D7: Get Locations - Views - Feltételes

Dean képe

Sziasztok!

Megpróbálom röviden, velősen összefoglalni. :)

Modul: Get Locations

Környezet: Szolgáltató rendszer
2 állapotú: Vagy az ügyfél jön a szolgáltatásért vagy megad egy címet ahová ki kell menni.

Az ügyfél a profiljában megadhat egyetlen címet ha akar.
Mikor időpontot igényel választhat:

  1. Vagy ő jön
  2. Vagy a profiljában megadott címre kéri a szolgáltatást
  3. Vagy a profiljában megadottól eltérően csak erre az időpontra külön címet ad meg

Amíg be nem jött ez a 3. opció, simán kiraktam Views-ban az időpontokat a térképre, hiszen author kapcsolat a felhasználóval, és felhasználó kapcsolat a profillal, így a profilból vett címek jelentek meg a térképen az időpontokhoz.

De!
Ugyanazon a térképen kéne megjeleníteni az időpont foglalásokat a 3 opciós mezőtől függően vagy a profil cím szerint, vagy a + tartalom cím mező szerint.

Fel van ugyan rakva a Views Conditional modul, de mivel pl. a glid mező eleve nem megjelenített ezért nem tudom feltételesen kirakni.
Hiszen egy 3. mező értékétől függően kell pl. a glid vagy a Szerző kapcsolat szerint, vagy a tartalom kapcsolat szerint.
Sajnos lehet olyan eset is, hogy meg van adva a tartalom cím is (pl. korábbról), de a 3 állású kapcsoló szerint mégis a profilból kéne venni a címet és nem a tartalomból. Nem rakhatom ki mindkettőt, csak egy mező értékőtől függően vagy egyiket vagy másikat.

Van tanácsotok, hogy hogyan lehetne ezt ugyanazon az egy térképen megoldani?

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Dean képe

Igazából ha lehetne Views-ban egy Union All -szerű lekérdezést csinálni, az megoldás lehetne, hiszen:

Select 1:
Csak azok a tartalmak, amelyeknél a 2. opció van a mező értékében és itt kell a Szerző - Felhasználó - Profil kapcsolat, a glid a profilból jön.

Select 2:
Csak azok a tartalmak, ahol a 3. opció van a mező értékében és itt nincs szerző kapcsolat, a glid a tartalomból jön.

E 2 lekérdezés Union All szerint olyan rekordokat eredményezne, ahol bizonyos soroknál a glid a profil alapján jön, míg más soroknál a glid a tartalomból jön.

És persze nem csak a glidre kell ezt megcsinálni hanem:
Földrajzi szélesség, Földrajzi hosszúság, Pontjelző, stb.

Szerintetek a Views-ban lehet csinálni valami ilyesmit?

0
0
dongodani képe

Én másként oldanám meg.
Az egyedi cím megadását(3. opció) egy külön checkbox bejelölésével engedélyezném és máris van egy stabil true-false támpontom arra, hogy a nézetben melyik címet is kell a térképen az adott kuncsafthoz megjelölni.
A másik megoldás ugyanez pepitában, azaz egy szabály írása, hogy amikor a listából 3. opció került a tartalomban kiválasztásra, akkor a T-F kapcsolót billentse a megfelelő állásba, egyúttal a checbox-ot pedig el lehet rejteni.
Persze az is lehet, hogy félreértettem a problémát...:-)

0
0
Dean képe

Szia!

Lehet félreérted a dolgot.
A 3 állású kapcsoló mellé nem kell még külön checkbox, önmagában elégséges.
A probléma pusztán abból fakad, hogy a Get Locations modulnál a Views-ban ha kirakod a kulcs térkép mezőket azok érvényesek akkor is, ha el vannak rejtve.
Ergó nem tudsz bűvészkedni azzal, hogy kirakod 2-szer elrejtve és egy feltételes mezőbe rakod hol egyiket hol másikat a kapcsolótól függően.
Ha a modul a Views-zal így működne könnyű lenne a megoldás, mert a google markereket azzal szabályoznám, hogy a kapcsolótól függően hol a profilos kapcsolattal kötött mezőket rakom ki, hol pedig a tartalom kapcsolattal kötött ugyanazon mezőket rakom ki.
Na ezt itt nem lehet.
Minden más mezővel simán megoldanám, de a get locations mezőkkel nem tudok bűvészkedni. Azokat kirakod és max megmondod hogy mi legyen a kapcsolatuk és kész.
Olyat sem tudsz, hogy a kapcsolatuk valamilyen feltételtől függjenek, így hol a profil kapcsolat lenne érvényes rájuk hol pedig a tartalom kapcsolat.
Egyszerűen jelenleg nem látok rá megoldást.

Jelenleg csatoltam a tartalomhoz kötött nézetet a másikhoz, így egymás alatt 2 térkép jelenik meg.
Egyikben vannak a profilból jövő markerek, a másikban pedig a tartalomból jövő markerek.
Ez így béna, de ha tud valaki megoldás csupa fül (akarom mondani szem) vagyok. :)

0
0
dongodani képe

Hát igen..., a múltkor én is belefutottam egy(több) ilyen Drupalos korlátba. Ilyenkor jön a kerülő manőver és egy másik használati modellt kell kiagyalni, hogy a kecske is jól lakjon és a káposztát is én ehessem meg:-).

0
0