D7: LoginToboggan - Chrome bug

Dean képe

Sziasztok!

Belefutott már valaki abba, hogy egy rendszerben LoginToboggan modult használt, ami tökéletesen működik Firefox alatt, de Chrome-nál bugos?
(Nem 100%, hogy ez a modul a hiba oka)
Csak Chrome alatt regisztráció után nem történik meg az oldalra való belépés (látszólag).
Ugyanis másik böngészőben adminként belépve látszik, hogy új user regisztrált és az utolsó aktivitás másodpercre megegyezik a regisztráció dátumával, tehát 1-szer biztosan belépett.
A Drupal naplóban az látszik, hogy ez a frissen regisztrált felhasználó be is lépett (Az már nincs benne hogy kilépett volna).

A user pedig ha Chrome-ban regisztrált azt tapasztalja, hogy regisztráció beküldése után újra ugyanott van a regisztrációs űrlapon és ha akarja még egyszer kitöltheti. :)
Hiába frissít rá az oldalra, vagy próbál visszamenni a címoldalra vagy egyéb oldalra ő azt tapasztalja, hogy nincs belépve az oldalra.
Ha megpróbál belépni persze minden megy simán, tehát maga a regisztráció sikeres, utána a login már gond nélküli.

Plusz infó: 2 rendszerünk van. Egy DEV és egy éles.
Az éles rendszeren is a LoginToboggan modul van és ott még működik Chrome alatt is. A 2 rendszer között fél év fejlesztés van, de a Drupalnak ezt a beléptető részét nem piszkáltuk, nem volt rá szükség.

Hogy lehetne ezt a bugot elkapni?
Hol kéne keresni a hiba okát?
Azzal vagyok igazán meglőve, hogy Firefox-ban tökéletesen működik most is. Csak a Chrome-ban jön elő a hiba.
Egyáltalán merre induljak? Merre keressem a Chrome bug okát?

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Dean képe

Belefutott már valaki abba, hogy egy böngésző (Chrome) az űrlap beküldése után nem várja meg míg lefut a PHP???
2 másodperccel hamarább visszalöki a kiürített regisztrációs űrlapot, mint a PHP lefutott volna. Ilyennel még nem találkoztam.
A Firefox nem csinálja, csak a Chrome.

Ha Chrome-ban próbál regisztrálni valaki, szinte azonnal visszadobja a Chrome az eredetileg üres reges űrlapot.
FF-ban 2-3 sec-et kell várni, míg szépen lefut minden és szépen működik is minden.

Van valakinek tippje mi lehet ez?

1
-3
Dean képe

Üzenem az előző hozzászólás értékelőjének, hogy amennyiben képtelen érdemben hozzászólni bármit is a témához kár volt ezért koptatnia az egeret! Ha már tudása nincs, attól még egy gerincet vehetett volna a sarki közértben. Ja, hogy még ahhoz is bátorság kéne? :)))

Nos, ami még kiderült.
A Chrome a beküldés után azonnal kinyomja a HTML kimenetet, meg sem várja, míg a PHP végez.
A logokban az időbélyegeknél 2 másodperc eltérés is volt.
Mind a FF, mind pedig a Chrome esetében a PHP rész tökéletesen, hiba nélkül lefut, teljesen ki lett debug-olva, minden úgy fut ahogy kell.
A különbség pusztán annyi, hogy Chrome közvetlen a küldés után végez, nem vár semmire. Még javában futnak a PHP folyamatok, de ő már másodpercekkel előtte be is fejezett mindent.
Ezért van az, hogy egy másik böngészőben adminként lehet látni a logban is ahogy szépen létrejön a felhasználó, sőt még be is lép.
Ja, csakhogy a Chrome ezt nem várta meg, ő a küldés után szinte azonnal már végzett is.

Ami még érdekesség, hogy a formban direkt átírva az action property-t mondjuk egy tetszőleges oldalra, az FF-ban szépen müxik, de Chrome-ban ezt sem veszi figyelembe.

0
-2
szantog képe

Maar bocs, de én vagyok a második -1.

'Belefutott már valaki abba, hogy egy böngésző (Chrome) az űrlap beküldése után nem várja meg míg lefut a PHP?'
'Még javában futnak a PHP folyamatok, de ő már másodpercekkel előtte be is fejezett mindent.' - ezek akkora nettó zöldségek, hogy drupal/php kontextusban egyszerűen nem lehet értelmezni.

A php mindig lefut első sortól az utolsóig egy serveren, ha egyszer egy webcímet begépelve egy weboldalt kapsz vissza, különben elhasal az egész mutatvány látványos hibaüzenetekkel tarkítva, vagy nem - de ez egy más téma.

Vesszek el ha nem, de sztem neked van valamilyen fancy chrome bővítményed, ami kinyírja az egész standard form kezelést. Próbáld ki inkognitó módban, vagy másik gépről.

Az a probléma, amit és ahogy elővezettél, egyszerűen nem létezik.

1
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

Dean képe

Te legalább vállatad a véleményedet és érvekkel le is írtad.
Ezért köszönet.

Ami a bibi, hogy több Drupal fejlesztő lett megkérdezve mielőtt erről egy sort is írtam volna ebbe a fórumba.
Mind azt mondják ilyet még életükben nem láttak.
Ismételem, több ember, több fejlesztő, több kliens, több Chrome és az eredmény ez a parajelenség mindenhol.
A drupal.hu fórumába már csak azért írtam, mert hátha valami alapvető dologról/benézésről van szó, és ugye több szem többet lát, bárkinek lehetett hasonló tapasztalata, szívása, és ha leírja nála mi okozott ilyet, az nekünk segítség lenne.

Mindegyik megkérdezett fejlesztő egyértelműen leszögezi, hogy ez a jelenség elvileg lehetetlen. Épp ettől fura. Nem 1 ember észlelei ezt a saját kis laptopján, hanem egy csomó tesztelő és fejlesztő.

0
0
szantog képe

Az a gáz, hogy ezt így nem lehet megfogni. Első körben mindenképp localhoston kellene kipróbálni, hogy van-e ugyanez a jelenség. Ha nem, akkor valami server szinten hibázik.
Ha igen, akkor jöhet az xdebug step by step egészen a form submittól, és figyelni, mi hogy változik, na ebből lehet némi nyom a valódi problémához.

1
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

Dean képe

Sziasztok!

Leírom a megoldást, más ne szívjon vele!
Képzeljétek még januárban rá kellett tenni a regisztráció gombra egy Google AdWords tracking kódot.
Na pont a google kódja volt a bug-os, az okozta a jelenséget.
Mivel fontos fejlesztéseket teszteltek a tesztelők nem tulajdonítottak nagy jelentőséget ennek, csak most a finisben lett égető, és már vagy 2. hete megoldhatatlannak tűnt a dolog.
Leszedtük ezt a ...-t a gombról és végre működik. :)

Remélem ha egyszer valamelyikőtök ilyenbe fut bele nem szív ekkorát mint mi!

0
0