E-mail cím (eldönthető, hogy publikus legyen-e)

vikicica22 képe

Hello mindenkinek!

Van egy tartalom, amiben az adatok kitöltésénél van olyan lehetőség, hogy az email címet is hozzá lehet adni. Email modul-t használok ehhez, és keresek olyan kiegészítő lehetőséget, mint pl. ez:

Hozzájárulsz-e ahhoz, hogy az email címed publikus legyen?
Nem
Igen

Ha igent választ akkor látszik a tartalomban az email címe, ha nem akkor nem látszik.

Vagy esetleg a Mező Típusokra van olyan modul ami publikus vagy nem publikus választást engedélyez.

Taxonomy upgrade extras: 
Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
ipeto képe

Elvileg ezt - vagyis egy mező megjelenítését egy másik mező állapotához kötni - tudja a Conditional Fields modul. Vagy megoldható a sminkben valamelyik preprocess (érzésre a node_preprocess()) függvényben egy egyszerű if...then feltétellel.

0
0
szantog képe

A conditional_fields ezt sosem fogja kezelni. Ez a module a form api '#states' állapotainak realtime feldolgozására készült. Tehát bármit csinál, csak a formon belül fog érvényesülni.

A node preprocess érzésre nem lenne rossz, de ez csak amolyan maszatolás, valós jogosultságkezelés nincs mögötte, ergo pl egy view simán kiadhatja, amit nem kéne.

Nem valószínű, hogy kész megoldás van erre, de ipeto által emlegetett if..then egy hook_field_access-ben megoldja a problémád.

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

ecrazor1911 képe

Helló,

A legközelebb talán ehhez a User Field Privacy modul áll, itt a profil mezőknél ad a felhasználónak egy olyan lehetőséget, hogy privátnak jelölje. Ezeket a mezőket utána csak az arra jogosult szerepkörök láthatják.

Ezt picit átalakítva biztosan rálehet venni, hogy tartalom típusokra is hasson (elvégre az is field). Ha segítség kell benne írj.

Bence

0
0