eremény node -> taxonomy

eMeLA képe

Egy eseményeket kezelő modulra lenne szükségem. Amit találtam az nem igazán volt a számomra jó (calendar, event). Olyan kellene, ahol egy eseményhez több pontot lehetne csatolni:

Vizibál dec. 18-23-ig
- 18.-án 18 órától: érkezés
- 22.-én 20 órától fürdés

Korcsolyabál dec. 23-24-ig
- 23-án 16 órától: csúszkálás
- 23-án 17 órától: elcsúszás

Ezt felfoghatjuk úgy is mint taxonomy rendszert ahol az első színtű elem a kategória a - jelzett pedig a node. A probléma ott van, hogy a kategóriának is meg kellene jelenni, a node mellett külön (van leírása, elérhetősége...) tételként.

Erre valami megoldás ?

Lehetne írni egy adminisztrációs modult, ahol a kategóriát node-ként hozom létre ami automatikusan létrehozza a taxonomy rendeszert, de van e ennél egyszerűbb megoldás ?

Illyés Edit képe

Létrehozol egy 'korcsolyabál' tartalomtípust Flexinode-dal/CCK-val, és beállítod, hogy eseményként viselkedjen (adminisztráció -> beállítások -> tartalom típusok -> show in event calendar).

0
0
eMeLA képe

Az rendben van, hogy ez egy esemény, de ehhez a főeseményhez további alesemények kapcsolódnak. Ha két napos az esemény az egyik napon két alesemény a másik napon hat alesemény. Egyszer meg kellene jelennie a főeseménynek a kalendáriumban (ennek van pl. leírása, elérhetősége, időintervalluma), valamint az aleseménynek (ennek is van leírása, időintervalluma).

A korrekt azt lenne, ha adott napon ez úgy jelenne meg, hogy van egy keret a főeseménynek (namost ebből is több van naponta) amiben az aznapi aleseménylista megjelenik.

Pl. moziműsor: mozi->főesemény , előadás->alesemény mindez napi bontásban

valójában ez egy taxonomy rendszer, ahol a term elemek node-ként viselkednek

0
0

...mit tudok: http://web.termuves.hu

Illyés Edit képe

A főeseményed az új 'mozi' tartalomtípus, az alesemény pedig 'előadás' típusú tartalom (node).

Az általad leírtakból az Event API egyet nem csinál alapból: a tartalomtípusnak nem ad leírást, elérhetőséget, időintervallumot. De Views-zal könnyen megoldható, egyszerűen argumentumokkal felülírod az /event/year/month/day/.../eloadas nézetet.

A többi alapból benne van, bekapcsolható a content type filter, taxonomy filter, Views-zal további nézetek alakíthatók ki. Nagyon jó kis modul az Event, csak sminkelni ne kéne...;)

0
0
eMeLA képe

Igen de 20 főesemény után már kezelhetetlen a dolog. Már így is 18 tartalomtípusom van, ami tovább fog nőni.

0
0

...mit tudok: http://web.termuves.hu

Illyés Edit képe

Akkor mindent 'event' tartalomtípusként viszel fel, és Views-zal listázol. Annyival több nézetet kell készítened, ahány 'főesemény' van. A megjelenítéshez tudod használni a views theme wizard varázslót (zseniális).

0
0