Array mentése

balagan képe

Egy modulon dolgozok, ami adott filefield-ek tartalmát machinálja. A filefield kiválasztására csináltam egy system_settings_form-ot, amiben selecttel kiválasztható a node, ajax-szal frissül ez alapján egy filefield lista. A kiválasztás után el is menti, minden ok, ez így egyetlen instanciára működik is. Alapesetben ez elég is lehet, de mi van, ha több példányon kell működnie a modulnak? Ajax-szal fel tudnék építeni valami másik selectet, ahol a value tartalmazná egyben a bundle-t és a fieldet is, gondoltam php serialize és deserialize használata segíthet. Viszont mentéskor a teljes select listát kéne menteni, nem csak a kiválasztott value-t. Mindenesetre a probléma nem tűnik olyan egyszerűnek. Gondoltam, be lehetne épülni valami field_instance_settings formba is, de azt sem tudom, igazán hogy kéne. A formot ID alapján még megalterezném, de aztán a feldolgozás az #process-szel?
Tudtok valami jó UI ötletet arra, hogy bundle-kből és file-fieldjeikből több is kiválasztható és elmenthető legyen?

pp képe

A Drupal field rendszerében az a zseniális, hogy a db field, a widget és a display szét van választva. Itt te ezt most úgy tűnik összekevered, szóval én úgy sejtem nagyon rossz irányba haladsz. (lehet, hogy működni fog, de hosszú távon nem, vagy egyre nehezebben lesz karbantartható amit csinálsz)

Most így hirtelen az újévi party előtt nem hinném, hogy többet tudok segíteni, de majd jövőre.

Szerintem Te is lazíts (ha csak nem kitoltál magaddal egy január elsejei határidővel.) :D

Addig is:

B.U.É.K.

pp

0
0
balagan képe

Inkább az volt a gond, hogy alapvetően a system_settings_form-ot próbáltam volna használni a globális beállítások mentésére. Meg mindent egy formban akartam, de most szétszedtem két közönséges formra a funkciót, az array-t meg ahogy látom, simán benyeli a set_variable(). Nem értem, a drupal field rendszere hogy jön ide. Lehet, rosszul tettem fel a kérdést.

0
0