Contact modul

tigger képe

Ha nem jó helyre küldtem be, elnézést - nem tudom, ez saját fejlesztés, smink, vagy milyen témakör, mindenesetre a beépített kapcsolat űrlapról szeretnék kérdezni.

Történetesen Amadou sminket állítottam be (lehet, hogy ettől is függ?), ja és 6.2-es Drupal. A Kapcsolat űrlapon a "Név:" / név mező / "Email:" / Email mező / stb. közvetlenül egymás alatt jelenik meg, nincs köztük egy-egy üres sor - mármint a mezőnév és a következő "kérdés" között, mint pl. a drupal.hu-n is. Ez így csúnya, rosszul olvasható, szeretném módosítani.

Mivel a rendszerben nem találtam ilyen beállítási lehetőséget, próbáltam a megfelelő fájlokra rákeresni. Sajnos csak a html/css megy valamennyire, php nem. A modul könyvtárában a contact.pages.inc fájlt szúrtam ki, ahol bekéri az adatokat (?), de az egy függvény belseje, nem tudom, lehet-e és célszerű-e módosítani pl. egy-egy plusz sortöréssel. A smink style.css nevű file-jában van némi tulajdonság beállítva a form-okra, de ott hiába próbáltam pl. alsó margóval növelni a helyet, nem volt változás.

Hol lehet ilyen típusú módosításokat elvégezni szabályosan? Html-t vagy css-t kell módosítani, és ha az előbbi, azt be lehet szúrni a függvénybe echo-val?

Csak három napja kezdtem az ismerkedést, a fórumon nem találtam ilyen jellegű választ, ezért kérdezem.

Előre is köszönöm a segítséget.

Üdv.

pp képe

a style.css-t elég módosítanod szerintem. Tegyél fel egy ff-et(ne a hármast) és tegyél fel rá egy firebug kiegészítőt. Azzal viszonylag könnyedén fel tudod fedezni minek kell margót adnod.

pp

0
0
tigger képe

Köszönöm szépen, akkor e szerint keresgélek, már ez is nagy segítség. Sajnos én ubuntu 8.04-et használok, az FF alapból 3-as, és nincs kedvem visszarakni a kettest, talán nem is olyan egyszerű. Így mondjuk a web developer kiegészítőt sem tudom használni, pedig jó lenne. Na majd meglátom, ha másképp nem megy...

0
0
Nagy Gusztáv képe

Én használom.

0
0

Nagy Gusztáv

pp képe

én feltettem de nem jelenik meg a kis zöld cucc... ;)

0
0
Pasqualle képe

kis szurke bogar van helyette..

0
0
szikar képe

Nekem is bogár volt, de nem ment a Firebug. Találtam egy másik verziót a neten, van zöld gomb és megy is. Sajnos azóta a link halott lett, nem lehet már onnan letölteni.

0
0
LaciApu képe

Én az alábbi linken találtam a megoldást:
http://weblabor.hu/forumok/temak/21641
Nekem működött XP-n és Vista-n is. Ubuntun még nem próbáltam.
Remélem segít nektek is.

0
0
andrew képe

ubuntu hardy, ff3, firebug.
minden okés
amúgy itt van

0
0
tigger képe

kösz Andrew. Én mondjuk összekevertem a web developerrel - már rég használtam. Egyébként tegnap feltettem a 9.5-ös Operát (nálam az az elsődleges böngésző), és abban is van valami hasonló eszköz beépítve.

Viszont a contact modullal kapcsolatban lehet még kérdésem? (nem...)

1. Ki akartam próbálni, hogy mit csinál, ha a küldés gombra kattintok, beírja-e az email-be a kiválasztott mező tartalmát, meg különben is, mindent le kell tesztelni...

Kiírta, hogy küldés hiba, alá meg kiírta, hogy küldés rendben. Megnéztem a naplóbejegyzések között, és külön soron hoz egy hibás küldést, meg egy jót. Sőt, az első alkalommal két hibás küldés után írta ki a jót. Viszont az email nem érkezett meg. A bejegyzésnél nem találtam lehetőséget, hogy részletesebb hibaüzenetet kapjak. Mi lehet a baj? Lehet, hogy ez csak azért van, mert localhoston működik (élő internet-kapcsolat mellett)?

2. Mivel nem tudtam kipróbálni, és kíváncsi vagyok (meg a folytatás is ettől függ): Vajon ha választómezőt használok, fogom látni a különböző választómezőkben kiválasztott tartalmakat az emailben? Adatbázist nem szeretnék, mert egyrészt nem tudom megcsinálni, másrészt nincs is szükségem rá, és nem is akarom eltárolni az üzenet paramétereit - csak szeretném elolvasni, kész.

3! Ha szeretnék más adatokkal is kapcsolati modult használni, be lehet valahogy állítani újabb típusokat? A contact modulnál úgy láttam, hogy csak egyféle módon megy, de nem lehet valahogy klónozni? Arra gondoltam, hogy simán a modul könyvtárát átmásolom a "saját" modulok közé, átnevezem, és használom. Lehetséges ez? És ha igen, nincs ennél jobb/szebb megoldás (mivel lesz esetleg öt kontakt modulom, és ezzel csak a rendszert terhelem)?

