Értékátadás oldalak között

eFeS képe

Szervusztok,

Azt hiszem, nagyon triviális, amit kérdezek, de nem jutok vele dűlőre.

Talán a legegyszerűbb megfogalmazása a kérdésemnek az, hogy hogyan tudok két oldal között úgy átadni paramétert, hogy az ne jelenjen meg az oldal linkjében látható módon?

Igy működik, de ez nem jó, mert látszik az URL-ben:
http://drupal.hu/forum/form-redirect-get

Drupal verzió: 
eFeS képe

Elnézést, most látom, hogy a fenti példa nem is 6-os Drupalra vonatkozik. Szóval a probléma továbbra is adott, de a hivatkozott oldal nem releváns.

0
0

---------------
Tátrai József
Drupler Kft.
http://www.drupler.hu

Bálint képe

Írd le pontosan, mit szeretnél átadni, akkor tudunk válaszolni!

0
0
eFeS képe

Az adott sablonban jelenítem meg egy kereső űrlapba beírt feltétel eredményeit (az űrlapot Drupalból generálom, validálom, küldöm, megjelenítem, stb. ez OK).
A megjelenített, táblázatos outputban kellene úgy legenerálnom egy sort, hogy az link legyen, aminek a segítségével újra meg lehet - immáron paraméterekkel, és nem felhasználói inputtal - hívni a korábban használt űrlapot.

Kicsit érthetőbben:
- a felhasználó könyvek adatira (az összes adatban) keres, kitölti a kereső űrlapot, elküldi
- a találati lapon ott a könyvek minden adata (cím, szerző, kiadó, ISBN, stb.)
- ezek közül a szerző az link lenne, amire ha ráklikkel, akkor azt kellene elérni, mintha az induló űrlapot úgy paraméterezte volna, hogy csak az adott szerzőre keres rá, nem pedig a könyv bármely mezőjére

0
0

---------------
Tátrai József
Drupler Kft.
http://www.drupler.hu

hairQles képe

Egy megoldás lehet az, hogy definiálsz egy elemet a hook_menu -ben kb így:

  $items['author/%'] = array(
    'page callback' => 'mymodule_get_author_books',
    'page arguments' => array(1),
    'access arguments' => array('access content'),
    'type' => MENU_CALLBACK,
  );

ezután, amikor a szerző linkeket csinálod minden szerző linkeljen a fent definiált menu elemere, "author/szerzőneve".

0
0
eFeS képe

A callback függvényben meg összeállítom a paraméternek megfelelő űrlapot és elküldöm, ugye? Jól értem?

0
0

---------------
Tátrai József
Drupler Kft.
http://www.drupler.hu

csg képe

A callback függvényben már magát az eredményt állítod elő és írod ki. Az url-ben a % jelenti a változót, tehát a példában az author/% lehet mondjuk author/douglas-adams, vagy author/1234, ahol az 1234 a szerző azonosítója, és ezt egy lekérdezésben felhasználva a találati listát elő tudod állítani.

Egyébként nem tudom, mit csinálsz pontosan, mert az űrlap adatok post metódussal küldődnek a Drupalban alapból, tehát nem látszanak az url-ben. És azt sem értem, hogy miért lenne baj, ha mégis látszanának? Legalább eltehetnéd a találati listát könyvjelzőbe, vagy belinkelhetnéd egy fórumon, stb.

0
0

--
Csonka Gergely
http://cheppers.com

eFeS képe

...aminek a POST-olt értékei egy külső CGI-nek adódnak át, ami egy külön adatbázist matat, és visszaad egy CSV tömböt - amit eredményként kell lekezelnem Drupalban.

A szituáció adott, nem tudok vele mit kezdeni. A másik adatbázis zárt, bináris CGI-ket kell hivogatnom, és az egész getvaszt DrupalBÓL indítani és DrupalBA berakni...mivel az adatbázis elé akartak tenni portált, de a belső adatbázishoz hozzáférést nem adnak. Szóval emiatt a kavarás...

0
0

---------------
Tátrai József
Drupler Kft.
http://www.drupler.hu

pp képe

eFeS képe

Ez OK, már az elején rájöttem, hogy ez kell, főleg, mert a CGI fileból keresné első körben a session id-t, és ezt át kellett adnom neki valahogy. Ezzel már nincs baj, működik. De az eredeti kérdés még fennáll.

0
0

---------------
Tátrai József
Drupler Kft.
http://www.drupler.hu

eFeS képe

Most már valóban így elég triviálisnak tűnik, de ezt még igy direktbe nem néztem. Lehet, hogy többet kellene böngésznem az on-line doksit. Vagy a doksinak kellene kicsit "user-friendly"-bbé válnia, követve a WordPress vonalát... :)

Megnézem, köszönöm szépen! Valószínűleg ez fog kelleni.

0
0

---------------
Tátrai József
Drupler Kft.
http://www.drupler.hu

nevergone képe

Szerintem programozási doksihoz az http://api.drupal.org/ elég alapos és részletes, persze küldhetsz be javítást/bővítést. Nyilván a történethez az is kell, hogy az ember tudja, mit keres, de szerintem ez minden API-jellegű dokumentációnál így van.
(Szerintem az WP API szempontból erősen elmaradott, de ez egy másik történet.) :)

0
0
eFeS képe

Ha az ember egy dolgot akar megnézni, akkor tökéletes. De ha téma felől közelítjük meg a dolgot - azt akarom csinálni, hogy ... -, akkor zakatol a dolog eléggé. Persze, van sok területnek már ilyen jellegű leírása is (űrlapok, sminkek, stb.), de ez - szerintem :) - összeszedettségi, typográfiai, átláthatósági, kategorizálási szempontok alapján messze jobb a codex.wordpress.org-on. Kezdő szempontjából mindenképpen :)

Na, de tudom, ez nem ide való téma, bocsánat... És köszönöm a választ!

0
0

---------------
Tátrai József
Drupler Kft.
http://www.drupler.hu

pp képe

Ehh... nézd ezt: http://drupal.org/documentation amit nevergone mutatott az a programozóknak van. Azért mutatta, mert amit írsz így első körben olyan probléma amihez programoznod kell.

pp

0
0
eFeS képe

Erre mondtam, hogy "alakul", meg a formok (pl. quickstart guide) leirása is tök jó, de WP alatt, kezdőként sokkal egyszerűbb volt eligazodni a doksiban nekem. Ez nem biztos, hogy mással is igy van, azért is nem akartam ebbe belemenni.

A Drupalnak teljesen más volt az indulása. Ez érződik a rendszer egészének átgondoltságán, modularitásán, bővíthetőségén. Ez az, ami nekem a legfontosabb, és ezért szeretm. A legagyamentebb dolgokat is bele tudom rakni. De ez kihat más téren - és szerintem negative -: mivel alapból nem arról volt szó, hogy geek-eknek csináljanak egy webes CMS-t, vagy még geek-ebbeknek egy blogmotort, hanem hozzártőknek egy profi CMS-t ... ezért a doksi is alapból igy indult.

Látom a folyamatos fejlődést, egyértelműen abszolút pozitív a tendencia - de más volt a kiindulás, ez érződik.

0
0

---------------
Tátrai József
Drupler Kft.
http://www.drupler.hu