Adatlap kifejezésre kattintva

nevergone képe

Sziasztok!

Arra lenne szükségem, hogy egy szótár adott kifejezésére kattintva ne az azzal megjelölt tartalmak listája jelenjen meg, hanem egy önállóan összeállított adatlap, amelyen egyéb információkat adhatok meg a kifejezésről.
Kétféle megoldás jutott eszembe, az egyik a tényleges kattintásnál navigálna el az adatlapra (amely így részletesebb lehet), a másik pedig a kifejezés neve fölé mozgatott egérkurzornál jelenítene meg lebegő-ablak szerűen egy adatlapot (hasznos infók itt), amely így viszont jóval kevesebb információt tartalmazhat. Esetleg a kettő kombinálható is. :)
Merre induljak el a megvalósítás során, esetleg mit tudtok javasolni?
Drupal 6 -ról lenne szó.

Köszönöm. :)

Illyés Edit képe

Ha egy term-ről sokmindent el lehet mondani, akkor az már nem term hanem node ;)

De ha már így alakult, akkor egy egyszerű megoldás lehet Views modullal felülírni a taxonomy/term nézetet, pl. úgy, hogy a tid (taxonomy/term/123) mellett megadsz még egy plusz argumentumot (taxonomy/term/123/pluszargumentum), ami ha hiányzik, akkor üres oldalt ad vissza a Views – Use empty text – és az Empty text-be teszed a plusz információkat. Mivel a plusz argumentum mindig hiányzik, mindig üres listát fogsz látni a taxonomy oldalakon, az Empty text szöveggel. (Nem próbáltam ki.)

0
0
pp képe

Ha az a célod, hogy a linkek ne oda mutassanak ahova mutatnak, tehát nem úgy jelenik meg a link ahogyan szeretnéd, akkor sminkeld meg a linkeket.
Ha az a baj, hogy a taxonomy/term/id nem úgy néz ki mint ahogyan szeretnéd, akkor ahhoz programoznod kell ;)

Melyik megoldás lesz neked a legjobb azt Neked kell tudnod ;) Mindkettő lehet jó, kérdés: mi a célod?

pp

0
0
nevergone képe

A tervem a következő:

Készítem a Debrecenfalu -t, ahol az egyes tartalmakhoz lehet címkéket rendelni. Azt szeretném, hogy a címke linkjére kattintva ne az adott címkékével megjelölt tartalmak jelenjenek meg, hanem egy adatlap, ahol megadhatok kordinátát, más oldalról linkeket, google maps térképet.
Az adatlap alján pedig lenne egy link, hogy "tovább az ezzel a címkével megjelölt tartalmakra".

Editnek jó a meglátása, így "reggeli fejjel" belegondolva valóban itt az adatlapok már külön node -okat jelölnek.

Szerk.: Nem rettent meg a Views használata, de a programozás sem, ha ezáltal hatékonyabbá válik. :)

0
0
aboros képe

csinálnék egy "page típusú" modult, ami az ilyen "adatlapok" (külön t.típ.) megjelenítését végzi. tehát mondjuk a taxonomy/term/3/adatlap az a "3" -as term "adatlapját" mutatná. eddig gondolom rendben.

aztán hook_link_alter -el az egyes term -ek linkjét taxonomy/term/3 -ról taxonomy/term/3/adatlap -ra módosítanám a kellő típusú node -ok esetén.

no views, no f...korbács, mindenki örül. ;)

de mondjuk az is lehet, hogy views -al megcsinálod a nézet, amit akarsz és aztán a hook_link_alter -el lecseréled a taxonomy/term/tid linkeket a nézeted linkjére.

0
0

-
clear: both;