0
0
aboros képe

localhoston, localhoston... pontosan milyen localhost? "localhost" csak úgy magától nem fog tudni e-mailt küldeni, elvileg a telepítés után szólnt is ajó drupal, hogy nem tudta elküldeni az adminisztrátori adatokat a megadott címre.

lemásolni lemásolhatod a contact modult, de a minimum az, hogy minden egyes filejában és filenevében a "contact" szót le kell cserélned valami másra, ami a másolat-modul neve. ez nem valami kényelmes, nem túl frappáns megoldás, mi van, ha kijön egy biztonsági frissítés, ami mondjuk pont a contact modult érinti?

ha több különböző és egyébként kvázi-összetett "kapcsolati" űrlapot szeretnél, akkor inkább használd a webform modult, ne a contact -al bűvészkedj, meg farigcsáljad szerintem. http://drupal.org/project/webform

0
0

-
clear: both;

tigger képe

mi az, hogy milyen a localhost? LAMP-ot telepítettem, majd a megfelelő könyvtárba a drupalt. A localhost-ot, vagy 127...-t beütve a böngészőben megjelenik a drupal. Vagyis az apache2-n fut, ha ez a kérdés, vagy egyáltalán értem, mi a kérdés. Egyébként élő kapcsolat nélkül nem indul el, nem tudom, hogy ez így normális-e. Gondoltam, hogy így nem tud mailt küldeni, de mivel közben megy az internet is, nem voltam benne biztos. No meg azt nem értem, hogy miért írja ki azt, hogy nem sikerült, meg azt is, hogy sikerült.

Azt sem tudom, hogy ha valaki az űrlapot használja, milyen SMTP-kiszolgálót használ a rendszer. A küldőét nem tudja, meg nincs is hozzá jogosultsága, az enyémet meg nem kérdezte... Hogy is van ez?

Contact: Igen, gyanítottam, hogy a másolása nagyon amatőr ötlet, sajnos a nem hivatalos modulokat még nem ismerem. Tudom, nézegetni kéne őket, de mobilos neten egy hét, mire a végére érek. A webform modult köszönöm, biztos ez kell nekem, ahogy néztem. Amint lesz időm, neki is állok kipróbálni.

0
0
Pasqualle képe

windowson nem tudsz csak ugy levelet kuldeni.. ha mindenkepp levelkuldest szeretnel tesztelni itt talalsz megoldast
http://drupal.hu/node/4065

0
0
tigger képe

LAMP - vagyis linux, apache... Ubuntu 8.04, nem windows. Talán érthetőbben kellett volna írni - a link, ahol egy másik linkedet ajánlod, wines, így nem jó. Azért köszönöm!

0
0
tigger képe

Készítettem egy űrlapot, az első oldalon megadtam a szöveget, meg az egyébként szokásosakat, megnézve az űrlapot, ez meg is jelenik rendesen.

Fel akartam vinni az első beviteli mezőt, az egyszerűség kedvéért ez a Név. Kitöltögettem amit ki kellett, küldés gombra azonban a következő hibaüzenet jelenik meg egy tök üres oldalon (ilyennel még nem találkoztam):

Warning: Table 'watchdog' was not locked with LOCK TABLES query: INSERT INTO watchdog (uid, type, message, variables, severity, link, location, referer, hostname, timestamp) VALUES (1, 'php', '%message in %file on line %line.', 'a:4:{s:6:\"%error\";s:12:\"user warning\";s:8:\"%message\";s:352:\"Unknown column 'email' in 'field list'\nquery: INSERT INTO webform_component (nid, cid, pid, form_key, name, type, value, extra, mandatory, weight, email) VALUES (21, 1, 0, 'nev', 'Név', 'textfield', '%username', 'a:1:{s:9:\\"maxlength\\";s:2:\\"60\\";}', 1, -10, 1)\";s:5:\"%file\";s:68:\"/home/tigger/Drupal/sites/all/modules/webform/webform_components.inc\";s:5:\"%line\";i:478;}', 3, '', 'http://127.0.0.1/node/21/edit/components/new in /home/tigger/Drupal/includes/database.mysqli.inc on line 128

Bármit módosítottam az adatokon, nem változott. Próbálom értelmezni, de nem sikerül. Legyen szíves árulja el valaki, hogy mi a baj!?

Előre is köszönöm.

0
0
pp képe

lécci lécci lécci

pp

0
0
tigger képe

Vagyis áttenni nem tudom, nyitok újat. Ez is a fórumozói tapasztalatlanság, az ubuntu.hu-n az a baj, hogy túl sok a téma, mindenki mindenre újat nyit, és lassan kiismerhetetlen a fórum, nagyon nehéz választ találni. Nem mószerolom őket, volt már erről szó, és dolgoznak is az ügyön néhányan, de utólag nagyon nehéz rendet tenni.

De ez tényleg nem contact - elfelejtettem, honnan indultam :) Bocsánat!

0
0