Drupal 6.1 .htaccess

plazy képe

Sziasztok!
Egy nem ingyenes tárhelyszolgáltatóval egyezkedem hogy menjen a drupal. Ők azt mondják hogy nem tudnak/akarnak/fognak változtatni a register_global beállításon ami On-ra van állítva és azon is marad. Azt mondják hogy a .htaccess állományt kellene "szabványos formában" használni.
Sajna ehhez a részhez nem értek, de az gondolom hogy a "gyári" .htaccess file szabványos (mert miért ne lenne az) és ha ezt így az eredeti formában felteszem akkor 404-es hibát kapok.

Állandóan azt szajkózzák hogy sok drupal fut nálunk. (gondolom régebbiek)

Tudtok valami megoldást arra hogy telepíteni lehessen és utánna se kelljen szívnom semmivel ami összefüghet a .htaccess filével (pl. clean url ha jóltudom)

Idevágó olvasmányaim közül a legutolsó: http://hup.hu/node/49296
Onyx hozzászólása érdekes: "... Register globalst sajnos nem tudsz .htaccessbol modositani, mivel az php_admin_flag-gel allithato parameter, es htaccessben pedig csak php_flag es php_value dolgok allithatoak ..."

Szóval segítsetek ha módotokban áll.

Köszi
Plazy

warp képe

Pillants erre a szálra egy hunyásnyit...
http://drupal.hu/node/3675

A .htaccess gyakorlatilag szinte mindennel összefügg...

Megértelek...

0
0

_______
warp

Közszolga képe

Vannak ám olyan szolgáltatók is, ahol a .htaccess nem okoz gondot... Ha írsz, küldök egyet.

0
0
crt képe

Szia.

Amint a fenti hozzászólásban is látszik, a szolgáltatónak ennyit kellene beállítania a virtualhost konfigba:

<Directory /tarhely/utvonala/>
php_admin_flag register_globals off
AllowOverride All
</Directory>

Mivel így nem globális beállításról van szó, Nekik sem okoz problémát. Ha nem teszik meg, magánban tudok ajánlani másikat.

Üdv: Zoli

0
0
warp képe

ezt velük megértetni (köszönöm a kódot!).... Hátha előbbre jutok, ha konstruktívan próbálkozom, pedig azt hiszem az ő dolguk lenne, hogy le tudják kezelni azt, amit egyébként vállaltak...

0
0

_______
warp

plazy képe

Ezt nevezem sebességnek. :-)

JAja olvastam hogy nekik csak mennyit kéne módosítani. De ha tudnátok hogy az utolsó 10 levélváltásunk mennyire egysíkú volt elsírnátok magatok hogy ilyen megtörténhet napjainkban (én érvelek, berakok linkeket, hivatalos oldalról linkekel, szakértői oldalról mindenhonnan és a válasz az hogy keressek egy programozót, meg nekik sok drupalos felhasználójuk van. én minden levélben más érvet írok ők meg ugyan ezt.)

Szóval ha valakinek van tippje hova költözzek akkor mondja és megteszem. Most a web-server.hu tetszett meg.

ÜDv és kösz
plazy

0
0
warp képe

"De ha tudnátok hogy az utolsó 10 levélváltásunk mennyire egysíkú volt elsírnátok magatok hogy ilyen megtörténhet napjainkban"

Ez tragikus... Szóról szóra ezt élem át immár két hete... Sőt, ezt még megtoldhatom azzal is, hogy telefonálni nem lehet (vonalason elérhetetlenek, a mobilos a hangposta hetek óta betelt), az e-mailre akkor válaszolnak, ha már nagyon agresszívan s többször kérem...
Nincs a tárhely szolgáltatóknak valami ellenörző/felügyeleti szervezetük?...

0
0

_______
warp

Közszolga képe

Elküldtem neked két szolgáltató címét

0
0
warp képe

tájékozódom...

0
0

_______
warp

Közszolga képe

Egyébként az a tapasztalatom, hogy célszerű a szerződéskötés előtt a kiszemelt cég ügyfélszolgálatától telefonon és e-mail-ben is tájékoztatást kérni a drupal telepítésével kapcsolatos szakmai kérdésekről, akár htaccess, vagy akármi ügyben.
Ezzel leteszteled őket - ha nem válaszolnak normálisan (=udvariasan+gyorsan+szakszerűen), akkor hagyd őket, mert vannak jobbak.

0
0
chx képe

Válts szolgáltatót, lehetőleg azelőtt hogy felnyomják a szerverüket. 2002 augusztusban kapcsolták ki a register globalst a PHP fejlesztők alapértelmezés szerint, aki ennyi idő még használja, az más aljasságra is képes :)

0
0