Fájl feltöltés - extra információk a fájlhoz

daniel04 képe

A kérdésem, hogy van-e olyan modul, amivel meg lehet valósítani azt, hogy a feltöltött állományokat extra információval egészítsem ki (pl.: verziószám, rövid leírás, stb.)? A CCK FileField-et néztem, de nem találtam ilyen funkciót. Az alap Upload modul-hoz se találtam kiegészítőmodult.

Egy állományhoz könnyen meg lehetne oldani CCK mezővel, de én több állományra szeretném megvalósítani. Az Upload táblázatos formája tetszik, ehhez jó lenne valami kiegészítő. Ha nincs, megpróbálok magamtól írni egyet, de először úgy gondoltam, megkérdezem, van-e valami megvalósítás erre.

Illyés Edit képe

A kérdésem, hogy van-e olyan modul, amivel meg lehet valósítani azt, hogy a feltöltött állományokat extra információval egészítsem ki (pl.: verziószám, rövid leírás, stb.)? A CCK FileField-et néztem, de nem találtam ilyen funkciót.

Létrehozol egy CCK tartalomtípust, kiegészíted verzió, rövid leírás és filefield mezőkkel. Ha szükséges, az így létrehozott, fájlt és a rá vonatkozó információkat tartalmazó node-okat beágyazod más tartalmakba node reference segítségével.

0
0
daniel04 képe

Erre már gondoltam, csak ehhez az kellene, hogy létrehozok még x feltöltött állományt leírással, és utána node reference-el hozzáadogatom mindet külön. Ez egy írásnál 8 csatolmánnyal: 9 új tartalom lenne. Én ezt egy új tartalom hozzáadása felületen, dinamikusan bővülő listával gondoltam megvalósítani. Alapból hozzá lehet adni címet, és azt, hogy megjelenjen-e listában. Én ezen a ponton szeretnék leírást is hozzáadni az állományomhoz. Ez felhasználóbarátabb megoldásnak tűnik.

0
0
Illyés Edit képe

CCK-s modulok között korábban volt több olyan megoldás is, amivel az írás feltöltésekor "on the fly" lehetett létrehozni a másik 8 node-ot anélkül, hogy el kellett volna navigálni. Most nem találom őket és már késő van, meg sose használtam még élesben, de talán érdemes megnézni.

0
0
daniel04 képe

Szétnéztem a CCK-s modulok között, de nem igazán találtam meg azt, amelyikre igazán gondoltam. Viszont találtam egy olyat, ami egész jól ki tudja elégíteni az igényeimet. A Node Relativity hasonlít a node referer-hez, annyi plusszal, hogy a beküldött node megtekintésénél enged újabb gyerek tartalmakat csatolni/létrehozni, valamint az új node hozzáadásánál lehet egy új gyerek elemet létrehozni a node-hoz.

Ez még mindig nem az, amire gondoltam, de ez is sokkal felhasználóbarátabb megoldás, mint amiket eddig találtam.

Köszönöm az ötleteket;)!

0
0
aboros képe

írjátok már légyszi, hogy hanyas!
6.x alá, ha jól tudom még nincs, de egyébként a project modul teljesen ugyan ezt csinálja.

0
0

-
clear: both;

daniel04 képe

5.x-es lenne a rendszer.

0
0