Acidfree album egy nodehoz

judik.david képe

Hi!
Az lenne a feladatom, hogy egy nodehoz képek és videok thumbnailjét tudjam rendelni, és lightbox jelenítse meg a teljes nézetűket, ha rákattintok.
Erre azt találtam ki, hogy a lightbox elég jól működik acidfree albummal, már csak azt kellene megoldani, hogy nodehoz tudjak rendelni albumot és az ki is listázodjon az adott nodenál.
Gondolom valahogy CCK-val és Views-zal kellene megoldani, légyszi segítsetek, hogy ez megoldható-e egyáltalán és ha igen, hogyan?
Köszönöm,
Dávid

aboros képe

sose használtam az acidfree -t, de gondolom egy acidfree album is egy node. (ha mégsem, akkor benéztem) ha így van, akkor van a cck -ban olyan mező, hogy node reference, az kell neked!

illetve vannak olyan modulok is, amikkel node -ok között lehet különböző (szülő-gyerek) kapcsolatokat létrehozni, mindenféle szabályok alapján. de ezek általában elég bonyolultak, az a tapasztalatom.
például: http://drupal.org/project/relativity

0
0

-
clear: both;

Nagy Gusztáv képe

Mert itt ugye a node és a kapcsolódó node nem egyszerre jelennek meg.

0
0

Nagy Gusztáv

aboros képe

már csak azt kellene megoldani, hogy nodehoz tudjak rendelni albumot és az ki is listázodjon az adott nodenál.

ebből gondoltam, hogy egy node -hoz egy másik node -ot akar kapcsolni.
ezt az egyszerre megjelenést nem is igazán értem, nem mindegy, hogy hogyan jelenik meg? a lényeg, hogy logikailag össze vannak kapcsolva, a megjelenítés az nem érdekes ebből a szempontból. (node_load pl)

vagy én értek valamit nagyon félre?

0
0

-
clear: both;

judik.david képe

Igen, arra gondoltam, hogy mondjuk van egy cikk, és ehhez egy album, ami a cikk végén megjelenne.

0
0
aboros képe

mármint, mint említettem soha nem használtam az acidfree -t, szóval ez nem biztos, de gondolom egy album az egy node. szóval a cikk típushoz kell egy node reference mezőt hozzáadnod, amivel acidfree album típusú node -okra lehet hivatkozni. ennyi.

vagy az acidfree album az nem node, hanem taxonómia kifejezés? vagy mi a probléma?

0
0

-
clear: both;

judik.david képe

Igen, hozzá tudom kapcsolni egy nodehoz az albumot, de csak egy link lesz az albumra.
Nekem az kellene, hogy meg is jelenjen.

0
0
Szergio képe

Szia Dávid!

Sikerült megoldanod a felvetett kérdést?

(no nem egyébért csak most én is valami ilyesmit "álmodtam" meg ... s hátha van már rá valami megoldás ;-))

Szer

0
0
rych képe

Üdv!

Ha nem ragaszkodsz az Acidfree-hez, akkor jó lehet pl. az upload image modul is.

Upload modullal feltöltöd a képeket a node-hoz, az upload image meg megoldja, hogy ne link formájában jelenjenek meg a képek a node alján, hanem rendesen képként.

0
0
judik.david képe

Végül én sem acidfree-vel oldottam meg, hanem imagecache-el a képeknek és embedded media field-el a videoknak. Az imagecache-hez kellett egy kicsit állítani, hogy menjen a lightbox-szal, az embedded media field viszont kapásból kezeli. Egyedüli hátránya, hogy nem korlátlan számú videot enged feltölteni egy node-hoz, hanem 3-at, ha ennél több kell, akkor még több mezőt kell hozzáadni a nodehoz, így végülis nx3 videot lehet engedélyezni.

0
0