Boost modul, Facebook megosztások

L.Tiny képe

Sziasztok!

A Boost modul rakoncátlankodik az egyik honlapomon és nem jövök rá a hiba okára. Sejtéseim vannak csak, de szerintem ti tudjátok is a megoldást...

Úgy telepítettem a modult, ahogyan más honlapokon is szoktam. Ugyan azzal a patch-csel, ami a .htaccess fájlban lévő Options +SymLinksIfOwnerMatch miatt szükséges.
Az egyetlen különbség, hogy ennél a honlapnál az egyik oldalt nagyon felkapták a Facebook-on, és tömegek osztották meg. Így a látogatók egy jelentős része a Fb.-ról érkezik erre az adott oldalra, naponta több százan, akár ezren is (gyereknevelési téma, ezt nagyon szereti a nép).

A probléma, hogy a naplóüzeneteknél rendszeresen ezt a hibát adja:

cache/normal/www.doménnév.hu/elso_menuszint/masodik_menuszint/konkret_oldal_url_fb_action_ids=681306228563547&fb_action_types=og.likes&fb_source=other_multiline&action_object_map=%7B%22681306228563547%22%3A232947326850504%7D&action_type_map=%7B%22681306228563547%22%3A%22og.likes%22%7D&action_ref_map=%5B%5D.html webcímen a fájl jogosultságait nem sikerült beállítani.

Ellenőriztem kijelentkezett állapotban és semmi probléma, nyílik az oldal gond nélkül. Amint kikapcsolom a Boost modult, megszűnnek a hibaüzenetek, tehát valahol itt kell keresni a hiba okát. Lehet, hogy a Fb. kavar bele, és ezen nem is lehet segíteni?

Nagyon megköszönném, ha valaki rávezetne a megoldásra!

Üdv!

szerk.: code tegek közé fogtam a hibaüzenet (aboros)

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
szantog képe

Szerintem ez valami oprendszerszintű limit lehet, próbálj meg kézzel létrehozni egy ilyen hosszú filenevű filet. Azon kívül az apache sem szereti ilyen hosszú fileokat bár ha neki lenne vele gondja, 500 errort kapnál. De mivel létre sem jön file, ezért (még) ugye nem is kapsz.

Nagyon nincs amúgy ötletem, talán valami 301 redirect-tel el lehetne kapni, és a rendes fb nélküli linkre átirányítani, de nem vagyok benne biztos, hogy az meg az fb saját dolgainak jót tenne.

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

L.Tiny képe

Köszönöm Gábor! A hosszú file-nevű oldalakat simán létre tudom hozni, gond egy szál se velük, nyílnak szépen, csak randa az url... Tehát ez nem lehet probléma szerintem.

A Facebook-nál lehet valami, mert a napi több száz, vagy ezer látogatásból "csak" kb. 10-20 fut 404-re. Illetve lehet, hogy azoknál is megjelenik az oldal ezzel a hosszú url-lel, de a rendszer mégis hibát ír ki a naplóüzeneteknél. Ezt csak azért gondolom, mert csak jelezte volna már valaki a két hét alatt (ennyi ideje áll fenn ez a helyzet), hogy valami nem jól működik a honlapon. De semmi ilyesmi nem történt, szóval elég rejtélyes a dolog.

Amit még észrevettem, hogy a cache és normal könyvtáraknak ugyan beállítom a 777 jogot (ahogy azt Gazsesz itt leírta: http://drupal.hu/node/15071), de már a Boost által, a menüstruktúra szerint generált könyvtárak jogosultságaira nem sok ráhatásom van. Azokat minden órában újra létrehozza és 755 jogot ad nekik. De elvileg ez sem lehet gond...

Köszi még egyszer!

0
0