Adott tartalom típusú node-ok listázása

kmARC képe

Van egy report nevű tartalom típusom. Azt szeretném elérni, hogy a http://drupalhost/report oldalon az összes report típusú tartalom listázódjon, a http://drupalhost/report/ oldalon pedig csak a felhasználó által létrehozott report típusú tartalom jelenjen meg.

Ahogy a http://drupal.org/node/104316 oldalon ígérik, ha van egy page-report.tpl.php fájlom, akkor a http://drupalhost/report oldal a page-report.tpl.php oldalt mutatja. Ebben némi php kóddal megoldható lenne, hogy ha a $_GET['q'] értéke report/, akkor a felhasználóhoz tartozó report típusú node-okat listázza, egyébként az összeset.
Nyílván ez a page-report.tpl.php fájl a page.tpl.php egy változata lenne. A gond ezzel viszont az, hogy ekkor nem élnek a drupal változói ($primary_links, $left, stb. ), amik a menük, és egyéb, minden oldalon megjelenő tartalmakhoz kellenének. Példaként, ha a page.tpl.php-t másolom page-report.tpl.php néven, "Az oldal nem található" oldalat kapok, menük, és egyéb nélkül.

Van-e valami szép megoldás ennek az alapvető problémára?

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
kmARC képe

Sajnos az értelmező kiszűrt néhány dolgot, szóval a probléma pontosan:

Van egy report nevű tartalom típusom. Azt szeretném elérni, hogy a http://drupalhost/report oldalon az összes report típusú tartalom listázódjon, a http://drupalhost/report/user oldalon pedig csak a user felhasználó által létrehozott report típusú tartalom jelenjen meg.

Ahogy a http://drupal.org/node/104316 oldalon ígérik, ha van egy page-report.tpl.php fájlom, akkor a http://drupalhost/report oldal a page-report.tpl.php oldalt mutatja. Ebben némi php kóddal megoldható lenne, hogy ha a $_GET['q'] értéke report/user, akkor a user felhasználóhoz tartozó report típusú node-okat listázza, egyébként az összeset.
Nyílván ez a page-report.tpl.php fájl a page.tpl.php egy változata lenne. A gond ezzel viszont az, hogy ekkor nem élnek a drupal változói ($primary_links, $left, stb. ), amik a menük, és egyéb, minden oldalon megjelenő tartalmakhoz kellenének. Példaként, ha a page.tpl.php-t másolom page-report.tpl.php néven, "Az oldal nem található" oldalt kapok, menük, és egyéb nélkül.

Van-e valami szép megoldás ennek az alapvető problémára?

0
0
Illyés Edit képe

Views modul, argumentumos nézet.

0
0
kmARC képe

Köszönöm a választ, pont erre volt szükségem.

Most látom igazán, mennyire jó dolog is ez a views. Már használom a Calendar modullal is, naptárakhoz, viszont nem gondoltam, hogy erre a problémára ilyen egyszerű megoldást nyújt.
Még egyszer köszi!

0
0
Sweetchuck képe

Javaslom hogy olvass el néhány oldalt a fejlesztőknek szóló kézikönyvből
Aztán mutasd meg hogy mire jutottál a hook_menu() megvalósításban.

0
0