A cím nem működik csak /drupal/ utótaggal

Tigerik képe

Sziasztok!
Első ízben hoztam létre egy saját weboldalt, idáig minden elsőre sikerült de most elakadtam mégpedig ott hogy, a http://domainnév.info/ helyett csak a http://domainnév.info/drupal/ jön be az oldalam. Így tehát hosszúra nyúlt a címem. Légyszíves segítsetek hol tudnám kijavítani.
Előre is köszönöm!

Drupal verzió: 
pp képe

Gyanítom nem a webszerver gyökerébe telepítetted a Drupalodat. Javaslom állítsd ezt át. (vagy kérd meg a szolgáltatót.) Ha ez nem megy akkor csak "töröl és újra installál" amivel könnyedén meg tudod oldani, de ekkor már figyelj arra, hogy ne a drupal almappába, hanem a webszervered gyökerébe másold a fájlokat. Más megoldást ne keress mert nincs.

pp

0
0
Tigerik képe

Köszönöm a gyors választ! Igazad van! (Ja bocs te ezt tudod!)
Igen a fájlokat a Public html/drupal/ másoltam, szóval az a drupal directory nem kell, csak másoljam a fájlokat simán a Public html alá. Neki is állok! Köszönöm mégegyszer!

0
0

Üdvözletem az Uraknak!

Tigerik képe

Na persze oda meg nem ajánlatos semmit másolni mert az "Public". De ha a gyökérkönyvtárba másolom onnan meg nem tudom telepíteni csak ha a Public html/ alól érem el. Most kissé nem tudom mit tegyek.Felmásolom a drupal fáljait a Public/drupal/ ba de nem oda telepítem?

0
0

Üdvözletem az Uraknak!

pp képe

Ok. Tisztázzunk pár dolgot gyorsan:
1. webszerver gyökér könyvtára az a Public html (erről beszéltem)
2. az a gyökérkönyvtár amit Te látsz az az ftp felhasználód gyökér könyvtára, amit közvetlenül ide teszel azt nem látják a weben keresztül, ezt jól látod.
3. a Public html alatt létrehozott könyvtárak ugyan úgy láthatóak mint a szülőkönyvtáruk, tehát ha a Public html/drupal alá be tudtad másolni a fájlokat akkor a Public html alá bemásolva sem teszed ki magad nagyobb veszélnyek.
4. A Drupal installálásakor a rendszer az adatbázisban matat, ugyan azok a fájlok fogják működtetni a rendszered, mint amivel installálod és amivel adminisztrálod. Nincs különbség. Nyugodtan másold a Public html-be az összes fájlt. Ezért van az, hogy csak a drupal útvonalon hajlandó működni a dolog.
5. majd a fájlrendszer beállításainál lesz érdemes trükközni ezzel a Public nem Public dologgal.

pp
(Ja neked is szólok, hogy Te most egy igen intenzív tanulási fázisban vagy. Ebből következően még legalább 4-5 tökéletes Drupal oldalt kell majd a kukába dobnod, hogy teljes biztonsággal menjen az install. Szóval készülj fel erre.)

0
0
Tigerik képe

Köszönöm szépen! Értem! Igazán gyors és kimerítő választ adtál!

0
0

Üdvözletem az Uraknak!