Hiba üzenet címlap/oldal beküldésnél

zandre képe

Hello!

Ez remélem az "egyéb" kategóriába sorolható kérdés...
Nem találtam a kérdést máshol (csak én bénázom ezek szerint)
Még csak most kezdtem a Drupal al valo ismerkedést a lehető legjobb módon Palócz István oktató anyaga alapján, így el is jutottam az "Egyszerű céges oldal / Címlap beküldése fejezethez ... és sajnos fény derült arra hogy még a rendszer nem áll készen. A következő hiba üzenetet kaptam:

* user warning: Table 'drupal.node' doesn't exist query: INSERT INTO node (nid, vid, title, type, uid, status, created, changed, comment, promote, sticky) VALUES (3, 3, 'Masodik', 'page', 1, 1, 1200000937, 1200000937, 0, 0, 0) in C:\drupal\includes\database.mysql.inc on line 172.
* user warning: Table 'drupal.node_revisions' doesn't exist query: INSERT INTO node_revisions (nid, vid, title, body, teaser, timestamp, uid, format, log) VALUES (3, 3, 'Masodik', 'Masodik oldal...', 'Masodik oldal...', 1200000937, 1, 1, '') in C:\drupal\includes\database.mysql.inc on line 172.
* user warning: Table 'drupal.node' doesn't exist query: SELECT n.nid, n.vid, n.type, n.status, n.created, n.changed, n.comment, n.promote, n.sticky, r.timestamp AS revision_timestamp, r.title, r.body, r.teaser, r.log, r.format, u.uid, u.name, u.picture, u.data FROM node n INNER JOIN users u ON u.uid = n.uid INNER JOIN node_revisions r ON r.vid = n.vid WHERE n.nid = 3 in C:\drupal\includes\database.mysql.inc on line 172.

Nem nagyon értem...ez nekem még sok egy picit.
A "menüt" létre hozta de a "szöveget" már nem küldte be pedig elölnézetben még minden rendben volt...
Sajnos azt gyanítom még mindig nem állítottam be rendesen a "localhostot".

Szívesen vennék egy kis segítséget!
xammp szerver winxp op és drupal 5.5 magyar

A segítséget előre is köszi!

Fórum: 
pp képe

Ezt nem tudom, hogy hogy csinálhattad, mert a hibaüzenet azt mondja, hogy nincs node tábla az adatbázisban, márpedig, ha rendesen installáltad, akkor kell lennie.

Nem volt hibaüzenet az installálás során?
(az n az m után van, tehát lehet a menu táblát még létrehozta, de a node táblát már nem.)

pp

0
0
zandre képe

Hello!

Örülök,hogy nem maradtam magamra a kérdésemmel!Köszi!
Szóval a telepítés során csak egy hiba volt ez is abból adódott,hogy nem tudtam a phpmyadmin létezéséről ...

http://drupal.hu/node/3228

Bár nem tul sokat álítottam ott sem mert nem találtam leírást... csupán beírtam az "új adatbázis" létrehozáshoz, hogy drupal és utána a telepítő azonnal el is indult sikerült minden mást is elsőre beállítani még ez url cimeket is ... és addig egy hiba üzenet sem volt.

De sajnos nagy hátrányom,hogy nem nagyon rendelkezem programozói tudással...
Azt hiszem ezt sem értem "node tábla" ezt nekem kellett volna beálítanom az xampp ba?

Köszi a segítséget!

0
0
pp képe

Az adatbázisod táblákból áll. Ezek a táblák telepítés során jönnek létre. Neked a drupal azt jelzi, hogy a node nevű tábla hiányzik, ami nem lehetséges, hisz akkor nem futott volna le a telepítés rendesen.

Vagy sikerült törölnöd ezt a táblát, esetleg az egész adatbázist.

Szóval ez egy olyan hibajelenség, ami nagyon durva beavatkozásra utal, amit nem tudunk addig meg amíg pontosan le nem írod, hogy mit csináltál.

pp
ui.:
Ez nem programozói tudás, hanem az általános műveltségünk része kellene, hogy legyen!
Szeretném felhívni mindenki figyelmét, hogy 2003 óta a Gimnáziumi kerettanterv szükséges minimumként jelöli meg ezen fogalmak ismeretét. Kérem senki ne jöjjön azzal, hogy ő nem programozó. Ez nem jellembeli hiba, hanem tudásbeli hiányosság, mely pótolható.


Az adat, adathalmaz, adatállomány, adatbázis fogalmak biztos használata; egy relációs adatbázis alapszintű kezelése. Az adatbázissal szembeni követelmények; adattábla, rekord, mező, kapcsolómező, kulcsmező jellemzők és az állomány fogalmak alkalmazása; ezek egymáshoz való viszonyának megértése. Mindennapi életünkkel kapcsolatos egyszerű adatállomány tervezése, a szerkezet definiálása, létesítése és feltöltése néhány adattal.

