Ékezetes gond

concorde képe

Helló!

Most bütykölök egy Drupal oldalt, olyan problémába akadtam amire nem találok megoldást itt, ezért kérdezem meg. A php fájloknál az angol szöveget javítgatom magyarra csak az ékezetek nem jelennek meg. Az adatbázis utf8_general_ci-re van állítva. Egyáltalán hogyan lehet megoldani azt (azonkívül, hogy ékezet nélküli magyar szöveget írok inkább), hogy ha az angol szöveget átírom ékezetesre, akkor megjelenjen a magyar nyelv úgy, ahogyan kell...?
Kösz a felvilágosítást!

Fórum: 
aruna képe

ilyenkor hiba, egy példa, hogy mi mindent lehet ellenőrizni, beállítani:

http://allseeing-i.com/How-to-setup-your-PHP-site-to-use-UTF8

0
0
nevergone képe

Pontosan hol és hogyan javítasz angol szövegeket magyarra?

1
0
concorde képe

A webform rendszerszintű üzeneteinél még magyar helyett angolul szól a felhasználóhoz a: Köszönöm, üzenetét megkaptuk...(azt hiszem tört angolsággal, amennyire tudok angolul). Szóval ezeket a kisebb nyelvi hibákat (amik még ezenkívül még vannak) írsogálom át a PHP kódnál.

0
0
nevergone képe

Szia!

Ha ennyi a problémád, akkor ezen nagyon könnyű segíteni. Fordítani a szövegeket ugyanis nem a modul kódjában célszerű. Gondolj csak bele, hogy mi lesz a fordításaiddal, ha a modul frissítésére kerül a sor.
Tedd vissza az eredeti, drupal.org-ról letöltött modulokat majd az admin/config/regional/translate/translate útvonalon le tudod fordítani a szövegeket. Ha az oldalra feltelepíted a Localization update modult, akkor a közösség által már elkészített és jóváhagyott fordításokat is be tudod importálni az admin/config/regional/translate/update útvonalon.

5
0