Első drupal fejlesztésem: a nodeteaser modul drupal 5.x-re adaptálása

airzsolt képe

Sziasztok,
Meg szeretném osztani veletek abbéli örömömet, hogy gyakorlatilag nulla php és drupal tudással úgy tűnik sikerült a 4.7.x verziójú nodeteaser modult drupal 5.x alá illesztenem :) A kód természetesen még további tesztelésre szorul, de az első próbálkozások alapján űgy tűnik, nagyon nem rontottam el semmit. Az átalakítást a "Converting 4.7.x modules to 5.x" útmutása alapján csináltam meg (voltak/vannak kérdéses részek, pl. 15. és 16. pont, ezeket lehet, hogy mégegyszer át kell majd rágni..).

A honlap, amit fejlesztek, még a 4.7.5-ös drupalt használja, és ez volt az egyik akadály, ami miatt nem tudtam az 5-ös verzióra áttérni. A drupal.org-on keresgélve kiderült, hogy természetesen nem csak nekem jelentett ez problémát:
Drupal 5 compatibility
Teasers in Drupal 5

Na most ezek után az a nagy kérdésem, hogy mit kezdjek a kódommal, hogy más is használhassa? CVS tudásom nulla (de legalább tudom, hogy mire való :), és egyelőre sajnos nincs annyi időm, hogy komolyabban belefollyak a fejlesztésekbe... Szóval mit javasoltok?

Elkezdtem írni egy kis levelet, amit gondoltam, hogy beküldök az angol nyelvű oldal egyik kapcsolódó fórumára, aztán meggondoltam magam, mert nem tudom, hogy egyáltalán szoktak-e így kódot beküldeni (egyáltalán hova?), meg az angol írásbeli tudásom is hagy kívánnivalót maga után (az olvasás viszonylag jól megy :). Eddig valami ilyesmit írtam:
I tried to make a patch for the current 4.7.x version of the 'nodeteaser' module to work with drubal 5.x. I am not a php programmer, this is one of my first attempts coding in php, and I have beeen playing with drupal only for a few months, so the quality of my work is very questionable...

Folytassam..?

Hojtsy Gábor képe

Először is én a nodeteaser project oldaláról indulnék. Innen az issue queue oldalra (view all issues) érdemes menni. Itt kiderül, hogy van-e még nyílt vagy lezárt 5.0 portolásra vonatkozó bejegyzés. Most éppen van. Itt tudod csatolni a frissített modul kódját, vagy lehetőleg(!) készítesz egy patch-et, és azt küldöd be.

0
0
airzsolt képe

Azt valószínűleg meg tudom csinálni, hogy legyen a cvs-hez hozzáférésem, viszont a kód minősége lehet, hogy nem üti meg azt a szintet, amit ilyenkor elvárnak (pl. minden javításom mellé betettem egy spec. kommentet magamnak, hogy tudjam, ott mit csináltam; ezenkívül vannak kikommentezett részek, amiket egyelőre nem mertem törölni, mert nem vagyok biztos, hogy melyik variáció a jobb; stb.). Szóval arra gondoltam, hogy elsőre simán beküldök egy kommentet az issu queue oldalra, válaszolva arra a kérdésre, ami erre vonatkozik, és csatolom hozzá a két fájlt, amibe belenyúltam. Szövegként, meg a fenti szöveget teszem be. Aztán ha lesz egy kis időm, beleásom magam az ottani/itteni "szokásokba", és formázok, illetve diffelek/patchelek azok szerint. Van ennek így értelme, vagy inkább csak a második változatot csináljam majd, ha lesz időm rá?
Frissítés:
Közben rájöttem, hogy az issue queuebe csak patch küldhető be mellékletként, tehát vagy felteszem valami saját szerverre a tar.gz-t, amibe a két javított fájlt tettem, vagy megcsinálom a patcht... arra viszont most tényleg nem lesz időm.. :( Esetleg fel tudná valaki tenni, ha elküldöm valamilyen formában?
Frissítés2:
Igényeltem cvs accountot, de úgy látom a megkapása időbe telik.
Frissítés3:
Feltettem a javítást az issue queuebe :)

0
0