Flame elkerülése végett, mégegyszer leírnám, hogy nem baj, hogy nem tudod, nem baj, hogy megkérded, de ne mondd azt, hogy ez programozói tudás, mert nem az. Sőt már jó néhány éve az általános műveltség része kéne hogy legyen. Nekem szerencsém volt, mert érdekelt, Neked nem volt szerencséd, mert nem volt rá időd eddig, hogy megtanuld. Ez van.

0
0
zandre képe

Hello!

Nagyon köszönöm a segítséget illetve az okítást is !
Jelen esetben nem tudok mást tenni mint előröl megpróbálom az egészet...(telepítést)

Elnézést kell, hogy kérjek a rossz szóhasználat miatt...egyáltalán nem erre akartam utalni csak a probléma okát sem sejtem sőt még jónéhány kifejezéssel sem vagyok tisztában kérlek nézzétek el ha badarságokat beszélek.

Meg sem próbálom bizonyítani,hogy súrolom az "általános műveltség" alsó határát.
De jelen esetben pont ennek korrigálása képp vagyok itt.

Minden képpen szeretném megtanulni!De sajnos azt sem tudom hol kezdjem.
Így azt gondoltam addig is elkezdem buta kérdésekkel...

Mégegyszer köszi a segítséget!

0
0
Molesz képe

Hy!

Szerintem töröld az egész oldalad, és tedd fel megint. Ezt azért mondom, mert nem tudod, hogy hol rontottad el, így hát ismét az alapoktól kell kezdened.

Másold meg a kicsomagolt Drupal-t abba a könyvtárba, amit a webszerver megjelenít. Másold fel a magyarosítást is!

Ha beírod a böngésződbe hogy localhost, akkor megjelenik a telepítő. Megjegyezném, hogy talán a cms-ek (Tartalomkezelő Rendszer) közül ennek a rendszernek a telepítése a legegyszerűb. Ha a telepítés alatt a localhostot adtad meg, és létezik az adatbázis, felhasználónév és jelszó, akkor a telepítő bemésolja a táblákat az adatbázisba és feltölti egy alap tartalommal.
Hiba esetleg akkor lehet, ha a webszerver el van állítva, és egy bizonyos idő után leáll a script futása. Pl. (20-30 mp.) Ebben az esetben hiányozhat tábla az adatbázisban. Ez sajnos velem is előforult. Szerencsémre a nyelvi adatok kivételével mindent bemásolt.

Ja, és telepítés közben iszonyúan figyeld a képernyőt, és ha hibaüzenetet látsz, akkor azonnal másold ide be, mert szerintem mindenki csak az alapján tud segíteni.

Az általános műveltségről csak annyit, hogy aki egy teljessen új, eddig nem ismert dologba vág bele, attól nem várható el az, hogy minden fogalmat egyből tudjon. Valahol el kell kezdni.

www.kgp.hu

0
0
nevergone képe

Az általános műveltségről csak annyit, hogy aki egy teljessen új, eddig nem ismert dologba vág bele, attól nem várható el az, hogy minden fogalmat egyből tudjon. Valahol el kell kezdni.

Az informatikára gondolsz? Mert jelen esetben másra nem lehet.

0
0
pp képe

Mindegy hol kezded, mindegy hogyan jutsz el a célodhoz, ha eljutsz és nem állsz meg minden kisebb akadálynál.

Ajánlom kiindulásnak a wikipedia oldalaités kapcsolódó oldalait, no és kipróbálni ott a phpmyadmin. Amikor belépsz a phpmyadmin felületre(vagy megnyomod a bal oldali sávban felül található házikót) akkor valahol középen lesz egy beviteli mező, ott tudsz új adatbázist létrehozni. (ezt már elvileg megtaláltad). Létrejött az adatbázis, létre tudsz benne hozni táblákat, mezőkkel. Keress sql fület, hogy kipróbálhasd azt is. ;)

Jó próbálgatást.

pp

0
0
Pasqualle képe

a node tabla az altalanos muveltseg resze :) ezen az okitason jot nevettem..
mar latom a gyerekeimnek az abc utan a drupal tablakat fogom megtanitani :)

0
0
nevergone képe

Senki sem mondta, hogy ott a node tábláról van szó. De elvárható (lenne), hogy aki rendelkezik érettségivel, az legalább alap szinten legyen tisztában az adatbázis fogalmával, annak elvi szerkezetével, stb.

0
0
Molesz képe

Talán érthető hogy érettségin tanítják az adatbázisok használatát. De viszont rengeteg ember van, többek között én is, aki nem érettségizett le, mert inkább a siralmas unalmas koránkelős munkát választották maguknak.
Én egyébként nem holmi alapfogalomnak hívnám, ami miatt kiröhögnek az utcán ha nem tudom, hanem egy olyan témakörnek, amit önszorgalomból meg lehet tanulni.

