT access news feeds');
}

De nem csak a hook_perm() függvényen belül kell átírnod, hanem le kell cserélned az összes, azonos karakter láncot a modulban. Ez jellemzően a user_access() paramétere szokott lenni.

0
0