Glossary modul beüzemelése

Schmile képe

Egyszerű kérdésem van: hogyan lehet beüzemelni a Glossary (szójegyzék) modult? Ha valaki járatos a témában (csak én vagyok ilyen béna?), akkor kérem segítsen!

Hojtsy Gábor képe

Én ugyan még nem üzemeltem be gallery-t, de azok számára, akik már megtették, valószínűleg csak az lenne megválaszolható kérdés, hogy mit tettél, mi nem működött, és mit vártál volna el helyes működésként?

0
0
Schmile képe

Nem Gallery, Glossary (szójegyzék). :) Helyes működésként pedig valami olyasmit várnék, mint a Weblaboron van. Pl. van egy rövidítés, ami szerepel a szójegyzékben, és ha az szerepel egy tartalomban is, akkor aláhúzza, ha fölé viszed az egérkurzotz kiírja a magyarázatot hozzá stb.
A kérdésem annyi lenne, hogy hogyan lehet ezt megoldani?

0
0
Hojtsy Gábor képe

Be kell kapcsolni a glossary szűrőt azokban a beviteli formátumokban, ahol ezt támogatni akarod. Fel kell venni egy szótárat a taxonómiában, amibe fel lehet venni a kifejezéseket. A glossary beállításoknál pedig hozzá kell rendelni a glossary-hoz az adott szótárat. Ez lehet, hogy most már a szűrő (beviteli forma) beállításnál található teljesen.

0
0
Schmile képe

Köszönöm szépen :)

0
0
Almási képe

Üdv!
A problémám a következő:
Ha hosszabb kifejezést veszek föl a Glossary szótárba, akkor a legelterjedtebb böngészők közül csak IE-ben jelenik meg úgy, ahogy én azt elképzeltem.
Konkrét példa:
Időről időre beírom a blogomba, miszerint Ki él és nem boldog, az téved.
Ez egy idézet, ezért felvettem kifejezésként a Glossary szótárba, a következő magyarázattal:
A szerző által kedvelt és sűrűn idézett dalszöveg a L'art pour L'art Társulat Besenyő induló című szerzeményéből való.
Az IE korrektül megjeleníti ezt a szöveget, ha az egérkurzort a kifejezés fölé viszem. A Firefox viszont a dalszöveg szónál elvágja a tartalmat.
Az Opera pedig ugyan megjeleníti az egész szöveget, ám utána azt is közli az olvasóval, miszerint:
Cím: http://www.bravium.hu/?q=glossary#term43, és tartok tőle, a látogatóimat ez nem igazán érdekli, arról nem is beszélve, hogy nem túl esztétikus látvány.
Mit tehetnék a fenti hibák kiküszöbölése érdekében?
Szeretném újra a fent idézett dalszövegnek megfelelően érezni magam.
A segítséget előre is köszönöm!

0
0
Almási képe

ezt a hozzászólást?

0
0
pp képe

Türelem!

Valószínüleg nem tudják a megoldást a problémádra, vagy csak olyan megoldást tudnak, ami neked nem biztos, hogy megoldás. (vagy utálják a türelmetlen embereket és ezért mostmár biztosan nem válaszolnak;))

Én pl ezt írnám:
1. törődj bele a böngészők így jelenítik meg és kész.
2. írsz, vagy keresel egy js-t ami ezt csinálja. (talán ez az: http://www.victr.lm85.com/projects/fancytooltips/ nempróbáltam).

Én csak az ajtót mutathatom meg, belépned neked kell.
Morpheus

0
0
Almási képe

Bocsánat, ha félreérthető voltam. Nem türelmetlenségből írtam, amit írtam, csak egyszerűen nem tudtam, hogy új topikot kell-e nyitnom a problémának, vagy itt is jó helyen lesz.
Köszönöm a válaszodat. Azért én reménykedem benne, hogy idővel akad valami megoldás. Lesznek olyan kifejezések, amiket sehogy sem fogok tudni három-négy szóban definiálni.

0
0