De egyébként én is szinte láttam a jövőt, ami így nézett ki:

Tanárnéni: -Fiam, mond mit tudsz a drupal tábláiról?
Gyerek: -Az meg mi?
Tanárnéni: -Mi az, hogy nem tudod, így első osztályos létedre, hát apád nem tanított meg rá? Szégyellje magát!
:D

De egyébként lehet hogy a jövő tanóráiban az abc után a node és a taxonomy fogalma jön. :D

www.kgp.hu

0
0
nevergone képe

Jó, akkor hozzáteszem gondolatban (és írásban) ezt: az informatika alapjairól, alapfogalmairól, és egyáltalán mibenlétéről számtalan magyar nyelvű könyv, szakirodalom, folyóirat, internetes cikk, és egyéb hasznos dolog született. Igazából csak hozzáállás kérdése, hogy adott esetben előbb megpróbáljuk megismerni az alapokat, vagy egyből a mélyvízbe ugrunk. Nyugodtan választhatjuk ez utóbbit is, viszont akkor ne csodálkozzunk, ha fuldokolni kezdünk, közben senki sem segít, majd unottan belefulladunk.
És sajnos (vagy szerencsére) nem lehet mindenhova kiírni: "Vigyázat, mély víz! Csak úszni tudóknak!"

De ez itt már borzasztóan offtopik, sajnos és megint.

0
0
aries képe

Én egyébként nem holmi alapfogalomnak hívnám, ami miatt kiröhögnek az utcán ha nem tudom, hanem egy olyan témakörnek, amit önszorgalomból meg lehet tanulni.

Nem alapfogalom, és enélkül is lehet tartalmas életet élni.
A baj az, hogy a kérdezők nagyrésze nem tudja még azt sem eldönteni, hogy mi a releváns hely a kérdezéshez. Itt tartunk mi. Ha elnyalok a motoron, akkor a miértet a Honda Magyarország ügyfélszolgálatán fogom feltenni, vagy az útszelvény illetékes közútkezelőjét faggatom. Nem? De. Ha nem megy Gipsz Jolán vacka az extrán, kit kérdezzünk meg? A Drupal.hu -t. Problémája akad az adatbázisokkal? Drupal.hu . Zsírosodik a haja? Drupal.hu .

Aries
http://aries.mindworks.hu

0
0
pp képe

Én olyat nem írtam, hogy a node tábla ismerete az általános műveltség része lenne (pláne olyan baromságot, hogy a node tábla maga)

Nem írtam a node tábláról egy szót sem, és azt sem, hogy része lenne(múlt idő). Én azt írtam, hogy bizonyos informatikai ismeretek az adatbázis kezelés témaköréből az általános műveltség része kell hogy legyenek(jövő idő).

Ezt mint tényt írtam le, mivel nem az én agyszüleményem. Az Oktatási Minisztérium által kiadott Kerettantervben található a szöveg amit idéztem. Ez a kerettanterv a szükséges minimumot fogalmazza meg, amivel egy gimnáziumi érettségi után rendelkeznie kell a diáknak.

Én azt írtam, hogy nem csak a programozónak kell tudnia, hogy mi az az adatbázis, és mi az a tábla, miért kell indexelni stb. Nem gáz, ha nem tudja valaki, de ha tudja könnyebben boldogul a Drupal-al.

Ha valakinél eltűnik a node tábla és nem tudja mi az a "tábla", akkor az valami olyasmit csinált, amihez nagyobb szakértelem kell, mint amivel rendelkezik. Ekkor vagy megtanulja azt, vagy kezdi előröl és reménykedik, hogy még egyszer nem fut ebbe a hibába bele. Ha belefut akkor kezdheti megint előröl, mert más módszere nincs arra, hogy ezt a hibát elhárítsa.

Nekiindulni meg azért nehéz, mert olyan ködös elképzelései vannak, hogy ez programozói tudás, tehát ahhoz, hogy ezeket a fogalmakat megismerje meg kell tanulnia programozni. Na erre írtam azt, hogy ez nem így van. Az adatbázis alap ismeretek egy jól körülhatárolt halmaz, mely megismerése jóval könnyebb mint gondolnánk. Ezt a megismerendő halmazt másoltam be a hozzászólásomban.

pp
(én mindent leírtam. ;))

0
0
zandre képe

OK...

Szép kis vita keveredett, a hülye kérdésemből.

Minden esetre egy kicsit jobban után olvastam. De a problémát "sajnos" csak a számomra egyszerűbb módon tudtam orvosolni:

Mindent leszedtem és újra telepítettem.
Egyetlen hiba üzenet sem volt az oldal tökéletesen működik!

Még egyszer köszönöm az összes segítséget és hozzászólást!

0
0