Honosítási igényfelmérés új Drupalosoktól

Balu Ertl képe

A küszöbön álló Drupal 8 magyar fordítása már a célegyenesben van, 78%-os készültséggel ma a 6. helyen állunk a nyelvek között. Hogy a hátralévő munkát a leghatékonyabban és célratörőbben végezzük, ezért a Magyar Honosítási Csapat szeretné megkérdezni azok véleményét, akik a Drupallal az elmúlt években ismerkedtek meg.

Miért éppen a Te véleményed fontos?
Mert a nemzetközi tapasztalatok azt mutatják, hogy az anyanyelvre lefordított kezelőfelület jobban segíti a tanulási folyamatot. Ezt az elméletet szeretnénk megerősíteni vagy cáfolni a válaszaitokkal.

4 kérdés = 4 perc: http://goo.gl/forms/MIT2ty1D2S

Előre is köszönjük a válaszaitokat :)

Drupal verzió: 
Fórum: 
Balu Ertl képe

Köszönjük mindenkinek, aki kitöltötte, íme az eredmények:

Eredmények

5
0
asrob képe

Sajnos nekem nem látszik az eredmény.

2
-1

--
Borsa Péter
https://peterborsa.eu

Balu Ertl képe

JFR, ha esetleg más is hasonló problémába ütközne: http://lifehacker.com/share-direct-links-to-files-in-google-drive-and-sk...

1
-1
k3pisti képe

Sziasztok!

Most kezdek ismerkedni a Drupallal. Eddig, kb. tíz éve, a php - MySQL párossal készítettem honlapot saját célra, hobbiból. Azonban még úgy is elég macerás minden funkciót megoldani ezekkel az eszközökkel, ha kész php programokat építek be egy honlapba. Itt jön képbe a Drupal.
Úgy döntöttem ingyenes tárhelyről (atw), saját fizetős tárhelyre váltok. A szolgáltató cpanel kezelőfelületet biztosít, itt feltelepítettem a Drupal 8-at. Nem volt választási lehetőségem, így angolul települt fel. Szeretném magyarosítani, sikerült találnom egy drupal-8.2.4.hu.po fájlt, csak nem tudom Drupal 8 esetén melyik mappába kell felmásolni. Tudna valaki segíteni ebben?

0
0

k3pisti

Balu Ertl képe

Szervusz Pisti!

  1. Jelentkezz be a webhelyed adminfelületére (címsorban: pelda.hu/user/login oldal)
  2. Kattints az eszközsoron az Extend (azaz Bővítés) menüpontra (ha esetleg nem látnál menüsort, akkor írd be a címsorba: pelda.hu/admin/modules)
  3. Ezen az oldalon modulokat látsz felsorolva. Győződj meg róla, hogy az alábbiak be vannak pipálva (azaz engedélyezettek):
    • File
    • Field
    • Interface Translation
    • Language
    • Toolbar

    Ha bármelyik nincs, akkor pipáld be, és lent a lap alján kattints az Install (azaz Telepítés) gombra.

  4. Ezután menj a Configuration (Konfiguráció) > Languages (Nyelvek) menüútvonalon lévő oldalra (címsorban pelda.hu/admin/config/regional/language). Itt azt látod felsorolva, hogy a webhelyed jelenleg milyen nyelvek támogatására van felkészítve.
  5. Ha nem szerepel a listában a magyar, akkor az + Add language (Nyelv hozzáadása) gombra kattintva, majd a megnyíló oldalon a listából Hungarian-t kiválasztva telepítheted.
  6. Kb. 1 perc, amíg a végigfut a folyamatjelző (ekkor tölti le 8000-nél is több fordítást a központi kiszolgálóról). Ha véget ért és zöld üzenetet kaptál, akkor a magyar nyelv sikeresen telepítve lett. De még nincs engedélyezve, ehhez ezen az oldalon a Default (azaz Alapértelmezett) oszlopban jelöld be a rádiógombját, majd Save configuration (Beállítások mentése) gomb a lap alján.
  7. A mentés gomb után betöltődő oldal már ékes anyanyelvünkön szól, ezután az angol nyelvet a legördülő gombbal akár törölheted is a webhelyedről, nem lesz már rá szükség :)

Ha bárhol elakadtál szólj, és segítünk.

1
0
k3pisti képe

Kedves Balázs!

Köszönöm a gyors és tökéletes segítséget, segítségeddel pár pillanat alatt megoldódott a problémám.

További Boldog Új Évet kívánok! Az enyém máris boldogabb.

1
0

k3pisti